|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 05 2006
Lokacja: Gdynia
Świat: Somewhere
|
![]() Witam.
Chciałbym pokazać wam wywiad z człowiekiem, który na zawsze zmienił oblicze tibii. Dla mnie tylko on jeden zasługuje na miano legendy. Prosze o wymienienie ewentualnych błędów ortograficzynch, stylistycznych czy w szyku zdań. Przetłumaczyłem ten wywiad.. ale nie mam pojęcia z jakiej strony, gdyż trafiłem na nią przypadkowo. Ile masz lat? Messiah: Mam 24 lata, gdy zacząłem grać w tibie miałem 21-22. Jak byś się zdefiniował? Messiah: Myślę, że mogę zdefiniować się, jako inteligentną, poważną i sprytną osobę.Jestem osobą, która przemśli każde słowo, zanim je wypowie i każdą czynność, zanim ją wykona. Skąd Jesteś, gdzie się urodziłeś? Messiah: Jestem oczywiście z Hiszpanii, ale nie chce zdradzać większych szczegółów. (Niektórym wystarczy to, do odkrycia połowy mojego recover Key'a) ![]() Kiedy zacząłeś grać w tibie? Messiah: Zacząłem grać w tibie 4 lata temy, Blackd był moją pierwszą postacią na Antice (W tym czasie był to jedyny server) Dlaczego Messiah a nie Blackd Messiah: Ponieważ tibia nie pozwala, na posiadanie tego samego imienia na dwóch serverach. Zatem musiałem wybrać nowe imie dla swojej postaci. Messiah jest nazwą gry, którą rownież bardzo lubie. Jak wiele postaci posiadałeś przed messiah'em? Messiah: Uff.... Wiele , oczywiście Blackd, ale miałem także Black doom (paladin) a także typową masę druidów do tworzenia uhów ... Wiemy, że byłeś magiem... był jakiś ważny powód wybrania tej profesji? Messiah: Messiah i moja inna postać na Antice (Alucarr) zawsze byli magami, Mag jest jedyna profesją, w której możesz brać przewage ze swojej inteligencji. Wielka liczba czarów pozwala na wykonywanie wiele sprytnych tricków pvp. Messiah był nienawidzony... Możesz powiedzieć dlaczego? Messiah: Kiedy ja grałem Messiah'em byłem dobry i chroniłem klan początkujących (Bardzo) Ale kiedy mój brat zaczął kontrolować messiah'a, zaczął zabijać wszystkich ludzi, którzy chociaż w małym stopniu się mu nie przyporządkowywali. Nowy Messiah zabił wiele z osób, które ja wcześniej chroniłem. Mój brat zabijał wszystkich ludzi którzy wkrótce z nim zadarli , zabił swoich towarzyszy z gildii, swoich kolgów... wszystkich z premedytacją. Mawiał do ludzi "płaćcie albo gińcie (system skulli nie istniał, więc wiele ludzi było rookowanych) wkońcu to wszystko zamieniło się w wojne całego servera z Messiah'em. Kto wygrał? Messiah: Jeżeli CIP-soft nie zatrzymał by Messiah'a , wygrał by, Ale Cip-soft po prostu skasował moją postać. Messiah był jak bóg, bardzo silny. Cip soft wygrał wojne. Ktoś zwyciężył cię w PVP? Messiah: Kiedyś komuś udało się mnie zabić. Pamiętam osobe z klanu morderców, "Bezlitosna Siódemka" który raz zabił mnie w uczciwym 1 na 1. Ale nigdy nie zabił mnie ponownie...został zrookowany ![]() Możesz nam powiedzieć czym był Knightood. Była to gildia Power Abuser'ów? Messiah: Knighthood było i jest potężną gildią pod różnymi nazwami... Jest to gildia, bazująca na zaufaniu jej członków, z twardymi i poważnymi zasadami. Możliwość zaufania członkom twojej gildii daje ci zdumiewającą siłe . My nie wątpiliśmy w rozkazy, nie ważne od którego członka gildii one pochodziły. Nasza gildia była bardzo potężna, a ludzie zawsze nienawidzili najpotężniejsze gildie na serverze. To działo się wtedy, dzieje się teraz i wciąż będzie się działo... O twoich zasadach: Nie ma obrażania, nie ma kradzieży, nie ma wyrywkowego zabijania , nie można się to nie podporządkowywać , nie można zadzierać z twojimi kolegami , nie można zadzeirać z Knighthood. Ludzie to akceptowali? Messiah: Oczywiście nie, ludzie lubią łamać zasady, ale oni przez to umierali. Kiedy nie było czaszek i kiedy jakiś noob cię zdenerwował mogłeś go zabić bez wywoływania czaszki. Ale ja szanowałem początkujących i tolerowałem różne sprawy. Jednak kiedy mój brat przejął Messiah'a... nie robił wyjątków Messiah miał jakieś cele? Chciał zostać najlepszym graczem w tibii? Messiah: Mój brat chciał dogonić Arieswar'a w lvlu. W tym czasie był on najlepszym graczem w tibii. Mojim osobistym celem było rozwiązanie jak największej liczby questów (Doszedłem do około 50) Niektórzy gracze uważają cię za legende, co o tym powiesz? Messiah: Sądze, że Messiah naprawde jest częścią legendy, jako że ludzie wciąż opowiadają o nim różne historie. Jest prawdą, że gdy byłeś najwyższym poziomowo graczem, Game Master'zy pomagali ci? Messiah: To jest raczej odwrotnie. Większy poziom, oznacza większe problemy z Gm'ami. Jednak muszę wyznać, że miałem paru kolegów w drużynie Game Master'ów. Niemal stałem się członkiem ich ekipy ale, kiedy zacząłem dzielić konto z bratem, straciłem szanse bycia GM'em (sharujący GM nie mógł być zaakceptowany) Ile czasu zajęło Messiah'owi zdobycie 100 poziomu? Messiah: Rok i pare miesięcy. Wbijanie lvli było cięższe niż teraz, a zdobycie 100 poziomu było szczególnie ciężkie dla maga. Co myślisz o update'ach Messiah: Myslę, że kiedyś tibia była bardziej ekcytująca, system czaszek i soulpointy naprawde niszczą tibie Grasz na jakimś innym świecie? Messiah: Można to przeczytać w innych pytaniach. Podsumowując : Antica, Nova i Arcania . Jednak mój brat Rafa ( inna część Messiah'a) grał na wielu różnych światach. Dwa lata temu miałeś 102 poziom, myślisz, że teraz mółbyś osiągnąć wyższy? Messiah: Bez wątpienia, Jeżeli Cipy nie skasowałyby mojego konta. Mój brat gra w tibie dzień i noc... on nie musi spać Kto był towim najlepszym przyjacielem? Messiah: wszyscy członkowie Knighthood'u byli świetnymi przyjaciółmi. Niektórzy wciąż nimi są. 5 postaci, które uważasz za legendarne?. Messiah: Paca, Sula, Arieswar, Tharkas, Bubble Kogo chciałbyś dzisiaj zabić, jeśli byś mógł? Messiah: Fosfik'a (Arcania) ...on pokonał nas ze swojim legionem polaków na tym serverze . Dzisiaj niewiele możemy zrobić w stosuku do noobów, którzy przewyższają liczebnie reszte (dzięki systemowi czaszek). Zauważmy, że Fosfik też jest Hiszpanem. Ilu ludzi było on-line wcześniej? Messiah: Servery zawsze były pełne. Jeżeli Cip-soft stworzyłby więcej światów, one też zotałyby zapełnione. Tibia kiedyś była bardzo zabawna i teraz to się nie zmieniło. W każdym razie CIP'y zaczęły i twardo dodają nowe servery dla tych 1600 graczy na Antic'e i Nova'ey Jeżeli miałbyś wybrać profesje, różną od maga, co byś wybrał? Messiah: Jeżeli miałbym wybrać coś innego niż maga ...rycerz . Przed poprzednim Update'em powiedziałbym Paladin Więc, teraz zapytam cię o pewne taktyczne informacje.Jakie potwory zarekomendował byś dla Maga, jeśli wszystko działało by tak jak kiedyś? Messiah: Demony, są najlepsze do expienia na wyższych lvlach (Oczywiście, musisz znależć rycerza, który będzie na tyle wiarygodny, że będziesz pewien że nie zwinie ci loot'u) Myśle że teraz demony wciąż są najlepsze. Jaki ekwipunek nosiłeś standardowo i jaki w specjalnych okazjach? Messiah: Mój najlepszy ekwipunek, wkładałem wszystko, gdyż zawsze nosiłem AoL'a który stuprocentowo chronił mnie nie tylko od straty przedmiotów, ale także od straty doświadczenia. Jakie runy nosiłeś. Jaka była ich ilość? Messiah: SD'ki, Uh'y, Gfb and firebomb'y, tak wiele, jak mogłem unieść.Lubiłem pokrywać ogniem duże tereny za pomocą firebomb ![]() Ile plecaków trzymałeś w depo? Messiah: Uff .. setki . Ale wszystki były ładnie poukładane w depo. Pamiętasz może, jakie skille posiadałeś? Messiah: około 34/30 i około 70 magicznego poziomu , ale tylko mój brat może powiedzieć, jak te liczby wyglądały na końcu. Wydawałeś pieniądze na manasy albo life ringi?? Messiah: Uff... tak. Wydawałem wiele pieniędzy na manasy. Jednak Life Ring'i były tandetne, w tym czasie jakoś całkowicie nieużyteczne. Więc... o manasach: Jeżeli ja nie piłem więcej, to znaczy, że po prostu nie miałem czasu, żeby pić jeszce więcej. Nigdy nie brakowało mi pieniędzy Ile plecaków wypijałeś dziennie? Messiah: Pff ...około 20 lub więcej, zależało od dnia. A ile w tym czasie kosztowały plecaki run. Sd, Gfb i Uhy? Messiah: Bp sd 4k, bp hmm 700gp, bp gfb 800gp, bp UH 1,5k...Lepsze ceny niż teraz... na jakich potworach expiłeś? Messiah: Gs'y, cyclop'y, smoki, dragon lords ... solowałem to wszystko . A z blokerem... Demony i Behemothy. Mógłbym zabijać je także sam, ale nie byłoby to opłacalne Jakie jest twoje ulubione miasto Messiah: Kazoordon, To było miasto Knighthood'u. Jakiego miejca do expienia używałeś, by być najlepszym? Messiah: PoH , tak było oczywiście tylko w tym czasie. Teraz just okropnie z wieloma szybkimi potworami i szansą na przypadkowe spotkanie Black Widow. Jaki jest najlepszy potwór do expienia? Messiah: Demon (z blokerem) // Teraz, będąc magiem, dobre do expienia są Necromacery Jaki jest najlepszy potwór do zabawy? Messiah: Dragon lord, Draconia jest moim ulubionym miejscem. Jaki jest najlepszy potwór, do zbierania loot'u? Messiah: Demon, to jest oczywiste ![]() Jakie rady dałbyś początkującym i wysokim lvl'om? Messiah: Dla początkujących: Na początku nie wierzcie we wszystko ślepo, nie dołączaj do pierwszej gildii jaką zobaczysz, exiąc unikaj wszystkich potencjalnych problemów. Jeśli zostałeś zabity i rządzasz rewanżu, poczekaj aż wbijesz wyższy lvl i dołączysz do potężniejszej gildii . Do wysokich lvli: Używajcie więcej czasu na odkrywanie terenów i badanie questów. Nie zajmujcie się bezmyślnym walczeniem bez przerwy z tymi samymi potworami. Na Koniec wywiadu, mółbyś powiedzieć coś Hiszpańskim graczom? Messiah: Mam nadzieje, że w przyszłości hiszpańscy gracze będą bardziej zjednoczeni, ponieważ wydaje się, że mamy tak daleko by znowu się zjednoczyć . To bardzo ważne, by państwa były zjdnoczone w grach online. Pozdrawiam. Ostatnio edytowany przez Ri'Pablo - 18-11-2006 o 01:56. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
|
![]() Trochę dziwne te ostatnie pytanie. Nigdzie nie napisałeś że to tłumaczenie a pytanie o coś dla Hiszpańskich graczy wygląda dziwnie skoro wywiad jest przeznaczony na polskie forum :S Poza tym nie ten dział. I mógłbyś na wstępie jakoś bardziej przedstawić tę postać bo jakoś tak czytam te pytania a nie wiem o co chodzi zbytnio.
Btw. skromny koleś 'jestem sprytną i inteligentną osobą'. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
|
![]() Wychodziłem z założenia, że każdy go zna
![]() A co do ostatniego pytania to nie wiem co w tym dziwnego... Jest Hiszpanem, więc to chyba norma, że zależy mu na jedności jego rodaków a nie Polaków. Na videogoogle możesz sobie wpisać Messiah, tam będziesz miał o nim krótki filmik ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zbanowany
Data dołączenia: 26 11 2004
Stan: Na emeryturze
Imię: Cwanish
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Thoria
Poziom: n/c
|
![]() jaki fake ja pier**** a jesli sie myle ze to fake to robil ten wywiad jakis 9-12 latek.
"Jaki jest najlepszy potwór do zabawy? " ahhhaahahahahha "Ile plecaków wypijałeś dziennie? " hahahahaha "Ile plecaków trzymałeś w depo?" boshe...... ............................. bez komentarza twoj wysilek w pisaniu tego poszedl tylko na marne |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zbanowany
Data dołączenia: 18 11 2006
Lokacja: Wrocław
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Ravill Eagle
Świat: Candia
|
![]() Dziwne pytania... oraz tłumacz błąd popełnił. Nie pisze się "mojim" tylko "moim".
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
|
![]() Jeśli chodzi o te pytanie z expieniem dla zabawy, to może to być moje uhybienie w tłumaczeniu. To było ujęte jako "monsters to hunt for fun"
A Jeśli chodzi o słowo "moim" to dziękuje i przepraszam. Zedytuje jutro, bo dzisiaj już nie mogę. Ty jesteś Cwanish? ;] Widziałem filmik jak cię zabili na Banshee quest'cie ![]() Ostatnio edytowany przez Ri'Pablo - 18-11-2006 o 01:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zbanowany
Data dołączenia: 26 11 2004
Imię: Cwanish
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Thoria
Poziom: n/c
|
![]() "Mój brat zabijał wszystkich ludzi którzy wkrótce z nim zadarli , zabił swoich towarzyszy z gildii, zwoich kolgów... wszystkich z premedytacją."
zwoich kolgów -> swoich ![]() ale kazdy popelnia bledy ort. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
|
![]() no akurat wyrazu zwoich raczej nie można nazwać błędem ortograficznym... po prostu szybko to tłumaczyłem i wcisnąłem przypadkowo klawisz "Z" zamiast "S"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
![]() |
![]() Nienajgorszy wywiad, chociaż imo za dużo pytań, które w zasadzie są nikomu do niczego niepotrzebne.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 09 2006
Lokacja: Giżycko
Stan: Na Emeryturze
Świat: Selena
|
![]() wiesz to dziwne. kiedy robiles ten wywiad i na jakiej postaci grał ten twoj 'messiah'?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 02 2006
Lokacja: Wrocław
|
![]() Cytuj:
wy jestescie tepi czy tylko udajecie toretycznie ten wywiat mogl byc najpuzniej przeprowadzony w 2005 roku ... tuz po letnim update
Ostatnio edytowany przez Dregar - 18-11-2006 o 12:43. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 15 07 2006
Profesja: Sorcerer
Gildia: Vis Maior
Świat: Berylia
Poziom: 35+
Poziom mag.: 00
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Co prawda może to być fake, ale jak możesz mnie oskarżać o błędne tłumaczenie, skoro nie widziałeś oryginału w angielskim ... Link do tego wywiadu dał mi ktoś w temacie, w którym jakiś facio szukał starych graczy... Pozdro. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Guest
|
![]() Hmmm ten jeden z wiekszych PA na Arcani zmienil sie
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2004
Lokacja: Neverwinter
![]() ![]() |
![]() Po kilku pierwszych pytaniach odechciało mi się czytać. "Ile masz lat?" - "24" "Ile miałeś kiedy zaczynałeś grać w Tibię?" - "21-22" "Ile lat grasz w Tibię" "W Tibię gram od 4 lat" - ROTFL.
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ja tu tylko tłumacze
![]() btw. Może mi ktoś powiedzieć, gdzie mam wklejać kolejne wywiady? |
![]() |
![]() |
![]() |