|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2006
Lokacja: Bydgoszcz
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: nonPvP
Poziom: 25
Skille: 65/65
Poziom mag.: 4
|
![]() Witam! Właśnie przeniosłem się na świat PvP (Azura) i chciałbym wiedzieć jakich expowisk unikać. Wiem, że niezbyt bezpiecznie jest w kopalniach koło Kazo. A czy roty koło Venore lub Fibula są bezpieczne?
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Zbanowany
Data dołączenia: 18 11 2006
Lokacja: Wrocław
Imię: Ravill Eagle
Świat: Candia
|
![]() Nigdzie nie jesteś bezpieczny. Wszędzie mogą Cię zabić.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
|
![]() Wiem, ale np. są expowiska, z których łatwiej się ewakuować, trudniej zablokować drogę. Czy ktoś mógłby wstawić mapkę/screena jak wyglądają podziemia z rotami koło Venore? Są to pomieszczenia czy bardziej korytarzyki? Chciałem sprawdzić na Tibia.pl, ale niektóre działy nie działają.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zbanowany
Data dołączenia: 02 10 2005
Lokacja: Tczew
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elder Druid
Świat: Thoria
|
![]() Ale sa takie gdzie chodza chetnie wymienie kilka z nich
-Ancient Tower (Thais) -Carlin & Folda (Pelno tam noobow najczesciej low lvl'e) -Kopalnie Kazordoon (Duzo to trenujacych swoje skille knightow/palladynow) -Zamek kolo AB -Roty w Venore -Amazon Camp -Dark Cathedral (Tu jest chyba najwiecej ;p) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Master Alucard
|
![]() Ogolnie rzecz ujmujac - niebezpieczne sa wszystkie expowiska, które są daleko od jakiegoś PZ. Z ktorego słaby gracz nie ucieknie tak łatwo. Dalej - gdzie łatwo zrobić tz. "trap". Nie ma jakiejś reguły, gdzie ejst dużo PK. Chociaż, jakby się zastanowić, najwiecej PK jest w expowiskach dla low leveli. Gdyz tam najłatwiej o jakis bezbronny cel do zabicia.
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Powiem tylko, gdzie ja pkuję. Mianowicie: wszystkie jaskinie rotów, slimy niedalko Elf Fortress i swamp trolle. Czyli de facto wszędzie, gdzie low lvle expią.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2005
Lokacja: Mordor
Profesja: Druid
Poziom mag.: 45
|
![]() Na 8 lvlu mogą zabic będą chcieli cie tylko niewiele większe lvle. (lub takie same)
- Amazon Campy - czasami kopalnie koło Kazo - Folda - Roty koło Venore
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
CS Tibia.pl Team
Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1
Stan: Początkujący
|
![]() Wszędzie jest niebezpiecznie, dopóki masz wystarczająca podatny lvl na PK, a to, jak bardzo niebezpieczne jest, zależy od tego jaki jest ogólnie teren, połozenie od dp, no i umiejętnosci pvp Twoje, i pk.
A co do tego gdzie ja pekuje nie mam miejsca takiego. Wybieram gracza z listy na Tibia.com ktorego chce ubić i zależnie od tego gdzie jest, tam ide. Ostatnio edytowany przez Rybzor - 14-12-2006 o 20:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
|
![]() Jak już pisali up, wszędzie można Cie zabić. Jak się tak boisz to wracaj na non-pvp. Ryzyko to jest dopiero na e-pvp. Nic się nie stanie jak na 8 lvlu zaliczysz deda... to przecież kilka punktów doświadczenia do odrobienia w mniej niż godzinkę. A co do eq to chyba nie będziesz chodził z crown setem
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 09 2006
Lokacja: W domu.
|
![]() Powiem ci gdzie ja najchętniej PK'uje. Najlepiej dla PK'era jest chyba w kopalniach koło kazo. Trudno tam uciec od PK'a. Tam trzeba bardzo uważać, ale expić gdzieś chyba trzeba, nie? Co do DC - nigdy nie zaliczyłem tam dead'a ze strony PK. Mój kolega raz tam padł od PK'era i teraz boi się tam chodzić, chociaż jest naprawdę niebezpiecznie (szczególnie przy 20-25lv), no ale jak ktoś chcę bić nie ważne kogo i jakiego lvl no to możesz zaliczyć dead'a na niższych lv, od których podałem. Ciekawym miejscem do PK'owania są także roty koło Venore oraz swampy koło Venore. Tu jest pełno PK'a (szczególnie 15-25lv). Jednak moim zdaniem najlepiej PK'uje się w kopalniach koło kazo. No to na tyle
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zbanowany
Data dołączenia: 09 08 2006
Stan: Niegrający
|
![]() Pkować można wszędzie, więc miej oczy dookoła głowy (i jak z kiepskich jedno w dupie też się zda
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zbanowany
Data dołączenia: 02 04 2005
Lokacja: Poznan
Imię: Raverton
Świat: Galana
Poziom: 96
Skille: 92/47
Poziom mag.: 19
|
![]() Wow, Ameryka, wszedzie poza pz moga cie zabic... to mu pomogliscie.
Czesto atakuja na Troll mountains kolo thais Venore roty Ama camp Wlasciwie to wiekszosc, gdzie expia low lvlowi gracze ;] Ja osobiscie pekowalem w kopalniach kolo kazo duzo 50-70 sorcow- latwych celi ;] ale ciebie nie rusza ;] xD |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 05 2006
Lokacja: Gdynia
Świat: Somewhere
|
![]() Heh... to, że jest to PVP nie znaczy, że od razu każdy ma cię tam zabić...
Zobaczysz, że wcale nie ma tam tak wielu pkerów... Pozdro. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 01 2006
Lokacja: United States
Stan: Niegrający
Imię: Sir Knight Dzik
Profesja: Elite Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 94
|
![]() Od czego jest tibia earth?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
Jak pisałem posta to nie działało. A co myślicie o Fibuli? Bo słyszałem, że na niektórych serverach jest tak, że bijesz sobie roty, a tu podchodzą mili panowie 90+ lvl i grzecznie proszą, aby za expienie zapłacić, bo jak nie to będziesz huntowany. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 09 2006
Imię: Asterad
Profesja: Sorcerer
Poziom: 24
Skille: xx/xx
Poziom mag.: 26
|
![]() Cytuj:
mozesz tez sic jeszcze na roty kolo elf forest tam juz mniej ludzi chodzi ![]()
HAIL TAIFUN~ 11:56 Vyssa Galon [8]: ok 11:56 Vyssa Galon [8]: hunter 11:56 Vyssa Galon [8]: la piera 11:56 Vyssa Galon [8]: level 126 11:56 Vyssa Galon [8]: hunter 11:56 Vyssa Galon [8]: ok |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
|
![]() Roty koło Venore sobie daruję, a slima nie położę bo mam różdżkę od trucizny... A co z Fibulą? Czy jest tam w miarę spokojnie? Bo nie chciałbym wydać 800 gp na klucz po to, żeby mnie tam zabili.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 08 12 2006
Lokacja: Nigdzie
Imię: Alex Ilus
Profesja: Druid
Gildia: We Are Still Alive
Świat: Candia
Poziom: 30
Skille: Po co?
Poziom mag.: 31
|
![]() Kilka miejsc gdzie NAPWENO nie bedziesz bezpieczny:
Amazon Campy (Veno i Carlin) Dark Cathedral (Teraz mniej, bo droge utrudnia GS) Folda, Vega (istne źródła PKingu) Wszelakie dziury z rotami, trolami i innymi takimi słabszymi potworkami Bezpiecznie: Nigdzie(?) Morał taki: Noś Uhy/Ihy, a zawsze masz szanse na ucieczke. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 09 2006
Lokacja: W domu.
|
![]() PK'erów (amatorów) możesz nawet spotkać w mieście
![]() ![]() ![]() ![]() W pz jest dosyć bezpiecznie ![]() Ostatnio edytowany przez Me$z - 15-12-2006 o 17:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 04 12 2006
Profesja: Sorcerer
Świat: Luminera
Poziom: 19
Poziom mag.: 18
|
![]() Cytuj:
![]() Graj na luminerze - wtedy będe mógł cie chronić ![]() W Fibule - racja , ostro jadą... Widziałem raz tam pkera z 70 lvlem ubijał każdego - 40 lvle i nawet 10... Amazon Campy (Veno i Carlin) - Lol , w Veno kręcą się właśnie NIE Pkerzy.. Bezpiecznie jest jeszcze w Dusalk troll clan - mało ludzi tam chodzi Jak chcesz się dowiedzieć gdzie to pisz na moje gg : 6288401 |
|
![]() |
![]() |