Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 13-09-2004, 21:04   #1
marred
Użytkownik Forum

marred's Avatar

Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Pokoj

marred ma numer GG 2185588
Domyślny Nazwy serwerow

Czasy, kiedy bylo servery dalo sie wyliczyc na palcach jednej reki juz dawno odeszly w niepamiec. Cip Soft ma ostatnio wysokie tempo w stawianiu nowych serverow - nic dziwnego, Tibia sie rozwija, coraz wiecej ludzi kupuje premium account. Ale kazdy server, to nowa nazwa. i tu pojawia sie problem. Kiedys nazwy byly malo podobne, bylo max po 2 servery na dana litere. A co sie teraz porobilo? Nazwy serverow sa szalenie podobne. Czasem wydaje mi sie, ze Cip Soft nie ma juz pomyslow na nowe nzawy. Oto przyklady podobnych, mozliwych do pomylenia nazw:

Amera - Samera (jedna literka i juz mamy zupelnie inny serv)
Calmera - Chimera (tu juz dwie literki)
Aldora - Amera - Antica - Aurea - Azura (piec serwerow na A, a np na litery B, F, G, K, O, U nie ma zadnego servera)
12 sposrod 30 serverow konczy sie na ERA

Coraz bardzej obawiam sie kolejnych serwerow. Moze bedzie jeszcze Gamera, Hamera, Tamera i Zamera, aby wszystkim sie mylily nazwy? Ciekaw jestem jak beda wygladaly nazwy serwerow, gdy bedzie ich 100? A moze nie dojdzie do takich czasow? Moze Cip Soft bedzie staral sie zwiekszac limit graczy? Zobaczcie ile ostatnio przybylo expowisk wraz z Ankrahmun, a limit ciagle 850 graczy.

A co wy sadzicie o nazwach serverow? Czy myla one wam sie? Czy moze macie jakies rozwiazania co do nazw?
**&***&***&&&***&&***&&&***&***&&&
***&***&&&*&&***&&***&&*&***&&&***&
****&*******&&******&&***&*******&
*****&*****& &&****&&*****&*****&
******&&&&&***&&&&&&*******&&&&&
marred jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 13-09-2004, 21:12   #2
HoX
Użytkownik forum

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Wrocław

HoX ma numer GG 9100584
Domyślny troszeczke

ale to raczej przezakdza "dobrym" graczom, znczy tym co grają na różnych servach, mi naprzykład nie, ja gram tylko na dówch, Aurea i Harmonia, inen sservy mnie nie obchodzą, to moje zdanie.
HoX jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-09-2004, 21:48   #3
Ghost Nieudany
Użytkownik Forum

Ghost Nieudany's Avatar

Data dołączenia: 15 07 2004
Lokacja: TO MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ!

Ghost Nieudany ma numer GG 2875067 Adres Jabbera do Ghost Nieudany
Domyślny

W zasadzie, to mnie nieco rażą te podobieństwa nazw... Jak tak dalej pójdzie, to za tydzień dostaniemy autentycznie nowy serwer: Ameraa :/

Co do zwiększenia limitów graczy... To powiem, że przydałoby się (w niedziele jedyny serwer na jaki mogę się wbić to Dolera, a i tak sensu to nie ma, bo mój knight-samobójca ma pierwszy level, i podobieństwo level-upa jest znikome ), ale nie wiem, czy nie wynikło by z tego zwiększenie lagów. Ok. tysiąca ludzi na jednym serwerze... A ostatnio lagi się zaczynają od 15:00 w dni powszednie, do tego przy liczbie ok. sześciuset osób (nawet nie...) na stałce 1Mbit. Megahipersuperdupertytanołącza są rzadkością w naszym kraju...
stary 13-09-2004, 22:27   #4
p.l
eX Moderator

p.l's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2003
Lokacja: Fotel przed monitorem

p.l ma numer GG koniec tego dobrego
Domyślny

przyznam, nazwy można pomylić, jak robiłem mojego palka to z 2 tygodnie myślałem że gram na Chimerze A jeśli chodzi o nazwy serwów to było pełno takich tematów

p.l jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-09-2004, 22:35   #5
Bambuko
Użytkownik Forum

Bambuko's Avatar

Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy

Stan: Niegrający
Domyślny

I dlatego CIPowie powinni zapytać mnie o nazwy dla serwerów. Były by wtedy takie piękniusie jak:
Kryptona, Nimrea, Porodia, Riodijaneria [to dla tego nowe w br] i w ogóle.
Bambuko jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-09-2004, 10:12   #6
Deaf Scream
Użytkownik Forum

Deaf Scream's Avatar

Data dołączenia: 02 09 2004
Lokacja: Włocławek

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Flaxizo
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Berylia
Poziom: 20
Skille: xx/xx
Poziom mag.: ~
Deaf Scream ma numer GG 1975803
Domyślny

mnie osobiscie serwy nie raza bo ja gram na jednym..inne odchodza w niepamiec kiedy z nich odchodze..nie ma sensu grac na kilku serwerach na raz. A co do zwiekszenia limitu..uwazam ze powinien byc raczej zmnijeszony. Spytacie dlaczego ?? powiem wam przez mc...albo limit zmniejszony, albo ograniczenie uzywania jednego nr ip naraz...bo to wlasnie przez mc sa lagi i full serwery..az tyle osob nie gra..ale znam ludzi ktorzy jada na 5-6 charach naraz robiac runy.. a to raczej wyjatki nie sa... jak nie powstrzymaja mozliwosci uzywania mc to zawsze beda lagi i full serwery. policzcie ile jest dserwerow i ludzi online...zawsze kolo 850+ tylko premia czy jak sie tam nazywa wylacznie dla pc jest od tego wolna. Jak powiedzialem wyzej ..powinni dawac jednego hara na nr ip ..lub jakos w inny sposob rozpoznawac ile charow jest z jednego komputera wlaczonych.
Pozdro
Deaf Scream jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-09-2004, 10:32   #7
Externus
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 04 2004
Lokacja: Rzeszów

Externus ma numer GG 7295742
Domyślny

to ze mc znacznie zwieksza ilosc ludzi na servie aktualnie zalogowanych to prawda... popatrzcie na czas po update, kiedy nie ma jeszcze aktualnego mcka to ludzi nawet o 19.00 jest ok. 700 i mozna bez problemu faccem zalogowac i lagow nie ma. a co do nazw serverow to jakos nigdy tego nie zauwazalem ale jak juz zalozyciel tematu zwrocil na to moja uwage - to rzeczywiscie wydaje mi sie ze nazwy sa monotonne i nieurozmaicone.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania