|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 10 2005
Imię: Don Dagoth
Profesja: Elite Knight
Gildia: Jolly Rogers
Świat: Luminera
Poziom: 111
Skille: Najs
Poziom mag.: 8
|
![]() Po ostatnim update zauważyłem bardzo denerwujący fakt. Mianowicie lootbagi ciągle znikają. Kiedyś można było zostawić swój loot na kilka godzin (nieraz nawet pare dni) i był nie ruszony. Obecnie na mint jest 100% pewności, że po 30-40 minutach zastaniemy puste miejsce po naszym loocie (napisałem mint bo tam lootuje)
![]() Nie piszcie, że ktoś mi ukradł ponieważ sprawdzałem to - kolega stał przed bramą mint pilnując czy nikt nie idzie a ja robiłem loot (oczywiście loota nie było) @Down: I już się tak z 10 razy ktoś zalogował i przeszukał calutki mint za moim lootem a ja nic nie zauważyłem? Mówie wyraźnie, że to się przytrafiło mi już kilkanaście razy i jestem dobre 40k do tyłu przez to i dlatego pytam się czy ktoś ma sposób. Dodam że w tibi jest coś takiego jak "reset" powierzchni i poprostu znikają przedmioty tylko przed upem tenże "rester" był raz dziennie. Chciałbym się dowiedzieć czy macie jakiś sposób by nie tracić bagów. Ostatnio edytowany przez Don Toro - 25-12-2006 o 18:52. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Manga & Anime
Data dołączenia: 25 01 2005
![]() |
![]() a moze ktos sie zalogowal w srodku mint? pomysl jesli potrafisz bo same rzeczy nie znikaja bez powodu...
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 06 2005
Lokacja: Lublin
Świat: Nebula
|
![]() Bo sejwie serwera serwer sie czysci ze smieci,wiec znikaja lootbagi i wszystko inne (np parcele na dachach przy depo) ale zeby byla taka sytuacja to jeszcze sie nie spotkalem...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 04 2006
Stan: Na Emeryturze
Imię: Nane Elis
Gildia: Unstoppable
Poziom: 230
Skille: 99/83
Poziom mag.: 9
|
![]() 76 lvl a nie umie wysłać parcela lol.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 11 2005
Lokacja: Wrocław
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
@topic Nie wiem dlaczego tak sie dzieje ale bardzo ciekawa sprawa. Ostatnio edytowany przez Bakuo - 25-12-2006 o 19:08. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 10 2005
Imię: Don Dagoth
Gildia: Jolly Rogers
Świat: Luminera
Poziom: 111
Skille: Najs
Poziom mag.: 8
|
![]() Bagi znikają dawno po SS i co jakiś czas.
@Edit (2x up): Co ty nie powiesz? A co mam sobie tym parcelem wysłać 2 chain armory? Czytaj o czym pisze. Ostatnio edytowany przez Don Toro - 25-12-2006 o 19:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ja raz sobie zbieralem mace dla zabawy druidem na darashi ( niby nic a wskoczylo potem 700 gp na manasy ), dlugo po save wrocilem bo na save nie czekam tylko ide grac w co innego
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zbanowany
Data dołączenia: 27 07 2006
Lokacja: Localhost
Świat: RL
|
![]() W miejscu, gdzie zostawiasz loot, poloz jakiegos torcha. Jak idziesz na hunt, to wez ich ze soba troche.
ja tak robilem jak na EF chodzilem expic. loot nie znikl mi nigdy, a jak nie zastosowalem tego sposobu, tez mi znikal. wyprobuj to. edit: zapomnialem, torch oczywiscie ma sie swiecic caly czas. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
Data dołączenia: 10 09 2005
|
![]() Floor resety zdarzały się już od dawna i to wcale nie po save'ie serwera (choć może właśnie wtedy zdarzają się częściej, bo jest wówczas mało ludzi). Po prostu od któregoś z ostatnich update'ów zdarzają się częściej, ale nie jest to wcale nowy "wynalazek". Np. 2 razy zdarzyło mi się to w ukrytych podziemiach Foldy (znanych także jako podziemia Senji, bo wyjście stamtąd prowadzi właśnie przez tę wyspę). Jedyna rada to nie zostawiać lootbaga samego na zbyt długo.
Ostatnio edytowany przez Duch Niespokojny - 25-12-2006 o 19:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 04 2006
Lokacja: Lublin
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Ziomek Knajcik
Świat: Refugia
Poziom: 65+
Skille: 79+/77+
Poziom mag.: 6
|
![]() To jest tak zwany resp podłogi po którym znika wszsytko z podłowi w określonym miejscu jeżeli go nieodwiedzamy (niezdaża sie wszędzie) no to tyle więc lepiej taskać Loota ze sobą THX
~Pozdro baton ![]()
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 09 2004
Lokacja: Włocławek
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Flaxizo
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Sample This Academy
Świat: Berylia
Poziom: 20
Skille: xx/xx
Poziom mag.: ~
![]() |
![]() niewiem w jaka ja tibieu wczensiej gralem..ale reset florow byl zawsze i czesto o roznych godzinach i porach dnia
![]() ![]() wiec tekst w stuylu ze tylko przy ss byl reset sobie darujcie bo tak nie bylo, reset floor jest losowy i w roznych porach dnia |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 25 12 2006
![]() |
![]() Cytuj:
@Topic moze ci ktos po prostu zabral |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
|
![]() up@ Ehh...nie wiesz to sie nie odzywaj.
Kiedys na senji zrobilem loota, padl mi net i wyjechalem na 3 dni. Loguje sie a moj loot lezy caly i zdrowy. A na mint tez mi wcielo 2 looty po upie..
![]() |
#14 |
Zbanowany
Data dołączenia: 27 07 2006
Lokacja: Localhost
Świat: RL
|
![]() ty mylisz, ze te wszystkie viale i scale armory na guardach to z jednego dnia sa? @up ty grasz/grales w WoWa na globalu? ; ] Ostatnio edytowany przez XIII - 25-12-2006 o 20:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 07 2004
Lokacja: Warszawa
Imię: Tomasi
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Arcania
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Zbanowany
Data dołączenia: 28 11 2006
|
![]() Ja wczoraj zostawilem lootbagi w skrzyni bo musialem sie wylogowac na kilka godzin. Po ponownym zalogowaniu loot bym caly w skrzyni jak go zostawilem a minelo 4-5h. pzd
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 12 2006
Lokacja: w domu
![]() |
![]() Ja też tam miałem expiłem na minosach zrobiłe lootbaga na 3++k.oz zostawiłem za rzeką przykryłem pustym bagiem poszedłem po parcel a obu bagów już nie było...
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 07 2005
Poziom: 60
|
![]() AFAIR na Senji lootbag może więcej "przeżyć" pozostawiony na ziemi. Jest tam parę takich miejsc, które się nie resetują albo resetują się rzadko, dokładnie nie wiem. Niewykluczone, że po updacie to zmienili.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2005
Lokacja: Świebodzin
Imię: Lord Lulas
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Virtue Academy
Świat: Iridia
Poziom: 68
![]() |
![]() Może podłoże "resetuje" się tylko w miejscach gdzie jest duzo trupów potworków róznych śmieci itp.... bo moje rybki leżały trzy dni pod drzewkiem i nic ich nie ruszyło
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 06 2005
Stan: Tutor
Imię: Dagothar
Profesja: Paladin
Gildia: Nie twój zasmarkany interes
Poziom: 7
|
![]() Kazdy region w Tibii ma ustawiony czas reseta podlogi, gdzies moze sie nie resetowac, gdzies nastepuje co godzine czy dwie(na Draconii np. bardzo czesto, natomiast w Hg na poziomie Redbone ale w tej pustej jaskinii podloga praktycznie sie nie resetuje, trzymalem tam w zakamarkach parcele do wylazenia; zreszta bezpiecznych miejsc jest duzo). W Mincie od zarania dziejow zdarzaly sie resety, trzeba przywyknac lub znalesc sobie skuteczna metode. Ja zwykle nosilem baga ze soba, tak zeby trzymac go na tym samym ekranie. Ew. zapamietac o ktorej nastepuja resety(taki kalendarzyk, podobna skutecznosc).