|
Notki |
Grafiki Masz talent do grafik? Zamieść swoje prace tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 29 12 2006
|
![]() [W Galeri znajduje się 21 prac]
[18 sygnaturek] [10 handmade'ów] [Prace sa w #1 i #12 poscie Jak w temacie, tu będe umieszczał moje grafiki, rysunki, szkice itp. Na niektórych forach występuje pod nickiem ChipSS, jestem grafikiem amatorem co chyna widać ^^ [Sign] #1 ![]() #2a ![]() #2b ![]() #3 ![]() #4 ![]() #5 ![]() #6 ![]() #7 ![]() #8 ![]() #9 ![]() #10 ![]() #11 ![]() #12 ![]() #13 ![]() #14 ![]() #15 ![]() #16 ![]() #17 ![]() #18 ![]() [Handmade] Prace nie była edytowana w ps'ie, pochodzi prosto ze skanera #1 ![]() #2 ![]() #3 ![]() Ostatnio edytowany przez Ql5 - 11-01-2007 o 12:16. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 08 2006
Lokacja: Skawina
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Ładne sygne ale niemożecie robić czego innego tylko sygny zrób coś jeszcze Tylko nie sygne
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 03 2006
Lokacja: Taka ławeczka za monopollowym
Wpisy bloga: 1
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Drakon Tene
Profesja: Knight
Gildia: Grupa zjaranych Gejów
Świat: Wszedzie
![]() ![]() |
![]() 0o
DObreeee ![]() Mi sie podoba ![]() Oby tak dalej...
99% dzieci neo uważa, że teksty podobne temu są fajne. Jeśli też tak uważasz, to masz ze sobą wielki problem... ^^ ![]() 100 Anni Inter!! Ostatni Odcinek Tibia Turnaments 2 Tibia Turnaments - Fake Story Ukończony Mni spis treści: Str.1, Str.3, Str.4, Str.5, Str.5, Str.6, Str.7 Mój Deviant |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BadBoy
Data dołączenia: 10 08 2005
Lokacja: unknown
Wpisy bloga: 2
Stan: Na Emeryturze
Świat: PL
![]() |
![]() Nudaaaaaaaaaaaaaaaa wszędzie te sygny. Ludzie! to już nie jest fajne!
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik forum
|
![]() hyh ; ] a co mam zrobić? Userbary mi nie wychodzą, avki są takie przeciętna, a jak chodzi o jakieś poważniejsze grafiki, to chyba jeszcze na to za słaby jestem ^^
No zobaczy się, za nidługo zrobie cos innego niż sign, ale dzieki za opinie =D @EDIT dodałem jakiś rysunek ^^ Ostatnio edytowany przez Ql5 - 09-01-2007 o 17:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 01 2005
|
![]() Jak nie masz pomyslu to na przyklad poprzerabiaj zdjecia, poucz sie z tutoriali, pocwicz swoje umiejetnosci i dopiero zamiesc cos co sie Tobie podoba i jest calkiem na poziomie. Oczywiscie nie mowie tu, ze zrobisz efekt z tutka i zaraz na forum powrzucasz ;D chodzi o poznawanie nowych horyzontow w grafice, zrobisz 5 efektow oddzielnie, to zobacz jak wygladaja polaczone razem, moze cos niezlego wyjdzie, chyba rozumiesz juz ? ;P powodzenia.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 12 2006
![]() |
![]() Mi sie podobaja! Rob tak jak kolega Arnisan mowil, bo masz talent.
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 11 2005
Lokacja: Przemyśl
Stan: Na Emeryturze
Imię: Tomaros Stonefist
Gildia: Royal Black Feathers
Świat: Celesta
Poziom: 22
Skille: 65/65
Poziom mag.: 4
![]() |
![]() Niektóre lepsze, niektóre gorsze. Strona się troche długo ładuje :/
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Użytkownik forum
|
![]() Cytuj:
@All up dzięki za rady, jak będe miał troche czasu to się pobawie, narazie nie mam dostępu do kompa z photoshopem ; / następne prace w okolicach weekendu, tylko handmady będą szybciej btw. może ktoś ocenićmoje rysunki? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
|
![]() Zrób tapetę. Marnujesz talent na tych sygnach.
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 02 2005
Lokacja: Wrocław
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Wedle życzenia, komentuję.
Dobrze, że próbujesz rysowac, ale jak na mnie powinieneś sobie na początek darować postacie, ale co jeszcze ważniejsze - darować sobie zabawę z mangą. A jeżeli już to nie rysować "na czuja" tylko posiedzieć i popatrzeć nieco po tutkach w necie, jeżeli umiesz angielski. Same ręczne prace? Hmm... Kreskówka, nieco zdeformowana. Praca nr. 1: Panie mają za duże głowy w stosunku do reszty, u tej po prawej usta są źle umieszczone. Same postacie są płaskie, próbuj już cieniowac lekko ołówkiem, zaznaczać kształt, żeby to wybijało się z kartki. Staraj się za pomocą ołówka zaznaczyć co jest ciemniejsze, a co jaśniejsze. Praca nr. 2: Widać, że starałeś się zaznaczyć fałdy materiału (chodzi mi o te "aż" 2 kreski pomiędzy nogami tego pana ;p). Ale staraj się wyobrazić sobie to chociaż jako walec, wtedy łatwiej ci będzie wycieniować, nadać temu materiałowi nieco wypukłości. Tak samo jest ze spodniami jednej z pań - mogłeś zamiast kłaść te kreski jednolicie dać "przy krawędziach" je nieco gęściej, a na środku nieco mniej - to już byłoby coś. A tak to takie rysowanie "aby zamazać". Topór jest ciekawy, ale to jest sam zarys, nie pobawiłeś się ołówkiem, aby nadać temu blask stali - podobnie z hełmem. Za to dłonie trzymające topór wyglądają przyzwocie, buty mają dość porządny kształt. Praca nr. 3: Ten pan stoi twardo, całymi stopami na obu nogach, a jednocześnie się przechyla w bok - spróbuj tak zrobić, bez odrywania stóp. Możesz sobie nawet zaznaczyć kreską pion przy rysowaniu - tak leciutko, a potem zmazać - gumka nie gryzie. Prawa ręka wydaje się jakby za krótka i jakoś dziwnie trzyma ten miecz. Nie bawiłeś się zupełnie z nadaniem połysku naszej zbroi, wycieniowaniem porządnym tarczy, hełmu. Podsumowanie: Przepraszam, jeżeli mój komentarz w jakimkolwiek momencie Cię uraził, ale ja sama na takich właśnie komentarzach się uczyłam i takie właśnie długie posty, po przeczytaniu których byłam smutna i zła na siebie, że rysuję syf i nic nie potrafię dawały mi mobilizację do pracy. Co ja mogę powiedzieć na deser? Dobrze, że próbujesz, ale mimo wszystko wydaje mi się, że te prace są robione tak "aby wstawić". Pamiętaj - nie idź na ilość, ale na jakość. I rysuj to trochę większe - nie każę ci rysować na formacie 50x70 cm, ale możesz spokojnie bawić się na kartkach A4 i rysować na całej ich powierzchni. Rysuj rzeczy proste, nie musisz wszystkiego wstawiać na galerię. Ja wiem, że to się tylko tak mówi, ale to naprawdę przyniesie efekty. I mam dla Ciebie zadanie - proste i trudne zarazem. Skoro piszesz, że najszybciej możesz wstawić pracki ręczne to zrób mi taki walec, ale na A4 i wycieniowany tak, żeby aż "wystawał" z kartki, wydawał się jak najbardziej trójwymiarowy. Potraktuj to jako wyzwanie ^^ (mnie to zwykle mobilizuje ![]() Eileen Blue Rose PS: Jeśli naprawdę zależy ci na rysunku ręcznym (i mandze - czy jak to się tam odmienia), to wyślij mi wiadomość na PW, może uda mi się odkopać jakieś linki do tutków co miałam... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik forum
|
![]() Nowe prace:
#4 ![]() #5 ![]() #6 ![]() #7 ![]() #8 ![]() #9 ![]() #10 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 03 2006
Lokacja: Taka ławeczka za monopollowym
Wpisy bloga: 1
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Drakon Tene
Gildia: Grupa zjaranych Gejów
Świat: Wszedzie
![]() ![]() |
![]() Troche zaostre krawędzie robisz, pozatym ludzie nieproporcjonalnie...
A ta ręka to już zupełnie kańciasta xD
99% dzieci neo uważa, że teksty podobne temu są fajne. Jeśli też tak uważasz, to masz ze sobą wielki problem... ^^ ![]() 100 Anni Inter!! Ostatni Odcinek Tibia Turnaments 2 Tibia Turnaments - Fake Story Ukończony Mni spis treści: Str.1, Str.3, Str.4, Str.5, Str.5, Str.6, Str.7 Mój Deviant |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
|
![]() 4 uwagi
- smuklejsze krawędzie - nie maż tak beznensownie ołówkiem, zostaw niepokolorowane - gdzieniegdzie troszke zwalone proporcje - daj coś do obrówki na PS Reszta na + i ogólnie prace bardzo mi się podobają.
![]() |
#15 | ||
Użytkownik forum
|
![]() Cytuj:
Co do proporcji to wiem, w tej sprawie to u mnie słabo.... Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
A teraz właściwy mój komentarz: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tej ręki jakoś tak nie szło mi skomentować. Nie wygląda źle , a i tak miałeś niezłą zabawę, bo masz tam skrót perspektywistyczny (na papierze ręka jest "krótsza" niż w rzeczywistości). Jakbyś podrkeślił to cieniowaniem to byłoby to lepiej widać. Nie wiem co jeszcze dodać... Pozdrowionka ![]() Eileen Blue Rose PS: Tutki się przydały, nie? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik forum
|
![]() 1. Ogólnie - dzięki za komentarz i tutki.
rys. 1 1. Wiem ,że facet ma szersze bary, ale to ma być postać złodzieja do RPG, dlatego jest on taki wątły. 2. Nie widać na rysunku ani jednej ręki ^^ to było celowe 3. Jeśli przyjżysz się rysunkowi to on ma miecz ukryty pod ubraniem (klinga wystaje spod płaszcza) i dlatego powstała taka "fałda". rys. 2 1. To "trzecie oko" miało poprostu dodać coś na pustym czole =D rys. 4 1. Tą strzałke to mu tak specjalnie wycelowałeś nie? Xd rys. 5 1. Ta "obroża" (tzn. błona za głową smoka), była cała wycieniowana ale niestety, skaner tego nie oddał (obroża była czarna =D) 2. Z tą skrzynią to wiem ^^ rys. 6 1. Toporek nie lśni bo jest za mały (miałem problem ze zrobieniem takiego efektu ; /) Pozdro i dzięki ![]() Biore się za następne prace ^^ Pokolorowałem smoka +=+ w skrócie - nie wyszło mi ^^, zresztą zobaczcie sami ![]() Ostatnio edytowany przez Ql5 - 11-01-2007 o 23:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Nie mówi się "nie wyszło" tylko "starałem się". Poza tym dalej wypełniasz wszystko jednym kolorem, a to źle. A w PSie masz przecież funkcje Dodge i Burn. W weekend chce widzieć to poprawione - jeśli pomyślałeś przed zapisem, to masz wersję tego na warstwach zapisaną, jak nie pomyślałeś, to tniesz od zera
![]() ![]() Wiem, że takie a nie inne, ale robione na szybko - powiedz mi, które z nich jest lepsze, a którye ty zadtosowałeś? A potem wyobraź sobie, że smocza szyja to taki wałek... |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik forum
|
![]() @Eileen
Masz 100% racji ale wiesz, smok to NIE walec ^^ @Edit Dobra, gotowe ![]() Pobawiłem się też tym starszym smokiem... "starałem się" (Skrzynia jest prosto, i widać cienie na szyji ; ]) ![]() Ostatnio edytowany przez Ql5 - 12-01-2007 o 00:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Ooo... A ty jeszcze nie śpisz? Co odrabiasz, bo ja zeszyt przepisuję. Ja znów te muszę zacząć rysowac z głowy. Martwa, martwą, ale jak (mistrz) Blacko mówi, że tak też trzeba, to trzeba. Za to tobie polecam postawić sobie np. butelkę o prostym kształcie na stole, usiąść kawałek dalej i narysować ją, porządnie wycieniowac tak jak widzisz. Hmm...
A teraz wracając do tych poprawionych prac: - smoczek w PSie jest teraz naprawdę przyzwoity - porównaj sobie oba i sam zobacz. - dobrze, że poprawiasz swoje błędy. Ale wiesz - parę kresek to nie jest "całe" cieniowanie. Widzisz jak wypełniłeś kolorem tego smoka pierwszego? To wypełnij podobnie ołówkiem tego drugiego! Na tej samej zasadzie - też musi być i ciemne i jasne. Nie martw się - ołówek stawia kreski, ale jeśli ułożysz je odpowiednio nie będą one przeszkadzać, a wręcz pomogą. Musisz nimi zaznaczać kształt i tam gdzie jest cień dawac ich więcej, a tam, gdzie jest jasno dawać ich mniej... Podstawowa zasada i ty ją znasz, tylko trzeba ją jeszcze zastosowac w prkatyce ![]() Puściłam ci PW - looknij sobie na linki jak będziesz miał czas i zobacz na cieniowanie, może to ci pomoże. @edit I sławek mnie wczoraj wyprzedził i wstawił Ci pierwszą notkę, a ja nie wiem czemu nie widzę tego buttonika gdzie się to wstawia. No, ale za karę nie powiem mu kto ja jestem ;p Ostatnio edytowany przez Eileen - 12-01-2007 o 01:43. |
![]() |
![]() |