|
Notki |
Fake'i Zdjęcia troche inne od normalnych... przerobione mniej lub bardziej. Tutaj je znajdziesz. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 11 2006
Stan: Niegrający
|
![]() Spotkalam sie z wieloma oskazeniami o uzywanie OTSME. Ludzie nie wierza, ze fake moze byc idealnie rowny. Przedstawiam ponizej metode pozwalajaca na robienie idealnie rownych fejkow bez uzycia tego kompromitujacego programu.
1. Pierwszym krokiem jest sciagniecie najnowszej wersji GIMPa ze strony http://www.gimp.org/. Program do dzialania wymaga zainstalowanej biblioteki GTK+ rowniez do sciagniecia z w.w. strony. 2. Gdy wszystko dziala uruchamiamy program i tworzymy nowy obraz o wymiarach wielokrotnosci 32x32. ![]() 3. Nastepnie wybieramy z menu "obraz" funkcje "konfiguruj siatke" ![]() 4. Pokazuje nam sie takie okno. Zaznaczamy parametry styl: ciagla rozmiar: 32x32 przesuniecie: 0x0 ![]() Jesli chcemy umieszczac elementy na meblach lub wstawiac postacie, to ustawiamy przesyniecie na 24x24 5. Z menu "widok" wybiaramy funkcje "wyswietlaj siatke" i "przyciagaj do siatki" ![]() ![]() 6. Teraz program nie pozwala na krzywe wklejenie jakiego kolwiek obiektu. Mam nadzieje, ze ten poradnik komus pomoze i przede wszystkim ukroci oskerzenia o uzywanie przeze mnie OTSME. Nie da sie juz teraz dodac sondy, ale wypowiadajcie sie kto jest za, a kto przeciw wykorzystywaniu przeze mnie tej funkcji. Jak wam sie nie spodoba to zaczne sklejac bez opcji "przyciagaj do siatki" co wcale nie oznacza, ze bedzie krzywo. Ostatnio edytowany przez seksowna_druidka - 25-02-2007 o 11:58. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
|
![]() Albo można wykorzystac taką siatkę
![]() ;] Ale w sumie wklejac to ja wole w Paint'cie ;> Drzewka np w Rl'u nie są wszystkie równo co nie ? Ale przyda to się ludziom co nie umieją robic prostych Domków :>
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2005
Lokacja: Rabka-Zdrój
![]() |
![]() Lol? A po co tak komplikować sprawę?
No i widzisz? Dziw się że cię oskarżają o OTS ME! I spie****** z takim opisem! Paint był używany zawsze i wszędzie >.< Jest jednym z najważniejszych narzędzi do tworzenia fake ze względu na swą prostotę >.< I dzięki temu można wszystko z łatwością wklejać. A efekty z Gimpa są wkurzające !! Moim zdaniem Gimp powinien być wykorzystywany tylko i wyłącznie do kolorowania outfitów. Efekty-Pixia lub PS A sklejanie-Paint. Ja w sumie u siebie na dysku mam 4 programy do tworzenia fake.
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]() A wg. mnie wszystkim się to bardzo przyda. Bo w końcu nie będą oskarżali o OTS me, jeżeli przeczytają ten temat
![]() Ale ja raczej nie będę tego używał ![]() Jedynie do robienia domków mi sie przyda bo mi kiepsko wychodzą ![]() Ostatnio edytowany przez Ultimate - 25-02-2007 o 10:24. |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 08 2006
Lokacja: Warszawa
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Rookstayer
|
![]() Fajnie napewno skorzystam
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
|
![]() Zbyt równe fake są blehhhhh Domki muszą być równe ale dżewa postacie kamienie nie
![]() ![]() p.s Czy ten temat mial za cel głównie udowodnić twoją uczciwość w robieniu fake? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Wyslalam mu to na priv, ale chce rowniez pokazac wszystkim jak to robie, zeby zmniejszyc liczbe oskarzen o OTSME. Nie bronie zmienic regulaminu tibia.pl. Jesli pojawi sie wzmianka "w dziale fejki mozna publikowac tylko fake zrobione w paincie" to zastosuje sie do niej. Narazie nie robie nic sprzecznego z regulaminem. Ostatnio edytowany przez seksowna_druidka - 25-02-2007 o 11:55. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() I czemu bronisz tych, którzy korzystają z OTS ME? Teraz każdy sobie powie że używał tych kratek! Już za to powinien być warn!
![]() |
![]() |
#9 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Fajne ale nie bede uzywal ja mam swoj styl
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Poza tym - ilu z was ma PSa legalnie?
![]() |
![]() |
#11 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 10 2005
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Ludzie dają 'efekty' z GIMPa, bo wystarczy znaleźć opcję, kliknąć i już. Co innego, że nie umieją zrobić nic więcej. Zwykle wydaje im się, że to wygląda super i zgarną lepsze oceny, zero kombinowania z efektami. Typowe pójście na łatwiznę. Wow. Pierwszy raz słyszę o programach do tworzenia fake'ów. Pewnie to Paint, Pixia, GIMP i PSP, z czego opanowany jest tylko pierwszy? |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Armageddon O.o
Oops... źle napisałem. 4 programy, które używam do robienia fake. Paint, PS,Gimp i Pixia, z czego opanowałem 3 pierwsze.
Toribash Ostatnio edytowany przez Virusmaxi - 25-02-2007 o 12:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zbanowany
Data dołączenia: 30 09 2006
Lokacja: Gdynia
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Glev Hammerfall
Profesja: Druid
Gildia: Mystical Creatures
Świat: Celesta
Poziom: 20
Skille: ._.
Poziom mag.: 14
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 10 2006
|
![]() @Nadrill
O.O zpowrotem masz arcymrocznego kota ^^ @topic Wiesz terz juz niewiem komu wierzyc :\ .... Pokazałaś jak to robic i ok ale...teraz all co uzywali ots me stoją pod znakiem zapytania[?] Niewiadomo czy oni tez uzywali "Gimpa" czy ots me :\ To mówiłem ja ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 01 2007
Lokacja: W piekle pomiedzy Sezem, a Drakonem
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Eee... Nie wiem czemu się tak jej czepiacie... To nie takie proste wkleić w gimp'ie prosto, bo musisz się bawić z przezoczystością itp. Ja nigdy nie próbowałem, bo nie lubie się bawić. To co mam opanowane to mam
![]() Cytuj:
Jednak fake'i to nie tylko efekty (które nielicznym wychodzą fajne, na które można patrzeć), ale tu chodzi o dobrą faułę. Jak fake nie ma dobej fabuły to efektami się nie uratuje :/
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
|
![]() Przezroczystosc niewiele utrodnia wklejanie w GIMPie. Jest to trodniejsze niz w paincie
![]() Publikowac na tym forum ciag dalszy "Odkrywcow"? A jesli tak to wklejac tak jak do tej pory, czy specjalnie dawac krzywo? Co sadzicie o pomysle, zeby drzewka i meble wklejac przesuniate o 1pxl<^? Dla mnie to niewiele roboty, a niezbity dowod, ze nie robione w OTS ME. Nekromanta sobie spi, a part 1 prawie gotowy :/ @eerion To w OTS ME do sie wklejac outfity wogole? ![]() W 1st poscie opisalam opcje "przesuniecie siatki" Ustawiam to na 24x24 i wtedy outfity sa umieszczone jak nalezy, czyli przesuniete o 8pxl<^. Powiedz jak dodac outfit (zwlaszcza wlasny[straznik]) w OTSME. Chetnie sie naucze. Ostatnio edytowany przez seksowna_druidka - 25-02-2007 o 15:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @up
Wszystko zależy od Nekromanty. @harry No... PSa może nie aż tak do końca, ale większość wiem gdzie co i jak.
![]() |
![]() |
#18 |
Guest
|
![]() To, że ktoś powie, że robił kratki, nie znaczy, że to nie jest ME. Tu jest po prostu opisane jak zrobić równego fake'a bez ME.
|
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() No właśnie! Czyli jak ktoś użyje OTS ME to może powiedzieć że zrobił takie kratki! I jak udowodnimy że to jest OTS ME?
![]() |
![]() |
#20 | |||
CS Tibia.pl Team
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
A teraz lekcja dla wszystkich profesjonalistów którzy tak się drą że nie można rozróżnić OTSME od siatki... Posłuże się dwoma zdjęciami (w tym odkrywcami druidki) Tutaj możecie zobaczyć dokładnie kratkę GIMPową - wkleja się przy tak by stykało się to z dolną i prawą krawędzią - tam gdzie się kończy kratka ![]() Tutaj zaś mamy OTS ME - postacie są ułożone idealnie jak w tibii. PRzedmioty stykają się krawędziowo, zaś postacie stoją 8 px od dolnej i 8 px od prawej krawędzi. Gdyby druidka wiedziała, jak to się robi by powiedziała o tym. Tłumacząc się samą siatką pokazała, że to była z założenia wymówka. A ona używała OTS ME ![]() Więc nie drzeć pyszczycha, że nie wiadomo jak rozróżnić. Poza tym ja mam jeszcze pare opcji do rozróżniania w zanadrzu ![]() choć nie zawsze mogą być używane ![]()
![]() |
![]() |