|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 14 06 2006
|
![]() Witajcie !
Nigdy nie byłem pewien czy muza, programy, aplikacjie itp. które ściągam z neta są bespiecznie, i co najmniej kilka mogło zawierać jakiegoś robaka, keyloggera itp. Wydaje mi się że większość chacków dokonywana jest za pomocą keyloggerów. Dlatego powinniśmy zwracac uwage na to co ściągamy z neta. Ja znalazłem sposób na keyloggera: jest to klawiatura ekranowa, w większości systemów powinna się znajdować, a jeśli nie to na pewno znajdzie się na internecie coś takiego. ![]() Ostatnio edytowany przez Daniellek - 17-02-2007 o 09:54. |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2007
Lokacja: Łódź
Stan: Na Emeryturze
Imię: Knight-bloker
Profesja: Knight
Gildia: Lubie solo
Świat: Celesta
Poziom: 87
Skille: 81/80
Poziom mag.: 7
|
![]() Było... Są takie keyloggery, które robią screeny i można zobaczyć, co wpisujesz...
|
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 04 2006
Lokacja: Lublin
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Ziomek Knajcik
Profesja: Elite Knight
Świat: Refugia
Poziom: 65+
Skille: 79+/77+
Poziom mag.: 6
|
![]() Nie to że robią screna , są keyloggery które skanują schowek w którym sie zapisuje wszystko więc lipa
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 03 2005
Lokacja: Płock
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Paladin
![]() |
![]() Z tego co pamiętam, to było już o tym kilka razy. W przypadku niektórych robali to działa, w przypadku innych nie.
|
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 08 2005
Imię: Crystal Galadriel
Profesja: Elite Knight
Świat: Refugia
Poziom: 90+
|
![]() Bez komentarza, złapie i to z łatwością.
W skrócie Windows działa tak: Naciskasz coś na klawiaturze -> Windows wysyła kod zdarzenia do aktualnie używanego okna -> Okno to odbiera i przetwarza A przy klawiaturze ekranowej wyglada to tak: Klikasz przycisk na klawiaturze ekranowej -> Windows wysyła kod zdarzenia do aktualnie używanego okna -> Okno to odbiera i przetwarza A keyloggery przechwytują przesyłane zdarzenia. Czyli jak widać powyżej, nie ważne w jaki sposób ten komunikat zostanie nadany i tak zostanie przechwycony. Kiedy wy zaczniecie myśleć nad tym co robicie? :| Zanim opublikujecie jakiś swój 'genialny' sposób to wpierw dowiedźcie się jak w ogóle keyloggery działają.