![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 06 2006
|
![]() witam! Mam proste pytanie na które padnie 10 różnych odpowiedzi (jak zawsze).
Pytanie brzmi: Avager ma 38 defense MMs ma 37 shielding Great shield ma 38 I Jak to jest? Jak mam miecz który ma np. 20 obrony, i tarcze która ma 25 obrony. to liczą się oby dwie obrony czy tylko ta, która jest większa? Bo słyszałem że obrona tarczy potęguje się od shieldingu, a broni dolicza do tej, co daje nam zbroja. I słyszałem również że Liczy się obrona ta, która jest większa (jak mam sword o obronie 40 i tarcze o obronie 30 to tarcza się nie liczy) Bo jeśli ta druga opcja jest prawdziwa, to Avanger jest mega swordem, o defie lepszym niż najlepsza dostępna tarcza... Ostatnio edytowany przez Ghonox - 10-01-2007 o 20:11. Powód: BŁYENDY xD |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 04 2006
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elder Druid
|
![]() A ja słyszałem o słowniku ortograficznym...
Liczy się tarcza/broń, która posiada więcej shieldingu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 04 2006
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Co do autora to popraw w poscie bledy ortograficzne bo jest ich za duzo =).
Osobiscie slyszalem od wielu osob ze jezeli zalozy sie brighta i dwarvenke (bs30 def tarcza 26okolo) to liczy sie def bsa.Jezeli ma sie tarcze o defie wiekszym niz def broni to wtedy liczy sie def tarczy.Tyle jesli chodzi o ten temat.Wielu ludzi ma rozne teorie ale ja zakladam ta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2006
Imię: Wood Ka
Profesja: Knight
Świat: Mythera
Poziom: 34
![]() |
![]() nie wiem czemu ale wydaje mi się jednak najsensowniejszą opcją sumowanie defa, bo inaczej np. mając BS to posiadanie tarczy słabszej od Guardiana włacznie z nim traci sens.. można biegać z samym BS -_-
![]()
![]() |
#6 |
Zbanowany
Data dołączenia: 14 12 2006
Lokacja: Liberty Bay
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Master Sorcerer
Świat: PvP
Poziom: 90
Skille: po co??
Poziom mag.: 56
|
![]() def tarczy + 1/10 * def broni to w przyblizeniu twoja obrona. Def broni sie liczy ale nieznacznie.
|
![]() |
![]() |