|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
|
![]() Chciałem zalozyc temat trakujący.. O nas.... tak o nas o polakach ziomkach graczach z polski ktorzy są.. Noobami? tak są... nie br nie swe nie inna nacja tylko wlasnie my dumnie reprezentujemy outfity w kolorach naszego rodzimego proporca....
![]() Coraz czesciej spotykam sie z przypadkami pk z udzialem only polakow coraz czesciej ktos proboje mnie okrasc wyłudzic hasło zabrac lootbaga.. w 95% przypadkow sa to polacy O_o tak przykre to jest... kiedy zaczynałem swoja przygode z tibia to duzo osob wmowilo mi ze swe to pk br to nooby itd ale.. powiedzcie mi czy swe sie morduja nawzajem? moze i tak ale napewno nie w takim stopniu jak polacy.. Ile razy spotykam sie z przypadkami wchodze do miasta pod depo ktos sie kloci wyzywa itd.. a w jakim języku? polskim... coraz czesciel podlatuje do mnie ktos i prosi o tak zwane "fri itans" ale teraz brzmi to raczej tak "daj cos","moge z toba pomieszkac w domku?", "daj mi passy to ci potrenie postac" ,"wejdz na tą strone i dostaniesz darmowe przedmioty" Teraz jak ktos do mnie podchodzi i pyta czy jestem pol odpowiadam ze nie szkoda ze tak sie porobilo... niby mozna znalesc wytułmaczenie "w tibie graja w wiekrzosci dzieci ktore odreagowuja w grze pkują lub nooboją" ale czy w Szwecji nie ma 12 letnich dzieciakow z zapałem katujących w tibie? a czy w brazylji nie ma takowych???? No są.. wiec o co chodzi??? az tak sie zle nam zyje w naszym za***istym kraju? co mama nam objadu nie daje czy za mało surówki przyządza??? O_o Kiedys zrobilem experyment targalem 10 hamow z carlin do ab minołemsie z okolo 30 osobami pod depo w ab zabral mi kolo zarcie zgadnijcie co odpowiedzial na "plx gimme back"?? "Spie***laj" naprawde interesujące... Czy naprawde w koncu zasluzymy na miano najwiekszych noobow w tibii? jesli tak ja juz od teraz zaczne gadac only english plx -.- mam nadzieje ze moj temat zapoczatkuje jako taką dyskusje i mam nadzieje ze jakis moderator mi odpowie na pytanie DLACZEGO.... |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 08 2004
Lokacja: Mithrilowa Hala
![]() ![]() |
![]() Niestety to jest prawda, pamietam jak uwazalem ze br to najgorsze lamy w tibii co chwile "br?". Potem to samo się działo tylko zamiast brazuci podchodzil do mnie koles w bialo-czerwonym outficie i "pol?". Odpowiadalem ze tak ale po kilku minutach tego zalowalem. Zasypywal mnie pytaniami "poblokujesz mi to?, bedziesz moim tata w tibii?, dasz mi darmowe itemy?" itd.
Teraz naprawilem ten blad i na pytanie pol odpowiadam nie, znam duzo osob ze swe czy usa (br nie za dobrze mowia po ang wiec niestety nie) i jak juz rozmawiamy i zapyta skad jestem to czasem az wstyd sie przyznac ze z pol ![]() Niestety robia nam taka opinie, moim zdaniem wiekszosc z nas mysli: "skoro jeden to robi czemu ja nie moge? moze mi sie uda?"i tak kradna przeklinaja a ze nie umia za dobrze po ang to po polsku, w koncu zna sie wiecej wulgaryzmow po polsku i jeszcze nas nie zabije bo nie zrozumie. I tak rodzi sie to coraz wiecej takich osob. Znam duzo high lvli ktorzy maja postacie stworzone tylko po to zeby nimi oszukiwac itp. Tylko tak jak mowiles Szwed Szweda nie zaatakuje Polak Polaka niestety...nie potrafimy sie zjednoczyc tak jak to robia Szwedzi. Zauwazalem to juz tysiace razy i postanowilem ze przestane sie tym interesowac, rozmawiam tylko z moimi qmplami z rl i najlepszymi z tibii (od poczatku mojej przygody z Tibia). Takie moje zdanie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Brzydgoszcz, Fordograd
Profesja: Knight
Świat: RL
|
![]() Ta.. Szwedzi to elitarni gracze i nic do nich nie mam. Brazyliany tez przejdą, czasem są nawet bardzo kultyralni i dobrze gadają po anglosasku. Często tez spotykam anglików, w jakis sposób otacza ich taki sam majestat jak GMów. (lol) mozna powiedziec ze w angielskojęzycznej Tibii, gdzie językiem urzedowym wszystkich nacji jest wlasnie ENG są u siebie.
A polaki? (bo tak mówią o nas inni. "sorry i'm not polak ^^" ) Wstyd i hańba dla narodu. Ostatnio widziałem jak jeden Polak mordował obcokrajowca1. Ja se gadam z obcokrajowcem2 (kumplem obkr1) i on mówi do mnie "PK?", a ja do niego "Naah.. Not PK. ...just Polak." Obkr2 tylko sie usmiechnął i dalej nie podtrzymywał tematu. Wszystko jasne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 05 2004
![]() |
![]() Od jakiegoś czasu nie przyznaję się do polski.
I co mi to dało: -Zero odzywek w stylu:"polaku mój rodaku daj mi jakieś fri itemki". -unikam środowiska w jakim przetaczają się polacy-mniej mnie atakują PK nie wiem...czy to czary ![]() Kiedy pierwszy raz zaczynałem grać w tibię to na dzień dobry powitał mnie PK: Zgadnijcie z jakiego języka wywodziło się imię i z jakiego kraju pochodził?? No, właśnie... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 19 09 2004
Lokacja: Ełk
![]() |
![]() ypp .. polacy bezsprzecznie sa krolami n0oberstwa w krainie Tibii [i kto to mówi?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() P.S. Pozdro Khan Twoje arty sa za***iste :O Wiekszosc z nich wyglada o niebo lepiej niz pastelowe zabawki z oryginalnej grafy ... -.-'' jestem pelen podziwu ... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
|
![]() tak btw baban ktory był chya najwiekszym kozakiem na titanii zostal szybko uciszony przez....... swe O_o czyli rodacy nie wytrzymali i mu ucieli jajca
![]() nie wiem czy polacy by tak sie poswiecali dla ogołu bo baban tych co go zabili by nie ruszyl wiec nawet nie mieli w tym duzego pozytku... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 03 2004
Lokacja: Ankrahmun
Stan: Niegrający
Imię: Mario Elkresh
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Ndrangheta
Świat: Antica
Poziom: 45
Skille: 76
Poziom mag.: 16
|
![]() Ech.....sie porobiło
![]() Brzuki często gęsto soą lamerami i noobami, ale jednak polaczki ich dościgają ![]() A najbardziej WK****A mnie jak gram na non PvP i trenuje sobie spokojnie..podchodzi kolo o polskim nicku to ja do niego "Nie zabijaj krasnal, trenuje z nimi, PLZ" a on na to "Pi***ol sie : D" i zabija mi je - klikam na kola a on 10-13lvl ![]() I co wy na to?? Rozumialem jeszcze Brazylianów ale nasi rodacy?? Ech, trudno takie czasy i nic na to nie poradzimy, oprócz tego co wcześniej zostało napisane - NIE PRZYZNAWAĆ SIĘ PRZED NISKOLEVELOWCAMI ŻE JESTEŚMY POLAKAMI - Święty Spokój Pozdro Ostatnio edytowany przez Trener - 20-09-2004 o 23:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 12 2003
Poziom: 102
|
![]() Polak reprezentuje zaawansowany styl Noobizmu jest w tym mistrzem w etapie ewolucji tibii przejal geny wszystkich cech Nobow z różnych krajow i teraz przezywa rozkwit nabytych doswiadczeń
tj: pk, polak uwielbia zabijac przewaznie ma w reku tylko knife albo inne badziewie ale twardo idzie do przodu i walczy w koncu jestesmy walecznym narodem zlodziejstwo: nie ma to jak ukrasc cos komus chociaz byloby to 2 ham czy meat ale liczy sie zdobycz. Polak dysponuje niesamowitym sprytem w tej dziedzinie potrafi z niesamowita precyja wykonac rzut np parcelem. Poszukiwanie kolegow: w wolnych chwilach polak lubi poszukac sobie kolegow najczesciej sa to High lvl-e ktorzy z otwartymi rekami dodaja sobie uf Polaka do vip list i slubuja dozgonną przyjazń. Prosba o jedzenie: w koncu kazdy musi jeść ale po co sie przemeczac lepiej spammowac "gimme food plx" ktos napewno da obys stulil pysk Patriotyzm: wspanialy widok jak kilku lvl max 20 stoi przed dp i glosi przepiekne slowa "Poland rulez" odziani w Bialo czerwone stroje. Oby tak dalej to moze zaczna krazyc w tibii kawaly o polakach a moze juz krążą? Acha jeszcze jedno PRZESTAŃCIE LIZAC DUPY HIGH LVLOM MOZECIE ROBIC IM RUNY A NAWET LASKE I TAK MAJA WAS GDZIES UNIOSLEM SIE CYA |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 07 2004
Lokacja: Myrtana
|
![]() ![]() to zawsze mowie że "poland".Guzik mnie to obchodzi czy jest br czy swe jak mu sie cos niepodoba to nara.Mam dużo kolegow z Angli i Rosjii ale nikt nie pomógł by mi tak jak polak.Uwarzam że jeżeli ktoś ukrywa kim jest to dopiero jest prawdziwym noobem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
|
![]() zgadzam sie ale nie do konca.
Spotykam polaków ktorzy są w pozadku w stosunku do mnie ale jest to tak mały ułamek ze nawet ich nie licze. mozna powiedziec tak "Wszyscy polacy są noobami, oczywiscie są wyjątki które tylko potwierdzają regułe" Pozostaje pytanie : Dlaczego inni tacy nie sa? 10 letni zdzisiek z Polska jest nob oszukuje i wogole W tym samym czasie 10 letni Joe ze Swe pomaga zabitym i okradzionym przez naszego zdzisia odzyskac eq lub odrobic straty po tym wszystkim zobaczcie jaką mamy reputacje mowisz ze ten co sie nie przyznaje jest jescze wiekrzym noobem, no nie sadze poprostu taki pan swe juz sobie wyrobil zdanie o polakach jego nie obchodzi ze ty jestes fajny nie kradniesz ze bedziesz jego kumplem do konca swiata on od samego poczatku cie skresla i patrzy na ciebie z pogarda taka prawda -.- Juz lepszym wyjsciem jest podac sie za kogos innego zapoznac dobrze z tym wyzej wymienionym swe a pozniej sie przyznac moze wtedy zobacza ze niektorzy nie sa tacy jak pan zdzisiu z wawy... |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 10 2003
Lokacja: Gdansk
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Mowicie ze Polacy to PK... -.-, takie sa zasady tej gry ze mozna PKowac, a jak sie cos nie podoba to spier**lac na nonPvP -.-.
Polacy kradna, bo tak sie nauczyli w rl (spojrzcie na normalny swiat, huliganstwo, zlodziejstwo, bieda...). Jak podejdzie do Ciebie jakis koles i bedzie natretny lub bedzie n00bowal to po prostu powiedz mu "spie**alaj" i daj ignora. Chociaz z wiekszoscia Polakow nie da sie nawet pogadac (mysla ze sa boscy, bo maja 60 lvl i nie beda gadac z -20 lvlami -.-) i odrazu zaczynaja bic low lvla ;/. Jesli ktos nie zna angielskiego to musi byc gorszy?! Nie mozna z nim sie zadawac?! Osobiscie mam cool ziomka, ktory wogole nie zna angielskiego. Najbardziej mnie zalamuje to ze nie przyznajecie sie do Polski ![]() PS: Sorry, ale troche sie wnerwilem ;/. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 05 2004
![]() |
![]() I ty mi mówisz o patryjotyźmie...
Dobra... Czy patryjotyczne jest zabijanie przez polaka, polaków?? Czy patryjotyczne jest kradnięcie eq przez swoich rodaków?? Czy zabijanie naszych potworów przez "naszych" jest tak patryjotyczne?? Może to i nasz kraj ma wpływ na nas, ale to nie znaczy, że mamy psuć innym grę... Oczywiście są wyjątki, ale to naprawdę rzadkie przypadki... Ja gram od dopiero od 3 miesięcy i naprawdę miałem wiele takich "akcji"... -"FRIN ITEMS PLX!!","Polak?? Daj coś, wspomóż","Spi*****aj, to, zę z nim walczysz nie znaczy że jest on twój"... Ale najczęście odzywają się w sposób bardzo prymitywny: "Uk...uuk!!Moilek<ślinotok>" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Warszawa
Stan: Na Emeryturze
Imię: Cors Ent // Tegax
Profesja: Royal Paladin
Gildia: DoF - always in our memory
Świat: Azura
Poziom: 111
![]() |
![]() Szczerze mowiac mnie to gigla czy ktos jest polakiem, szwedem czy brazylijczykiem.
jak jest spoko koles to moge z nim huntowac. jak cos wywinie to zabic. nie wazne czy z polski, szwecji, brazyli, niemiec, angli czy nigeri. czy bialy, zolty czy czarny czy w paski albo ciapki nie wnikam w to @Bofedojo bzdury piszesz. nie ma polakow na h- lvl? wystarczy chciec to zrobisz. do 60 szybko leci h lvl nie chca z malymi gadac? gadam z takimi jak stoje pod dp. a potem jestem na DL i co chwila widze ze ktos do mnie pisze czy: pomoge bo kolego z rl go bije- mam mu cos powiedziec, spredac serpent sword ale ma tylko 547gp, albo czy dam cos za free. i jak psize takich 3 jak bijesz DLa to sie qrwic mozna. nie widzisz co sie dzieje na ekranie bo kolo "PLZ" spamuje. mialem tak wczoraj i sie lekko zdenerwowalem. bedziesz grac 20 na dobe i zrobisz 100lvl i cie zjednoczeni szwedzi zbija? wiesz o czym mowisz? zrob 100 to sie moze przekonasz. nie che mi sie nawet prostowac banialuk co napisales bo za duzo bym napisac musial |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 09 2004
Lokacja: Włocławek
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Flaxizo
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Sample This Academy
Świat: Berylia
Poziom: 20
Skille: xx/xx
Poziom mag.: ~
![]() |
![]() hm pierwsza rzecz...ukrywanie ze jest sie polakiem... chm to jest rowniez powod ze ludzie nie szanuja "pl" dlaczego ?? bo pozadni gracze nie przyznaja sie do swojej narodowsci. Ja osobiscie jestem dumny z tego kim jestem i z tego ze jestem polakiem ..i nigdy nie ukrywalem swojej narodowosci ... jesli ktos uogulnia caly bnarod dop poznanych noobow z tegoz narodu to sry ..ale nie potrzebuje poznawac takiego ignoranta
![]() Co do zjednoczenia sie polakow...raczej to nie wypali nigdy...bo bylo juz wiele prob ?? a dlaczego ?? ..bo od czasow sarmatow jestesmy narodem lubiacym bijatyki walke i alkochol...a przy tym jesli nie ma jekiegos powaznego i realnego zagrozenia zjednoczyc sie nie potrafimy ... ci co sie czasami ucza pewnie znaja powiedzenie "za krola sasa jedz poij i popuszczaj pasa" wiec jakos od tego czasu jestesmy samoplubni..i to niestety nam zostalo..i przejawia sie w Tibii. Kazdy z nas chce miec najlepiej bija tych kktorych nie znaja przyjaciiol (w wiekszosci) zostawiaja w spokoju. i to taka zasada..szwedzi sie jednacza bo sa narodem przyjanym..a u nas..wejdziesz wieczorem na ulice i jest duza szansa ze bedziesz zmuszony bdo bojki..albo dania im "free itens" ...tyle ze w realu ![]() jedyne co uwazam za ponizaja ce nas to to ze nie potrafimy dosjsc do czegos sami tylko ciagle szukamy uprodszczen w brew ogolnie przyjetym regula ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdro |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Fallen Angel
|
![]() NIestety, masz racje. Choć mnie najbardziej denerwuja br, choc tylko ze dla tego ze nie zadaje ise z wieloma Polakami.
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 03 2004
Lokacja: Sosnowiec, Darashia
|
![]() A ja to ujme tak: Siedze na Darashii i mam 85% problemu z głowy.
Przyznaje się do bycia poalkiem, mam kumpli z zagranicy mój angielski jest na tyle dobry że nikt nie zauważa że jestem z Polski a jak mu to mówie, to się zwykle dziwi. Co do kilku wątpliwości: 1.Nie dawaj free item'ów-szkolisz lamy 2.Nie zapraszaj kumpli do tej gry-mimo że znasz go od przedszkola on też może być statystycznym polakiem (ja uważam to określenie za jeden z bardziej wkurzających epitetów jeśli dotyczy mojej osoby) 3.Tak to że nie znasz angielskiego zdecydowanie cię skreśla- nie pieprzcie o tym że nie macie możliwości, w internecie jest wszystko, a jak wam się nie chce, to RPG nie dla was. 4.Nie mów co gdzie jest, nie podawaj stron- do wszystkiego najlepiej dojść samemu. Nie uważam się za ideał, gram blisko rok, mam 20lvl master sorc (wiem że przez rok moge mieć 100lvl, ale ciągle gram w miare uczciwie, no i starzy mi nie pozwalają), mam 13 lat narqa. Ostatnio edytowany przez next great sorcerer - 21-09-2004 o 17:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 03 2004
Lokacja: Gliwice
![]() |
![]() Są trzy główne kraje grające w tibie : Brazylia , Szwecja , Polska.
Tak jest przynajmniej na Valorii. Zaczynając od szwedów najlepiej opanowali angielski język i to z nimi żyć można w największej zgodzie, zresztą rzadko się spotykam z pytaniem "swe?" Szwedzi brani byli niegdyś za noobow na wzór Brazyli ale według mojej opini szwedzi są O.K. Zaden nigdy mi nic nie robił - nie przeszkadzał więc nic do nich nie mam. Brazylijczycy są mieszani ze starym stereotypem "br?" i cóż? prawda. ~70% graczy z Brazylii to 8-15 lvl. Ujmując ich opis w jedno słowo "idioci" Niedość ze kradną wszystkie loot-bagi jakie taskam knightem ktore warte sa 5-10k to jeszcze nie chcą(nie potrafią) się dogadac? "Portuegese plx" ? Kiedy zaczynałem grać w tibie sam byłem cichym obserwatorem innych ale nie rajcowało mnie podlizywanie się do innych. Zauważalne jest to najczęściej u Polaków. Koleś którego zabiłem (red skull mordujacy mojego RL qmpla) zaczol sprzedawac bp sd 100lvlowi za 1.5k -.^. Każdy rządzi się na swój sposób odgrażając sie protektorem na wszystkich. Nigdy nie miałem protektora. Nigdy nie wysługiwałem sie na zasadzie "Zabij go! On jest słabszy od ciebie" Zawsze moi przyjaciele byli na tym samym lvl co ja lub nizszym nie satysfakcjonuje mnie nasyłanie h-lvl na innych. Tak wyglada moja skromna opinia. Sadze iz moja perspektywa patrzenia jest prawidłowa i wszystko o czym nadmieniłem u góry jest zgodne z prawdą. Na marginesie, podsumowując chcę dodać ze najwiekszy stopień n00bstwa jest wykrywalny u polaków (zdegradowane dzieci grające w Tibię wg swojego sposobu "Sam nic nie potrafisz, zatruj życie innym") Pozdro. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 07 2004
|
![]() Pewnego razu widziałem jak koles gadał po angielskopolsku
![]() ![]() Rick Devil, ten typ hakowal na masowa skale, dostalem od niego keyloggera, ktorego wykryl firewall i sie go pozbylem. Teraz on dostanie ode mnie deada, nie przejmuje sie skullami bo koncze w tibie grac. Od pewnego czasu jak ktos sie pyta pl? to mu grzecznie odpowiadam: No, sorry :/ Nie przyznaje sie bo jaks noobek chcialby pewnie free itemy, darmowe leczenie, pomoc przy zabiciu PK itp. Co do szwedow, to jeden PK kiedys zaliczyl mi deada za to ze zlurowalem (niechcacy) DSa na jego qmpla. Pozniej przepraszal za to ze stracilem expa, oddal moje rzeczy itd. Na drugi dzien stalismy kolo dp i gadalismy normalnie. Przed polakiem... musialbym spieprzac do innego miasta :/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Nieobecny.
|
![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() eee... w Tibie długo nie gram, ale już na Rooku zauważyłem, że pol są chamscy
![]() ![]() ![]() A co do zjednoczenia polaków.... Na Tibii to chyba jest możliwe. Załóżmy gildie Lepperos - tylko porządni się tam zapiszą ![]()