Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 03-04-2007, 05:54   #1
Elizium
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 21 07 2005

Stan: Na Emeryturze
Imię: Hmm...
Profesja: Knight
Gildia: Mam swoją.
Świat: Antica Forever!
Adres Jabbera do Elizium
Domyślny Jak respią się rybki...?

Od jakiegoś czasu zastanawia mnie respienie się rybek. Wiadomo, że po złowieniu rybki z jednej kratki przez jakiś czas rybki w tej kratce nie ma. No i tutaj jest kilka pytań:
1. Ile czasu zajmuje respawn rybki... czyli po jakim czasie znowu jest dostępna w tej kratce?
2. I to mnie interesuje najbardziej - czy jeśli stoję nad brzegiem to blokuję respawn? Mój TEST wyglądał tak: po wyłowieniu wszystkich rybek dokładnie kratka po kratce i odczekaniu w tym samym miejscu ponad 5 minut zaczynam łowić znowu... I co? I nie udało mi się złowić ani jednej ryby! Więc są 2 możliwości: albo respawn zajmuje o wiele więcej czasu niż myśle albo jak stoję na brzegu to blokuję respienie się rybek.

A tak przy okazji... Idę sobie kiedyś z Carlin na południe.. przez amki, przez mostek przy femor hills... jedzonka mało to staję sobie przy brzegu na takim cypelku zeby sobie połowić... ale jakoś pusto w tej wodzie. Nagle przylatuje jakiś 130EK i zaczyna drzeć japę że mu jego rybki wyławiam... Ja akurat w bojowym nastroju to mu wygarniam że ja tu was first, że jego tu wcześniej nie było itd... Typ ma ze 50 lvli więcej to się nie bawi w argumenty tylko od razu zaczyna mnie nawalać z blachy... no to ja - ręka nad F13 i mu grzecznie tłumaczę że ok, oczywiście on był tu pierwszy a jak mnie przestanie bić to mu pokażę fajny sposób na szybkie łowienie rybek. Zgadza się. Rzucam gfb na wodę i mu tłumaczę, że mi w plecaku 5 ryb przybyło... Gość robi to samo i mówi, że mu nic nie przybyło - to ja mu na to, że przecież po moim złowieniu muszą się na nowo zrespić i to trochę czasu zajmie, żeby poczekał cierpliwie... i że już muszę iść papa. Włażę schodkami na femor hills do dywanu - najbliższego bezpiecznego miejsca. Już na pięterku podchodzę trochę na północ a gostek stoi na mostku i wali z gfb w wodę. Nie wiem jak dlugo tak sobie łowił bo mnie już po 30s. nie było na femor hills a po minucie wogóle online. Do dziś się do mnie nie odezwał.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 03-04-2007, 17:58   #2
--Cienius--
Użytkownik Forum

--Cienius--'s Avatar

Data dołączenia: 07 01 2007
Lokacja: u ciebie

Stan: Zbanowany
Profesja: Elite Knight
Domyślny

po mojh sposzczeżeniah rypka respi sie co 15- 20m 1 rybka 1 kratka
wszystko kupilem co trzeba cały komplet parcela napisałem na góże nick a na dole miasto wlozylem kase i zucilem parcel do skrzynki niestety parrcel leżał
na skrzynce i szybko koles mi zakosil niewiem oco chodzi ale naprawcie mi to blagam 10cc to niejest malo (a tamten koleś mi nieodda wienc jestem tak wkużony że zaraz wyżuce komp przez okno
Co ta tibia robi z dziecmi...
--Cienius-- jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-04-2007, 19:04   #3
Lifter
Użytkownik Forum

Lifter's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2006

Domyślny

Rybki respią się co 10min (co do tego nie jestem 100% pewien).
Lecz na 100% wiem, że stojąc przy wodzie nie blokujesz respa rybek (sprawdzone na bocie).

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sasisok
Witam jesli ktos chce obejrzec film solo dmeon 70 lvl sorcerer link daje
Uwaga moze wystapic trojan albo keylogger w nie ktorych anty wirach bo w exe dodałem film by był lepszy efekt jak i dzwieku i graficzny
Lifter jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-04-2007, 00:16   #4
Zabuza92Xpl
Guest

Domyślny

okolo 10 minut respawn (zalezy od osob na servie ;d)
nie blokujesz
  Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania