|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 25 02 2007
Lokacja: Hell
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Titan of Refugia
Profesja: Knight
Gildia: .....
Świat: Refugia
Poziom: 47+
Skille: 73/72+
Poziom mag.: 5+
|
![]() WITAM poraz 1 w życiu zamiezam grac Palladynem czytalem poradniki i wiem ze lagi =ded odnosnie skilowania wiem juz duzo ale własnie to jest główna czesc pytania.Mianowicie w jednym z poradnikow jest napisane ,ze mozna skilowac na cycach ale jak ? stac kolo nich czy uciekac ? od jakich skili mozna skilowac ? z jakim lvl ,z jakim eq, .
wiem ze to moze byc dla was banał ale ja nie wiele wiem o Palladynie ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 06 2004
Lokacja: Gliwice
Imię: Axemir
Świat: Pandoria :D
Poziom: 52
Skille: 74/71
Poziom mag.: 6
|
![]() Ja troszku pogralem palkiem
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 09 2004
Lokacja: Between Heaven & Hell
|
![]() Z dobrym ekwipunkiem i tarcza***, shieldem ok 55, jeśli znajdziesz sobie miejsce gdzie Ci nikt nie podluruje to spokojnie możesz skillować. Będziesz się niestety musiał czasem podleczyć.
@up W trenieniu na cyckach chyba bardziej liczy się shield niż dist.... Trafić to on je trafi, gorzej jak jego trafią... I pisze się PaLadyn ***Im lepszy shield, tym gorszy może byc ekwipunek, optymalnie wystarczy k set i medusa lub lepiej vampirka. W p-secie też Cie nie zabiją, ale pójdzie częstsza exurka.
"Non mortem timemus, sed cogitationem mortis" - Nie śmierci się boimy, lecz myśli o śmierci. Seneka Ostatnio edytowany przez Venderer - 04-04-2007 o 09:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Piterownik - 04-04-2007 o 16:23. |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 07 05 2007
Lokacja: Nowa Dęba
Świat: Guardia
Poziom: 50+
Skille: 70+/70+
Poziom mag.: 5
|
![]() wez arrows i na ful def wal w cyklopa i uciekaj a jak nie to dobre eq i shielda 60+
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 01 2007
|
![]() Cytuj:
Ja mialem 59 RP i skilowalem do 50 dysta na trollach(co moze wydawac sie dla niektórych osób dziwne),na 59 lvlu mialem 82 dysta Ludzie ogarnijcie sie w końcu i piszcie paLadyn a nie PALLADIN -.-" Ostatnio edytowany przez Bromeek - 29-05-2007 o 00:41. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 07 2005
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Poziom: 60
|
![]() Cóż w tym dziwnego? Trenowałem gdzieś do 45 dista, potem parę skillów podciągnąłem treningiem jak miałem lagi i na 46 lvl'u miałem skille 77 z prawie samego expa. Śmieszy mnie to, że radzicie gościowi skillować od 60 dista na cyklopach, skoro od 45 dista można EXPIĆ i klepać dista szybciej, niż podczas treningu.
"21.24 Nie ma lepszego dziennikarza sportowego od Rafała Patyry. "Artur, używając terminologii bokserskiej zostaliście znokautowani zanim zdążyliście założyć rękawice". Używając terminologii stoczniowej - ukradli wam statek, zanim odpaliliście spawarkę, a używając terminologii dziennikarskiej: powinni wyłączyć kamerę zanim zdążycie zadać jakiekolwiek pytanie." |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 03 2007
Lokacja: Zielona Góra
Imię: Vegoego
Profesja: Sorcerer
Poziom: 40
Skille: 18/24
Poziom mag.: 38
|
![]() Potrzebujesz Arm 33+,vampire shield+,skill 55+(shielding),duzo kamieni(55 skill)i łuk lub kusza w razie ataku przez inne potwory czy humany(kilka run hmm,ih,uh,explo,gfb,ff,sd moga sie przydac)
Taki wysoki Arm i Def żeby cyklop miał szanse zaatakowania cię max za 10hp(oczywiście na full defie ;]) |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
|
![]() No jak się bije potworka raz na 2 minuty, to owszem.
"21.24 Nie ma lepszego dziennikarza sportowego od Rafała Patyry. "Artur, używając terminologii bokserskiej zostaliście znokautowani zanim zdążyliście założyć rękawice". Używając terminologii stoczniowej - ukradli wam statek, zanim odpaliliście spawarkę, a używając terminologii dziennikarskiej: powinni wyłączyć kamerę zanim zdążycie zadać jakiekolwiek pytanie." |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 03 2007
Lokacja: Zielona Góra
Imię: Vegoego
Profesja: Sorcerer
Poziom: 40
Skille: 18/24
Poziom mag.: 38
|
![]() ripper uwazaj co gadasz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Pociski maja znacznie wieksza szanse trafienia, a to naprawde DUZO zmienia. Poza tym nawet gdyby skille lecialy wolniej przy expieniu to zawsze pozostaje argument, ze exp nie stoi w miejscu.
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Z moim zapędem do grania głównie low lvlowymi postaciami, spędziłem na cycach tyle czasu, że w takie głupoty nie uwierzę. I nie muszę uważać, co mówię = )
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 02 2007
Lokacja: Płock
Profesja: Elder Druid
Świat: Secura
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zbanowany
|
![]() Co wy ludzie wogole gadacie na discie 45 + szybciej z kamieniami na monku napewno leca bo co 2 strzal trafiasz.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
|
![]() A na expie praktycznie non-stop.
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rangers lead the way
Data dołączenia: 25 02 2005
Imię: Kojotes Jano
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Brigade
Świat: Astera
Poziom: 140
Skille: 99/73
Poziom mag.: 23
|
![]() Okay, mu turn's now.
Podczas expa, załóżmy 2h, te 120 min to nie jest 120 min ciągłego strzelania w potwora. Należy od tego odliczyć czekanie na respa, dojście do spawny pomiędzy kolejnymi potworami, czas potrzebny na zebranie loota... Podejrzewam że szumnie mówiąc o 120 min expa, ciągłego strzelania było tam ok. 100 min, jeśli nie mniej. A biorąc pod uwage to ze nie jesteśmy sami na respie..... znów czas faktycznego trenowania dista spada. (up. wcale nie non stpo ;P) Zupełnie inaczej ma się sprawa ze 120 min treningu, gdzie mogą być jedynie małe przerwy na zlurowanie następnego moba treningowego (znacznie rzadziej niż nowy mob do zabicia podczas expa). Anyway, doszedłem do wniosku ze broni miotane mają nieco inną mechanikę zadawania obrażeń, podobną bardziej do broni meele niż do broni strzelających. Wydaje mi się, że kosztem wyższego max hita, większa część hitów będzie missed albo na armor. Po prostu wygląda na to, że np. gwiazdki albo small stones mają mniejszą zdolność przebicia, tudzież ignorowania armora monstera (bo z tym, że kusza ignoruje w pewnym stopniu armor potwora każdy się zgodzi- dlatego na hero czy bk są możliwe hity 150+, 160+ a nawet 170+ przy wyższym diście. Ciekawe czy knight np. z 95 axe i SCA potrafiłby tego dokonać). Wychodzi na to, że strzelając strzałami częstsze będą bloodhity (liczone jako 2 jednostki pkt) niż rzucając small stonesami (kiedy to nieco więcej będzie missów i sparków, liczonych za 1 pkt). Cóz, moim zdaniem, po uwzględnieniu obu tych kwestii, wychodzi na to, że skillowanie jest równe wbijaniu skilla podczas expienia lub minimalnie lepsze. Ale zostały jeszcze 3 czynniki, czyli zdobywane doświadczenie podczas expienia i szansa na zarobienie jakichś tam gp oraz wzrost skilla shielding podczas skillowania. Ogólnie mówiąc, moim zdaniem wbijanie skilla podczas expienia, chociaż niekoniecznie szybsze niż podczas skillowania jest jednak lepsze. Przecież 3 lvle dadzą więcej niż 3 disty. Jeśli jednak np. musisz sie uczyć, to nic nie stoi na przeszkodzie, żeby w tym czasie ustawić się na skillowanie gdzieś tam z kamykami i co chwile zaglądać co sie dzieje ![]() Pzdr Mam nadzieje ze te moje wywody choć trochę sie przydadzą ![]()
![]() |
![]() |
#19 | |||
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Jesli wezmiesz pod uwage korekte moze sie okazac, ze missy to troche wiecej niz te 20% straconego czasu podczas expienia. Wypadaloby to blizej sprawdzic, poza tym expic tez mozna na wielu roznych rzeczach ze zmienna szansa trafienia.
![]() |
![]() |
#20 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 03 2005
Lokacja: Neverland
Imię: Vis'ghar Irae
Świat: Pythera
|
![]() Cytuj:
![]()
![]() |