|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 03 11 2006
Lokacja: Rybnik
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Wielki Panek
Profesja: Elder Druid
Gildia: Bongo Team
Świat: Iridia
|
![]() Witam!
Mam problem, używam najnowszej mandrivy 2007. Ściągnołem obie wersje klienta li5 i 6 na kochanego linuxa. Niestety w cholere mi to nie chodzi.. włancza się okno widać pół sekundy i znika jakby coś z grafiką było i nie wchodzi.. Linux sam skonfigurował mi karte graficzna i monitor. Czy potrzebne jest wgranie dodatkowych sterowników? Ma ktoś może taki problem? Mam Laptopa Intel Graphic. 86x ~ dokładnie niepamiętam.. Może ktoś zna jakieś rozwiązanie proszę pisać! |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 10 07 2006
Lokacja: Ostrów Wlkp.
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Nie martw się mam ten sam problem na mandrivie 2006. Ale niedługo zmieniam na kubuntu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() @up: o, cud, dałeś genialną odpowiedz stary "Nie martw się, ja mam to samo, ale mi to wisi"... Jesteś cudowny chłopie, gów*o mnie interesuje, że zmieniasz system... autora pewnie też, tu jest problem do rozwiązania a nie pisanie "a ja zmieniam OSa!" >.<
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 08 11 2006
Lokacja: Prudnik
Imię: Don Jozepian
Profesja: Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 100
Poziom mag.: 7
![]() |
![]() ..........ale z was jelenie.............
Mistrzu wgraj stery i wszystko bedzie działało. Jeśli masz karte nvidii najlepiej wpisz w konsoli jako root : "urpmi nvidia" tylko musisz miec skonfigurowane urpmi, jesli nie masz looknij tu Ale oczywiście to zalerzy jaką masz karte graf. Ja mam nvidie, wgrałem stery i wszystko smiga ![]() To ze ci nie działa zalerzy od tego ze nie masz wgranych sterow, one uruchamiaja akceleracje 3d, zeby poprawnie tibia śmigala i nie bylo lagów graficznych itp.. zdravim |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
![]() W moim przypadku po zainstalowaniu sterownikow nvidi a dokladniej NVIDIA-Linux-x86-1.0-8774.pkg1.run tibia dzialala ale obraz byl caly bialy i bylo widac tylko nick gracza. Dopiero po wgraniu starych sterow 7184 gra jako tako dzialala lecz jesli na ekranie pojawilo sie wiecej niz 4 potworki to liczba kratek na sekunde spadala ponizej 5 co praktycznie uniemozliwialo gre. Co do sterow pod twoja grafe nie mam pojecia jakie to moga byc
![]() |
![]() |