|
Notki |
Tajemnice Rookgaardu Wyspa początkujacych. Każdy tutaj zaczyna... |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
|
![]() No właśnie, w jednym z poradników przeczytałem że jeżeli mamy zamiar grać drutem lub sorciem to warto potrenować shielding już na rooku ponieważ na mainie wolniej leci.
1. Czy to prawda? 2. Jeśli tak to czy warto to robić zważywszy na to, że na głównym kontynencie mozna by już trenować mlvl. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Guest
|
![]() To tylko strata czasu. Sorcerer uderza z różdżki (dystans) więc nie warto trenić shielding. Sorcerer to nie Knight!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
|
![]() W pojedynkach może się przydać ten shielding. Często rycerze widzą problem, że magowie za dobrze się bronia na full defie, więc jak ci się nudzi można spróbować... hmmm, niektórzy magowie mają >30 shieldingu, ale zastanowiłbym się czy doszli do tego bez treningu... I z tego co wiem dla maga rośnie shielding tak samo jak dla postaci na rooku.
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ok. Dzięki wam już zdecydowałem że za minute wyjde z rooka
![]() A tak trochę OT. Orientujecie się może jaki skill shieldingu mają druidzi z high lvl (powyżej 70)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 05 2006
Lokacja: Tomaszów Lubelski
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Morro Tefris
Profesja: Paladin
Świat: Refugia
Poziom: 88
Skille: 90/xx
Poziom mag.: 18
|
![]() @up taki sam jak na 35lvlku~ bo po tym lvlku magiczne profssje expią juz na odległośc raczej.......czyli jakies 24-25~ shielda maja
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 06 2006
Lokacja: Stargard
Stan: Na Emeryturze
|
![]() @Up
I pewnie powiesz, że tylko z run biją? Wtedy raczej mają PACCa, więc z visa walczą, czyli w zwarciu. A nawet jeśli nie mają i biją np. guardy to uzywają roda. Ostatnio edytowany przez Smallmacioo - 04-01-2007 o 20:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
Data dołączenia: 10 09 2005
|
![]() Sorcowi shielding rośnie tak samo szybko jak postaci na rooku, a druidowi nawet nieco szybciej. Do tego na mainie można trenowac magic lvl.
Ja mam shielding 26 (na 75 lvl) a nigdy go nie trenowałem. Wątpię też, czy jakiemukolwiek sorcowi by się chciało, chyba że przy okazji trenowania magic levelu. Niestety nieprawdą jest, że postacie magiczne atakują na odległość - mając pacca expi się praktycznie cały czas z energy/force strike, co wpływa też na wzrost shieldingu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Rook-User roku 2007
Data dołączenia: 22 06 2004
Lokacja: Zielona Góra
Stan: Niegrający
Imię: Pan Klocek
Profesja: Rookstayer
Świat: Titania
Poziom: 51
Skille: 27 fist
|
![]() Cytuj:
A co do shildinga na rooku i melee skill, z tego co zauwazylem na dluzsza mete mojemu sorcowi szybciej leca skille ataku i obrony niz rookstayerowi. Nie jest to kolosalna roznica ale taka ze da sie ja wyczuc i zauwazyc... wiec trenowanie na rooku only for ROOKSTAYERS ![]()
Chwile z życia Pana Klocka ![]() ![]() "W tym szaleństwie jest metoda. Wal ich wszystkim, co masz. Wal ich mocno i szybko. Wal ich, póki nie przestaną się ruszać. Oto metoda" -Krusk zabójca Tanar'ri |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 04 01 2007
Lokacja: Zielona Góra
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Szafu
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Group Killaz
Świat: Celesta
Poziom: 43
Skille: 19/24
Poziom mag.: ~
|
![]() A kto powiedzial , ze sorc/drut nie moge trenic shielda? Idziesz na jakis resp spiderów,ratów i tam robisz runy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 09 2004
|
![]() Spotkałem się z przypadkami gdzie 30 sorc czy drut ( nie pamiętam ) trenował shielding na dwarfach, bo mówił, że niedługo idzie na dragi z kumplem i musi miec 25+ shieldinga ( miał około 10 chyba ... ). Uważał ze to jest ogromna różnica i bez tego sie nie obejdzie ! Niestety jak się noob uprze to sie nie da nic zrobic ^^
Emm a na roku czy warto? Nie bo to ci sie na przyszlosc nie przyda, stracisz czas tylko. Pozatym po co na roku skoro mozna na mainie i to bezpieczniej? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 08 2004
Profesja: Elite Knight
Świat: Chimera
|
![]() Na wyzszych maja nawet ~30
![]() Powiedzmy sobie szczerze, jakikolwiek trening skilow bojowych przez postac magiczna mija sie z celem. Jak kto ladnie napisal, mag to nie bloker ![]()
![]() |
#15 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 14 10 2006
Lokacja: w Domu ;)
Stan: Aktywny gracz
Imię: Menorah
Profesja: Druid
Gildia: Jeszcze takiej nie ma
Świat: Xantera Rlz ;)
Poziom: 10+
Poziom mag.: 3
![]() |
![]() Cytuj:
Przestrzegaj regulaminu tego FORUM ! A tak pozatym to kto ma najwiekszy shield na rooku i ile on wynosi ? ;> |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zbanowany
Data dołączenia: 07 07 2006
Lokacja: Łodź
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 65
|
![]() ja mam 24 shielding od 40 lev -.-
co prawda padlem te 3 razy i bylby moze ten 25... ale naprade pozniej rosnie wolno i malo...bo sie duzo bije z du\ista a jak potrzeba w zwarciu to albo w-hammer albo szybko pada(exori vis rox...) |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 04 2006
Wpisy bloga: 4
Imię: Ameriov Rookstayer
Profesja: Rookstayer
Gildia: Vampires
Świat: Isara
Poziom: 70
Skille: 96 Fish
|
![]() Drutem sie totalnie nie opłaca bo długość przyrostu shielda- drut-180% char na rooku-200% sorcem tak samo jak na rookgaardzie ale w czasie trenowania nabiłbyś troche mlvl.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 06 2005
Stan: Niegrający
Świat: Aurora
|
![]() Postaciami magicznymi nie trenuje się shieldingu no bo, po co,..?
POWTÓRZ ! ![]()
Ostatnia wizyta: 21-01-2008 o 20:41 |
![]() |
![]() |