![]() |
#1 |
Guest
|
![]() Jak wiadomo power bolty stały się ostatnio dość dostępną bronią ze względu na wypadanie z wyvern. Dlatego też chciałbym się dowiedzieć (o ile to możliwe) ile bym uderzał średnio z power bolta na skillu 100 distance. Z góry dziękuję za odpowiedź.
|
![]() |
|
![]() |
#2 |
Guest
|
![]() ihmo udezał bys w ludzi za 200-400 czasami może nawet 500 a w draga to chyba na shota xD
|
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 03 2007
Stan: Niegrający
Profesja: Knight
Świat: Obsidia
|
![]() Mateuszek chyba trochę przesadziłeś z tymi hitami to mi się mi tylko wydaje ale myślałem że p-bolty tylko szybciej lecą anie mocniej uderzają...
@autor grasz na otsie czy coś bo niby 100 distance trochę byś go skillił... @Topic jeżeli nie grasz na tym otsie i masz 100 distance to myśle że w ludzi od 250-350 a w draga na ten przykład 600-800 PS: Jak ja lubie te wielokropki... ...chociaż źle używam |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 15 03 2007
|
![]() Radze nie sugerować się tym co napisali koledzy powyżej... Widać, że nigdy nie urzywali power boltów lub jedynie na ots-ach. W rzeczywistości w zwykłej tibii z power bolta przy diście 100 może uderzymy za 300-400 w tego przykładowego draga. To max a pisanie o hitach za 600+ jest niepoważne bo wprowadza urzytkowników w błąd. Osobiście największy hit jaki widziałem w człowieka to niecałe 200 i wątpie czy ktoś przekroczył tą granice a jeśli już to napewno nieznacznie...
Yours Bykunn |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 18 03 2007
Lokacja: Szczecin
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Cytuj:
topic: wydaje mi sie ze sciemniasz bo chcesz poszpanowac ze masz palla z 100 dystem bo jaki pall z takim dystem nie probowal by strzelac z p boltow.. ? albo ot server plx... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zbanowany
|
![]() Hmmm... Gdzieś coś o p bolcach widziałem... One mają atak 35-40+
Do tego liczy się także mlvl.. Twoje hity wynosiły by w przybliżeniu około 150-250... Na pewno nie dużo więcej... Nie używałem ich więc mogę się mylić ![]() Pozdro! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 10 2005
Poziom: 44
![]() |
![]() HAHAHA wszyscy mnie zabiliscie<lol666>
Po 1. power bolcem nie przekroszysz 300(To jest max maxów) po 2. nikt tu nie pisał ze on ma 100 dista więc sie do niego nie prujcie z podejrzeniami ze on ma takiego palka po 3. Wszyscy znawcy co mowią ze draga na hita by wzieli to niech idą dzisiaj do kościoła, a jutro pokopać z kolegami na boisku. Ochłona moze troche. po 4. Hity z power bolca nie różnią sie strasznie od hitow z boltów. Na sredniej to to moze 10-15zadanych obrażen więcej.
![]() 23:28 Andrzej Epa [31]: schowaj te zeby 23:28 Andrzej Epa [31]: nie warcz na mnie 14:23 Thor Orio [124]: Dam itemy za zaufanie, do wygrania nawet bohy oraz rh i takie smietki magiczne , za slabe eq kasa |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 09 2005
Stan: Aktywny Gracz
Świat: Elysia
|
![]() Hity z p boltow sa na pewno wieksze od zwyklych ale nie znacznie. Napisal koles ze draga na raz. Jak chlopak nie wiesz to sie nie wypowiadaj. Albo wejdz na forum ots. Hity z p boltow przy 100 dyscie nie przekrocza 300... i nie wierze zeby kros ze 100 dystem pisal na forum ile bedzie z tego bic. Bo 100 dista to ma sie na 100+ lvl raczej wiec doswiadczenia mu nie powinno brakowac. Chyba ze kupil chara na allegro.pl
Pozdro. ![]()
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
|
![]() Hmm... skoro już o power boltach mowa... Teraz ich stworzenie kosztuje 800 many... a ile kosztowało przed tym updatem, w ktorym to powiększono szybkość regeneracji many? Wydaje mi się, że również 800... czyli użycie p-boltów stało się 4 razy bardziej opłacalne... ale coś o tym mowy nie było za bardzo.
![]()
![]() |
#10 |
Guest
|
![]() To był sprawdzian wiedzy. Oceny:
Mateuszek10 - jedynka Malkowicz - jedynka BykuTM - jedynka Twoj_Miszcz - w ogóle nie podał liczb, post do kasacji Wemxiu - jedynka Etoric - dwójka (różnica na średniej wynosi ~60 hp) pyrkosz19 - dwójka (prawidłowo podał, że best hit nie przekroczy 300 ale nie podał średniej) Prawidłowa odpowiedź to: średnia w potwora 75-150 hp (zależnie od armoru potwora, w orshabaala będzie 75 hp bo ma największy armor), średnia w człowieka 18-75 hp. (zależnie od defa i armoru przeciwnika, jakby ktoś miał wszystkie najlepsze rzeczy to średnia wyniesie 18 hp). Obliczenia nie uwzględniają użycia amuletów. Oj coś cienko z tą waszą wiedzą o Tibii. Za dużo OTS, za mało real. Do roboty ludziska! Ostatnio edytowany przez zthralianth - 05-04-2007 o 14:32. |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 05 04 2007
Lokacja: Bełchatów
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Basswarrior
Świat: Nerana
Poziom: 22
Skille: 74/74
Poziom mag.: 5
![]() ![]() |
![]() Cieszę się, że Cipsoft stawia na urozmaicenie broni dla paladyna, bo tak naprawdę przed ostatnimi update-ami to nawet wysoko poziomowi gracze nie używali wcale (albo bardzo rzadko używali) power bolty. Możliwe, że w najbliższym czasie pojawi się nowa amunicja.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 10 2005
Poziom: 44
![]() |
![]() Cytuj:
Tam ktoś up power bolt ZAWSZE kosztował tyle samo many. Kosztowal 200 many ale wolniej mana rosła, teraz kosztuje 800 many ale 4krotnie szybciej mana rosnie-same shit.
![]() 23:28 Andrzej Epa [31]: schowaj te zeby 23:28 Andrzej Epa [31]: nie warcz na mnie 14:23 Thor Orio [124]: Dam itemy za zaufanie, do wygrania nawet bohy oraz rh i takie smietki magiczne , za slabe eq kasa |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 15 03 2007
|
![]() Cytuj:
Co do kolegi który wystawiał oceny.... Jak wyraźnie widać napisałem "max" - skrót od maksymalnie. I takie hity są jak najbardziej możliwe bo już nie raz Je widziałem. Przepraszam założyciela tematu za to, że nie odpowiedziałem na jego pytanie o średnie hity. Przed wydawaniem osądów najpierw czytaj uważniej cudze posty ... Yours Bykunn Ostatnio edytowany przez BykuTM - 05-04-2007 o 15:14. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 30 03 2007
Imię: Dare'fiend
Profesja: Paladin
Świat: Danera
Poziom: 40
Skille: 76/60
Poziom mag.: 12
|
![]() Strzelałem tylko raz z PB (160 w gs-a)
Ale nie zapominajcie że PB w porównaniu do boltów mają zapewne większą celność tak jak bolty w stosunku do arrowów. A atak naboji wygląda tak: Arrow:25atk bolt:30atk Power bolt:40atk Osobiscie na jakieś "lepsze" hunty wole gwiazdki ![]() Aha bo jeszcze ktoś powiedział że mlv się liczy, chyba ci się coś pomyliło z burst arrowami ale one nie mają nic wspólnego z distem ![]() Ostatnio edytowany przez Darekek - 05-04-2007 o 17:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Guest
|
![]() Power Bolt ma ataku 50 a nie 40 ;>
|
![]() |
![]() |
#16 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 07 2006
Lokacja: Iława
Imię: Kazuru / Kere amagorius
Świat: Azura / Obsidia
|
![]() Cytuj:
![]() ![]()
Legalize it !! _\|/_ Ostatnio edytowany przez Freddd - 07-04-2007 o 15:27. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Guest
|
![]() Na 100 discie niewalniesz więcej niż ~230 ( w potwora ofc)
|
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 01 2007
|
![]() W człowieka za 50-120
W monstera za 100-240 |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 05 2006
Stan: Usunięty
Imię: Remciol Rook
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Brave Heroes
Świat: Lunara
Poziom: 53
Poziom mag.: 50
![]() |
![]() Cytuj:
Może nie znam sie na rl tibii, ale gram i jak się z kolegą bawiłem to na 50 lvl z 83 dist dosalem z p bolta za 101 więc... |
|
![]() |
![]() |