|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Witam wszystkich!
Chciałbym tutaj przedstawić jak Zaglada przez nieuwagę/n00bostwo/głupotę stracił konto. Niech ten post będzie dla innych przestrogą... Na początku Zagłada sam się wykopał z kanału #tibia.pl podając jako przyczynę swój skrypt startowy (i nikt nie wie czemu) Cytuj:
Spokojnie otworzyłem nową sesję i authnalem się jako Zagłada pod nickiem Terrorist. Zmieniłem hasło do konta i poczekałem aż się zorientuje (musiałem mu w tym pomagać "Zaglada: czemu nie authniety?"). Stworzyłem kanał #terro-channel i przywołałem na niego Zagłade aby przekazać mu aktualne hasło... Cytuj:
Teraz powinien się cieszyć, że to się tak skończyło, bo kto inny nie oddałby mu tego konta. Ja jednak chciałem mu tylko wyraźnie uświadomić błąd jaki popełnił i jednocześnie uchronić je przed prawdziwym przejęciem (dopóki było w moich rękach, nie możnabyło go przejąć ze względu na zmienione haslo). Ta krótka historyjka powinna być przestrogą dla wszystkich, którzy nie szanują swoich haseł. Dotyczy to wszelkich haseł do Tibii, do Q account, do komputera. Należy zawsze pamiętać i uważać, żeby taki przypadek nigdy nie zaistniał, bo owocuje to prawie zawsze tzw. "hackiem". Choć bardzo nie lubię tego określenia, bo haker to nie przestępca i prawdziwy haker zachowałby się w takim przypadku mniej więcej tak jak ja. Ostatnio edytowany przez Aethrian - 01-09-2004 o 20:52. Powód: wycięcie kilku poufnych informacji |
||
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
eX Moderator
Data dołączenia: 29 07 2003
Lokacja: Castle Shop 1
Wpisy bloga: 1
Imię: Mighty Zaglada
Gildia: Dreamers
|
![]() Sorry, ale czy ty jestes po***any?
<priv msg> [01.09 20:53:44] <> Czy Aethrian jest po***any czy mi sie wydaje [01.09 20:53:51] <> http://www.tibia.pl/forum/showthread.php?t=10937 [01.09 20:55:38] <Zaglada> rotfl [01.09 20:55:50] <> kretym i idiota [01.09 20:55:51] <> nie ma co
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 11 2003
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Przyznam się, że to ja rozmowialem na priv z Zagiem na ten temat, nie wiem po co Aethrian to zrobiłeś, Zaglada przez przypadek podal swoje haslo i tylko TY to wykorzystałeś, wielu innym osobą zdarzały sie takie wpadki i nikt im hasla nie zmianił, aż do dzisiaj, to byl naprawde bardzo głupi kawał.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
|
![]() ROTFL
More n00bs plx
![]() |
#5 | |
Administrator
Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 104
|
![]() OMG! Co zlego to zawsze ja...
Ale Zaglada miales farta ze leniwy jestem strasznie bo tez mialem zamiar take-over zrobic, ale jak to zobaczylem to bylo z pare minut po tym to myslalem ze zmieniles ![]() Aethrian you evul hakier!!!11 Komenda HALT ci nie starcza? :> Zag teraz sie nauczy ze w takich wypadkach sie hasla blyskawicznie zmienia ![]() a propos wpadek to dzisiaj tez dobra byla z Oxym tym razem... Cytuj:
"/join #kanal" to komenda na wejscie na kanal w tym wypadku to bylo "/join #royals.tibia.pl" czyli kanal grupy RM... Zeby na kanal grupie osoby trzecie nie wchodzily zabezpieczyli sie tzw. key czyli haslem ktore podaje sie po nazwie kanalu w linjce... czyli w linijce "/join #royals.tibia.pl 3lektr0katod4" 3lektr0katod4 to haslo na kanal ![]() z 4 czy 5 razy sie wbilem zanim Gonzo jako jedyny wpadl na madry pomysl dania "invite only" czyli wejscia na kanal tylko po zaproszeniu przez operatora i nie moglem wejsc ![]() Oczywiscie nic wielkiego sie nie stalo... chyba ;p Nie odkrylem(tym razem) zadnych super tajemnic grupy ![]() Ale niech to bedzie tez lekcja dla innych, uwazajcie co piszecie i gdzie ![]() Ostatnio edytowany przez Dr. Omader - 01-09-2004 o 22:14. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
eX Moderator
Data dołączenia: 31 07 2003
Lokacja: St-ce/Ck
Stan: Niegrający
|
![]() Hehehe, Dobre. Drom czemu wszyscy mysla ze ty we wszystkim maczasz palce
![]() ![]() ![]()
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() Wyjaśnienie dla Zagłady i Oxygane.
To nie miał być głupi kawał. Nie było to też zrobione z kretynizmu ani dlatego jakobym był idiotą. Zrobiłem to, żeby pokazać Zagładzie i wszystkim innym jak łatwo to zrobić. I jakie mogłyby być tego skutki, gdyby zrobił to ktoś inny. Pozatym to że tylko ja i Drom zareagowaliśmy na publiczne podanie hasła nie oznacza, że tylko my to zauważylimy. Być może nawet zmieniając to haslo uratowałem Zagładę przed stratą Q acc. Nowe hasło podałem właścicielowi, gdy ten tylko przyznał się, że popełnił błąd/niedoparzenie. Więc nie widzę powodu do pretensji. BTW, Proszę nie traktować tego tematu jako próby obrażenia Zagłady, bo nie to miałem na celu. Proponuję także dokładnie przeczytać post Droma tuż nad moim... i... niech to będziedla Ciebie nauczka Zag i przestroga dla innych... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 29 07 2003
Lokacja: Castle Shop 1
Wpisy bloga: 1
Imię: Mighty Zaglada
Gildia: Dreamers
|
![]() Nie wiem przed kim chciałeś się popisać robiąc ten temat, ale mnie tylko nie w****iłeś ~
Ponadto doskonale wiem czym się mogło skończyć. Jak stwierdziłeś, to tylko ty i drom zauważyliście co zrobiłem więc po diabła ruszałeś mi konto? Cytuj:
Nvm, ale dla mnie i dla wielu innych, których się pytałem co sądzą o tym temacie to zrobiłeś z siebie tylko debila...
Serce człowieka to cmentarz pogrzebanych nadziei. Ostatnio edytowany przez Zaglada - 02-09-2004 o 14:58. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |||
Użytkownik Forum
|
![]() Jeśli ktoś chciałby naprawdę ukraść Ci Q acc. lub się pod Ciebie podszyć, to na pewno by nie powiedział tego publicznie i nie zwrócił Ci uwagi.
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
EDIT: Zmień wreszcie to hasło!!! (http://www.quakenet.org/faq/faq.php?c=52&f=74#74) EDIT: No, nareszcie zmieniłeś.... Ostatnio edytowany przez Aethrian - 02-09-2004 o 17:40. |
|||
![]() |
![]() |