Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 06-02-2007, 01:00   #1
Dreso
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 28 12 2006

Domyślny Problem z niemieckim serverem.

Gram na Berylii...od wczoraj mam tam freezy i kicki co 5 min. Gdy loguje sie na Danere(serv w USA) ten problem nie wystepuje...wiem ze ostatni miesiac ludzi z neostrada mieli ten problem. Ale teraz sie zastanawiam czemu u mnie to wystepuje. Mam osiedlowe lacze(radiowka). Pochodzenie polaczenia: chyba USA. Ale wczesniej tibia mi idelanie chodzila...echs. Jak ktos ma podobny problem prosze o odp.
Dreso jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 06-02-2007, 01:05   #2
Barbatos
Guest

Domyślny

Czytac nie umiesz pisze jak byk na tibia.com ze sa prblemy juz od dawna....
  Odpowiedz z Cytatem
stary 06-02-2007, 01:20   #3
Dreso
Użytkownik Forum

Domyślny

Ech jak ja kocham takich ludzi. Wiem ze od miesiac ludzie mieli ten problem...lecz bylo napisane na tibia.com, ze problem zostal rozwiazany...i rzeczywiscie, moi znajomi z neostrada przestali miec problemy. Lecz od 2 dni ja mam, jak i wielu innych graczy. Nie wypowiadaj sie jak nie masz nic madrego do powiedzenia.
stary 06-02-2007, 01:51   #4
Szkolny'Uczen
Użytkownik Forum

Szkolny'Uczen's Avatar

Data dołączenia: 11 10 2006
Lokacja: Zgierz

Profesja: Elite Knight
Świat: Candia
Poziom: 103
Skille: 91/89
Poziom mag.: 7
Domyślny

Dziwne... jeszcze wczoraj było ok od dzisiaj znowu lagi i to tylko w tibii Znowu coś im się popsuło
stary 06-02-2007, 11:14   #5
wrogonastawiony
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 22 07 2006
Lokacja: miast0 FxP

Stan: Na Emeryturze
Imię: Namsto
Domyślny

Też mam radio i mnie te lagi nigdy nie dotyczyły ale miałem pare dni temu taka sytuacje ze przez 2-3 dni miałem non stop freezy i kicki. Nie martw sie, przejdzie ;] Moze cos z siecia
stary 06-02-2007, 11:52   #6
YyyeeyIsBack
Użytkownik Forum

YyyeeyIsBack's Avatar

Data dołączenia: 18 05 2006

Domyślny

Pisałeś, że masz radiówkę, ich dużym minusem jest to, że przy mniej przyjemnej pogodzie zaczyna szaleć, tzn. zaczynasz mieć laggi, gdy sytuacja sie pogarsza, mogą wystąpić nawet freezy (z kickami sie nie spotkałem przy zmianie pogody). Pisałeś, także o tym, że dostarczany masz internet z USA. Logując się na amerykański serwer niepowinieneś mieć z tego powodu problemów, a że na niemioeckich serwerach masz problemy to mnie nie dziwi, gdybyś miał europejskiego dostawcę internetowego to i owszem działo by się na odwrót. Nie wiem jak temu zaradzić, ale przynajmniej masz diagnozę (pewien mojej wypowiedzi w 100% nie jestem).
stary 06-02-2007, 16:25   #7
Dreso
Użytkownik Forum

Domyślny

Hm...tylko ze te problemy zaczely sie mi w tym samym momencie jak i wielu osobom. A wczesniej tibia chdozila mi idealnie. Wiec watpie ze to wina mojego netu. To nie jest tez zwiazane z pogoada bo ogolnie net chodzi idealnie. To na 100% wina Niemcow. I kolejnego popsuteg routera-.-
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania