|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 28 11 2006
|
![]() Mam kilka pytań dotyczących clubów?
1.Czy Cipsoft planuje ulpszenia clubów? 2:Opłaca sie grac knightem w skilach clubów n n-pvp 3: Jaka jest cena Hammer of Wrath i Crystal mace? 4:Jak jest naprawde z defense broni jednoręcznej? |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 06 2005
Stan: Niegrający
Świat: Aurora
|
![]() Cytuj:
1. Tylko oni to wiedzą,.. 2. Jesli chodzi Ci o non-pvp, to i tak wszedzie sie nie oplaca, chyba ze lubisz walic z nich to jedz,.. A jak nie, to po co 2 razy skillowac np, jak jedziesz do 100 lvl pozniej Anni~ i Sca, czy tam Sov, i wbijac z nowu skilla, po Clubie ![]() 3. To sa prawdziwe rarki, nawet nie wiem czy Wrath jest narazie do zdobycia, a crystal wypada z jednego Faraona,.. Oj, ale juz dawno nie lookalem na te sprawy i nie wiem czy pamietam ![]() 4. A to zalezy club nie dosc ze nie jest najlepszy w ataku, to jeszcze np, ss ma tylko 12 defa,.. jest mierny z obronie ![]() ![]() Ale to tylko moja opinia do twoich zagadnień ![]()
Ostatnia wizyta: 21-01-2008 o 20:41 Ostatnio edytowany przez Hellraiser - 29-11-2006 o 15:55. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]() Axe jest dla PG'erów, sword dla blokerów, a club dla fun charów.
|
![]() |
![]() |
#4 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 10 2005
Lokacja: Zabrze
Świat: Aldora
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 12 2005
Lokacja: UK/Łódź
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Titania
|
![]() Warhammer do peczenia tylko
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 11 2006
Lokacja: ŁDZ
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Devil ~
Profesja: Paladin
Świat: Trimera
Poziom: 54
Skille: 95/81
Poziom mag.: 18
|
![]() 1. Nikt tego nie wiem ale sadze ze nie ulepsza teraz clubów bo wielu graczy by sie wkurzyło ze np: zrobili bron lepsza od dotychczasowych SOV/SCA. Pozatym po wprowadzeniu Orsha Thunder Hammer jest dostepny
![]() 2. Zalezy jak szybko bijesz lev i na jakim grasz swiecie. Ogolnie jest beznadziejny club dla knighta ale jak napisalem TH jest dostepny BAAARDZO rzadko ![]() 3. Tak jak npisali 4. Hyh ... szczerze mówiac juz nie pamietam ale napewno 12 defa z broni nie jest rowowazne 12 defa z arma. To juz musi napisac ktos kto sie bardziej orientuje bo ja nie gralem z 4 update ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Cytuj:
12 arma (bo pancerze nie mają defa >.<) z pancerza zmniejsza obrażenia o od 6 do 13/14.
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
![]() Def broni bardzo malo sie liczy. Z tego co ja zaobserwowalem to 10 pkt defa broni jest mniej wiecej rownowazne 1 pkt defa tarczy. Czyli majac tarcze 30 def i bs mamy lacznie okolo 33 defa.
|
![]() |
![]() |
#9 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() 1,4 nikt tego nie wie
2. dla normalnego gracza ktoremu nie robi roznicy czy wbije 100 level w 6 miesiecy czy tydzien pozniej wybor broni nie robi zadnego znaczenia. Na blokowanie nie wplywa, bo zdolnosc blokowania opiera sie na duzej ilosci hp a nie na tym czy przy hicie melee straci sie 5 hp mniej przez ilestam defa przewagi ( oczywiscie sytuacja gleboko hipotetyczna - patrz 4 ). Po osiagnieciu 100 levela nadal spokojnie mozna tluc z cluba, czy to z wh czy nawet przy odpowiednich skillach z SS, ludzie graja na serwerach gdzie nie ma TH i robia 150 levele bez whinowania ze club jest beznadziejny. 3. pareset tysiecy gp do paru milionow ( HoW ), mysle ze ponizej tego nie zejdzie, bo tych przedmiotow sa pojedyncze sztuki na serwerach i nie sadze zeby sie ktos ich wyzbywal ( zwlaszcza ze ich przydatnosc bojowa nie jest powalajaca ).
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 01 2006
Lokacja: Stalowa Wola
Profesja: Knight
Świat: Thoria/Calmera
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Guest
|
![]() Cytuj:
Do expienia axe jest zdecydowanie lepszy! (szybciej zabijasz = tracisz mniej uhów) Cytuj:
Ostatnio edytowany przez grilia - 29-11-2006 o 21:54. |
||
![]() |
![]() |
#12 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 08 2004
Lokacja: [HACKED]
![]() |
![]() Cytuj:
@temat sam gram clubami i mimo że nei mam imponujących skilli nie zamierzam ich zmieniać po anni...
![]() |
![]() |
#13 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Cytuj:
Bierz WH i na jednej nodze udaj się na roty na Darashii. Potem bierz vortexa/dragonbreath i zrób to samo. Sprawdź, z czym szybciej. Na potworach takich jak roty WH jest lepszy od wanda, bo: a) zabija szybciej (na skillu 15 sorcem szybciej expiłem na rotach z WH niż wanda ;>) b) można robić runy (zakładając, że komuś na tym 23+ lvlu się chce na rotach siedzieć), co w tym konkretnym przypadku jedynie zwiększa zysk. Jedyną wadą jest konieczność leczenia, ale i tak na plus z maną wychodzimy.
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 06 2005
Świat: Aurora
|
![]() Cytuj:
"auf Wiedersehen Clubbing" ![]() Btw, ja wale w Clubie, tak naprawde nie widac roznicy, ale na 100+ to bedzie widac i to bedzie porazka.. ![]()
Ostatnia wizyta: 21-01-2008 o 20:41 Ostatnio edytowany przez Hellraiser - 30-11-2006 o 16:14. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 07 2005
Poziom: 60
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 03 2006
|
![]() pskonejott?
![]()
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 07 2005
Poziom: 60
|
![]() Czytaj ze zrozumieniem. Chodzi mi o graczy, którzy jeszcze nie osiągnęli setki. O graczach, którzy właściwie swoją przygodę z Tibią/knightem dopiero zaczynają.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Guest
|
![]() Przypominam, ze jak ktos lootnie Thunder Hammera to ma przewage nad swordami. (1 ataku więcej przy takiej samej ilosci defa)
Orshabaali nie jest az tak znowu malo. Coraz czesciej sie pojawiaja na roznych swiatach. Szansa na pewno istnieje dla kazdego chara 100+. |
![]() |
![]() |
#19 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() roznica jest taka, ze szansa zdobycia SoV po osiagnieciu 100 levelu jest rowna 100%, a szansa zdobycia TH jest rowna kilkuprocentowej szansie pojawienia sie orsha pomnozonej przez kilkuprocentowa szanse na drop TH. Wynik mamy w promilach.