|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 04 2005
Lokacja: Słupsk
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Rokitek
Profesja: Knight
Świat: Danubia
Poziom: 30
|
![]() Po włączeniu Tibii ukazał się moim oczom taki oto obraz:
![]() Chyba na pierwszy rzut oka widać że coś jest nie tak^^ Próbowałem różnych ustawień grafiki nic nie pomagało...ktoś wie jak temu zaradzić?? |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 04 2005
Lokacja: Lublin
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Wydaje mi sie, ze reinstalacja tibii powinna pomoc
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 11 2005
Lokacja: Bangladesz
Stan: Aktywny gracz
Imię: Zatamon
Gildia: Scarus Team
Świat: Kyra
Poziom: 54
Skille: 81/81
Poziom mag.: 5
|
![]() wywal to co masz i zainstaluj od nowa. Nie dodawaj pliku z przezroczystymi drzewami pod tibie 7.8
jeżeli zmieniałeś plik tibia.pic to też go nie zmieniaj
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
|
![]() nie mam żadnych plików z drzewkami ani żadnych zmian w innych plikach...jest dokładnie czyste to co się instaluje po pobraniu ze strony tibia.com
![]() OK! Problem się rozwiązał - błędy w ściągniętym pliku instalacyjnym Korzystając z okazji...mam jeszcze jeden problem Zawsze po włączeniu Tibii wiesza mi się komp (0 reakcji)...uda mi się odpalić grę tylko jeżeli uruchomię ją zaraz po starcie/restarcie komputera, a to nie jest dobre, bo przecież nie używa się komputera tylko do gry ;] a i nie chce mi się potem go restartować, żeby wreszcie pograć ![]() Mój sprzęt to Pentium III 1Ghz, 384 mega ramu. Nie jest to związane z przegrzewaniem się, bo w takim wypadku nie włączyłbym Tibii nigdy. ;] Dzieje się tak od momentu kiedy wprowadzony został nowy wygląd ekranu startowego (7.8?). Ostatnio edytowany przez Kaczmen - 19-12-2006 o 01:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
pokrzywa
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska
Stan: Niegrający
Imię: Lobo Destrojer
Gildia: Messangers of Chaos
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
![]() ![]() |
![]() Przeglądnij autostart oraz autouruchamianie w poszukiwaniu jakichś programów co się ładują wraz z systemem. Byćmoże kiedy szybko włączasz tibię nie zdążą się one uruchomić a już uruchomione gryzą się z tibią.
Przeglądnij także dziennik błędów i poszukaj godziny odpowiadającej zawieszeniu komputera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() Trochę dokładniej, bo w tych sprawach nie jestem zbyt dobry...
1. Czym najwydajniej przejrzeć autostart i autouruchamianie? 2. Gdzie znajdę dziennik błędów/zdarzeń? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
pokrzywa
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska
Imię: Lobo Destrojer
Gildia: Messangers of Chaos
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
![]() ![]() |
![]() Autostart można sprawdzać wchodząc w : start > uruchom > msconfig [enter], zakładka autostrat/autouruchamianie. Wszelkie podejżane programy to warto wpisać ich nazwy w google i po wynjikach powinieneś się szybko dowiedzieć czy dana aplikacja nie jest czasem złośliwa.
Dziennik zdarzeń : Start > panel sterowania > narzędzia administracyjne > zarządzenie komputerem > i tam w menu wybrać "podgląd zdarzeń" i będą tam jakieś podgrupy, generalnie warto posortować po czasie wystąpienia zdarzenia i poszukać jakiegoś zdarzenia które jest błędem. Nazwy pisane po części z głowy, mogą nieco odbiegać od prawdziwych (nie ma to jak konto z ograniczeniami ![]() Ostatnio edytowany przez emilok - 19-12-2006 o 23:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Toruń
![]() |
![]() I jeszcze inaczej. Sciagnij sobie program Hijack This, wykonac nim tzw scan procesow (czyli jakie procesy chodza na Twoim kompie aktualnie) i wynik wkleic na stronce: http://www.hijackthis.de/ i klknac <analyze>
Jezeli w przynajmniej malutkim stopniu znasz angielski to dowiesz sie jakie procesy "psuja" Ci cos w komputerze ![]()