|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 01 2007
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Kriss de Valnor
Profesja: Elite Knight
|
![]() Powiem tak:
to nie jest temat całkiem poważny, gdyż po pierwsze wymaga nieracjonalnego myślenia, po drugie CipSoft nie weźmie pewnie pod uwagę żadnych sugestii, które zostaną tu przez Was zaproponowane. Więc można pofantazjować. Zacznę: Irytuje mnie kilka rzeczy, które wydają mi się być bezużyteczne. Oto mój pomysł na wykorzystanie: - Węże (Snake): pełza to-to i niczemu nie służy. Każda postać powyżej 8 lvl wyleczy się z trucizny, niższy lvl pozabija. Leżą tak sobie martwe, z wybebeszonymi flakami i nie są nic warte. A gdyby tak powstał addon na np. ochraniacze ze skóry wężów? Albo 100 (może 50) ukatrupionych wężów zamienić na... dajmy na to na jakąś runkę? A może by tak jednak coś z nich czasem "poleciało"? Jakaś antidote vial, czy coś? - skorpiony: zabić łatwo i martwe wyglądają jak rozdeptane (bidoki). Również nic nie dają w zamian. A może by tak jakieś skorpionie żądło wylatywało? i tak zamieniać żądła w wybranej ilości na UHy? A może też jakiś quest zaplanować: w końcu, skoro można było zrobić z "czarną owcą", to dlaczego nie ze skorpionami? - slimy: nie dość, że brzydkie (zielone i jak odpady toksyczne, cuchną zapewne, fujjjj), to jeszcze użyteczne tylko do skillów: no niech z nich poleci jakaś rzecz !, na ten przykład coś do leczenia, albo chociaż flaszka bimbru, wina, piwa ![]() Ostatnie dotyczy nieracjonaloności: Biłam wczoraj koło Thais 5 cyc'ów. Zmarnowałam 2 manasy. Z ciekawości poczekałam na resp i pojawił się sorc (o 14 lvl ode mnie niższy!!), pozwolił mi obserwować swoją walkę: tych 5 cyców rozwalił gfb, różdżką i innymi pierdołami. Nie mówię, że to nie fair - w końcu każdy ma taką bron, jaką profesję sobie wybrał ![]() Tyle ode mnie (oby mnie nie skasowali, eh...). A co poprawilibyście (zmienilibyście, ulepszylibyście) Wy? |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 12 2006
Imię: Rykun
Profesja: Knight
Świat: Calmera
Poziom: 57
|
![]() cos nowego dla knighta moze..... albo nie jeszcze cos tak dopier**la ze sie wszystkim knightom odechce grac
![]() w sumie mogliby cos nowego dla facc zrobic |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
|
![]() Powinni ulepszyć Knightów i Paladynów. Paladyn nie może mieć tarczy więc obrażenia jakie zadaje potwór są o niebo większe niż u inny profesji i Paladyn nie ma żadnych czarów spontanicznych ofensywnych. Ma niby różne runy, a nawet Sudden Death Rune, ale nim zadaje obrażenia bardzo małe na takie koszty. Posiada Burst Arrows, ale to nie OTS więc kiedyś wreszcie się skończą, a jakieś super tanie to też nie są. Paladyn może być bardzo dobrą profesją jeśli mamy dostatek pieniędzy. Kamienie drogie, włócznie mają za duży atak do trenowania na lepszych skillach. Jeśli się ma pieniądze to Paladyn staje się bardzo dobrą profesją.
O rycerzu nic nie będę pisał ponieważ było o tym dużo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 04 2006
Lokacja: Thais depot...
Stan: Niegrający
Imię: Petersaber
Profesja: Druid
Gildia: Silver Cross
Świat: Julera
Poziom: 43
Skille: 22/25
Poziom mag.: 49
![]() |
![]() Co do Knighta.... Knight ma soul pointy, które nie są w ogóle potrzebne! A co powiecie na taki pomysł, że Knight kosztem 15 souli i 100 many może zwięszkyć swoje obrażenia do 250% na 5 minut? To by bardzo wzmocniło Knightów, nie mieliby już statusu "najmniej dopieszczona profesja" (co niektórzy mylą z "najgorsza")
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 03 2005
|
![]() A moze by tak dodac nowego "Skilla"?
Nazywalby sie on "Player" skill, ktorego nie bedzie mozna trenic. Dzieki temu "Skillowi" moglibysmy sie modlic do "Bostwa" dostajac w zamian leczenie, ulepszenie. Modlitwa kosztowalaby 60 PP (player points), dzieki ktorej zostalibysmy uleczeni do 100hp lub ulepszeni w wybranym skillu do 20% przez 10-20 min (nie dotyczy mlvl). Kazda z profesji mialaby okreslony limit PP niezaleznie od lvl: paladin- dostalby 240 PP (gorliwy wyznawca) knight- 120 PP (sredniawy jak zawsze) druid/sorc- 60 PP (pol heretyk) PP uzupelnialoby sie w kosciele w niedziele Europejska, modlac sie do "Bostwa". Tym oto sposobem ^ ulatwilibysmy sobie gre i wyrownali profesje (chyba). Ostatnio edytowany przez janek@ - 02-03-2007 o 15:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 02 2005
Lokacja: Bolesławiec
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 71
Skille: 100/100
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#8 |
Zbanowany
Data dołączenia: 28 11 2006
|
![]() Hit z ice rapiera kosztuje 1,5k. Hit z sd kosztuje 375gp i taki MDW czy Taifun bija za 1200-1400 hity z sd. Nie wspomnę o tym, że ice rapier bije w zwarciu, a sd na dystans.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
btw to by nic nie zmienilo. taki twoj ulepszacz 10-20 min bedze w stanie uzyc tylko 4 razy to naprawde bardzo niewiele zmieni @topic ja bym proponowal nakladac kary na magow tzn: - powiedzmy -10lev speed za naszenie golden arm, 20 za dsm 30 za mpa etc - zmniejszenie szybkosci regeneracji many za np. zbyt dobra tarcze - mms z dorgiej strony byly by promocje za noszenie lekkiego eq np. b robe: - podwyzszenie szybkosci haste - szybsza (nieznacznie!) regenaracja hp Ostatnio edytowany przez Diego'Odin - 02-03-2007 o 16:24. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 07 2006
Imię: Ragnar the vith rell
Świat: Secura
Poziom: 91
Poziom mag.: 7
|
![]() wg mnie 2-ręczne rózgi i laski wystarczą. już nie będzie tak że sorc na kamikaze założy sobie tarcze i będzie z visa zapier.... siał zniszczenie ;]
a i profesje których obrażenia opierają się na melee i distance też będą z tego zadowolone, bo kto to widział sorca z różdżką a la harry potter? no i może koszt instantów ofensywnych zwiększyć o trochę, żeby nie wpaść ze skrajności w skrajność gdzie vis kosztuje teraz 20 many a po upie będzie kosztował ~100.
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 05 2006
Lokacja: KK
Wpisy bloga: 1
Świat: Honera
Poziom: 22
Poziom mag.: 19
![]() |
![]() TEN temat powinien znajdować się w dziale UPDATE,ale to szczegół.
Co do tematu:Magów i Druidów nie trzeba wzmacniać.Paladin-Strzały i bełty są za drogie,a robienie ich jest bardzo uciążliwe i wystrzela się szybko.Coś CipSoft powinien z tym zrobić.Knight-Zwiększyć meele,mogłyby też być jakieś ulepszone bronie(np. Bright Sword+3+25fire dmg)Zwiększyć szybkość rośnięcia skilli,przydałby się jakiś NPC,(w szczególności na światach non-pvp)który by stwarzał Monki ew.Ghoule do trenienia(nikt nie mógłby ich zabijać)To tyle. /Edit No dobra przesadziłem z tymi summonami,ale robienie mlvla jest o wiele łatwiejsze niż skillowanie(Nie trzeba skakać po monsterkach,nikt Ci nie przeszkodzi w trenowaniu mlvla,a przy skillowaniu jakis noobek wyskoczy i zabije potwory).
.. Ostatnio edytowany przez Vlad Dracula - 02-03-2007 o 17:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
Człowieku pomyśl co by się działo w tym budynku gdzie były by te "Train Moby". Rzeźnia. To nie OTS! |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zbanowany
Data dołączenia: 25 01 2006
Lokacja: Żory
Imię: Andrealfus
Świat: Trimera
Poziom: 106
Skille: 87/84
Poziom mag.: 7
![]() |
![]() powiedzmy ze wystarczy dac nowy system naliczania uderzen knighta (wieksza srednia uderzenia)i utrudnil bym magom gre np tak jak w twoim pomysle ze nie moga zalozyc dsm itp np moga zalozyc itemki typu blue robe
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 04 2006
Lokacja: Thais depot...
Imię: Petersaber
Gildia: Silver Cross
Świat: Julera
Skille: 22/25
Poziom mag.: 49
![]() |
![]() Cytuj:
Będzie sprawiedliwie, bo np taki sorc może spokojnie graczowi rąbnąć za 1k+
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 12 2006
Imię: Rykun
Świat: Calmera
Poziom: 57
|
![]() Cytuj:
bo tak naprawde to knight nie ma co z soulami zrobic. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik forum
|
![]() Ja myślę że dobrym pomysłem może stać się to żeby można było "pozyczać" soul pointy i w ten sposub druid/paladyn/sorc mogli by robic wiecej run. Ale knightom zwiekszyc zadawane obrazenia przynajmniej o 50 % i dlugosc skillowania o 15 x
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 06 09 2006
Lokacja: Gdańsk
Świat: Furora
Skille: 70/66
Poziom mag.: 4
![]() |
![]() Czary dla Palladynów tworzące strzały i bolty powinny ich więcej tworzyć.
Albo wpisując Exevo Con "30" tworzyłoby się nam 30 strzał. Oczywiście każda strzała zabierałaby pewną ilość many. To samo się tyczy boltów tylko, że one zabierałyby więcej many niz strzały. Knightowi mogłyby szybiej rosnąć skille. Mogłoby być też troszkę przedmiotów, które by zwiększały atak używanej broni i innych przedmiotów zwiększających obronę. Co wy na to? xD |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() ![]() Cytuj:
Cytuj:
@Odemnie : *Ustalenie minimalnego hita dla knighta/pala *Zmieniszenie ilosci many na exori lub zwiekszenie zadawanych z niego obrazen (dwukrotnie byloby chyba sprawiedliwie?) *Specjalne własciwosci broni (dmg od magii, uderzenie krytyczne, szybsze zadawnie ciosów itp itd)
"Istnieja dwie bezgraniczne rzeczy - wszechswiat i ludzka glupota. Chociaż co do wszechswiata nie jestem calkiem pewien... " (ALBERT EINSTEIN ) ------------------------------------------------------------------------------- |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zbanowany
Data dołączenia: 27 12 2006
Lokacja: Gdańsk
Imię: Knight~~
Gildia: blade boyss
Świat: Danubia
Poziom: 22
Skille: 65/59
Poziom mag.: 4
|
![]() Uważam, że w nowym upadate powinhy być soul shoty dla knighta poniewaz dawno nie byl ulepszany (tak jak w loneage)
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 07 07 2006
Lokacja: Łodź
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 65
|
![]() Cytuj:
Wez daruj sobie ;s sorc z 2-recznym wandem? Ok biore shielda i tka dalej napie***** z visa... ![]() Ostatnio edytowany przez Kasztaniaczek - 03-03-2007 o 00:27. |
|
![]() |
![]() |