|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 10 2004
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Mam pytanie czy legalne jest "sprzedawanie" gp za np surowce z ogame?
Patrząc z innej strony to w tibii komuś daje kasę, a ktoś daje mi np.: żela. Specjalnie zaznaczyłem daje, ponieważ to jest dozwolone w obu tych grach, a żadna strona nie ma z tego korzyści finansowych. Drugie pytanie: Czy możliwe jest składanie takich ofert na tym forum i ewentualnie czy nadawałoby się to do działu handel. Może jestem ślepy ale w regulaminie nic nie znalazłem o takim przypadku. Wątek ten zamieszczam tu ponieważ wydaje mi się, że jest to w jakimś stopniu sprawa zewnętrznie związana z tibią. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 02 2007
Lokacja: Legnica
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elder Druid
![]() |
![]() Jest to handel itemami [dozwolone jest jedynie wymienianie sie itemami miedzy servami] inne opcje nie wchodza w gre
![]() Ps. wąptie, ze w ogole ten regulamin czytales ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
|
![]() Wiesz... z drugiej strony mozna 'nieformalnie' zawrzec umowe i po prostu zrobisz komus fre itans w Tibii, a on Tobie w oGame. A oddawanie itemow chyba nie jest zabronione.
Jak by nie bylo, na tym forum takich ofert nie mozesz umiescic. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 09 2005
Lokacja: Łódź
Profesja: Elder Druid
Świat: Furora
|
![]() Poczytaj regulamin OGame. Regulamin tibi chyab tego nie zabrania a nawet jesli to nie moga cie zlapac. Ale w OGame juz posypia sie bany.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
PS. zawsze staram się czytać regulamin, żebym potem się nie zdiwił. Niekoniecznie, w ogame gracz mocniejszy może wysyłać surowce słabszemu, w innych grach tego typu nie koniecznie są takie ograniczenia. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Gdańsk
Stan: Na emeryturze
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() To, że skasują to osobna sprawa, bo w regulaminie jest punkt że admin ma zawsze rację.
Z jednej strony jest to jakieś zabezpieczenie, przed omijaniem regulaminu. Z drugiej trochę ograniczenie wolności wypowiedzi, ponieważ przynajmiej teoretycznie jest nieograniczona cenzura. |
![]() |
![]() |