|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 10 2003
![]() |
![]() Mam już level 8 od dawna, właściwie już 9 (brakuje mi tylko 25 exp.) i czeka mnie po zakończeniu bana wybór profesji, a ponieważ póki co nie moge grać, wiec zrobiłęm sobie porównawczy test między magiem, a druidem (bo te profesje mnie interesują). Wypisuje tutaj czar dostępne tylko dla danej profesji:
Druid: Run Mana Kup Koszt Creat food - 30 - 150 Antidote Rune 1 50 P 600 Intense Healing Rune 1 60 X 600 Heal friend - 70 P* 800 Envenom 3 100 -* 1000 Poison Bomb 2 130 -* 1000 Convince Creature 1 100 - 1500 Ultimate Healing Rune 1 100 X 1500 Chameleon 1 150 - 1300 Wild Growth - 220 P** 2000 Undead Legion - 500 * 2000 Mag: Run Mana Kup Koszt Fire Wave - 80 - 850 Energy Beam - 100 - 1000 Cancel Invisibility - 200 -* 1600 Energy Bomb 2 220 P* 2300 Energy Wave - 250 P 2500 Enchant Staff - 80 -** 2000 Sudden Death 1 220 X 3000 Ultimate Explosion - 800 P* 8000 Kup: X -jak najszybciej P -jeśli masz pieniądze - -nie kupuj lub kup na końcu * -Premium Account **-Premium Account+promocja Oczywiście zestawienie zrobione na podstawie strony tibia.pl. Teraz mam pytanie. Którą profesje byście wybrali. Druid ma sporo więcej czaró ale na niższych levelach, no i sudden death sporo kusi. Doradźcie nawet tylko przez sonde. ![]()
![]() |
#2 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 20 09 2003
|
![]() te czary chyba kazdy zna :/ nie musiales ich kopiowac :/
ja osobiscie wole druida bo na poczatku szybko zbiera kase z uhow a ma czarodziej to jak juz to musi dojsc do sdka no i ma fajnie ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 07 2003
Stan: Aktywny Gracz
![]() |
![]() Jeżeli jest to twoja 1 postać to wybierz druida jeśli chesz nią grać do końca wybierz maga tak jak ja...
Wczoraj postac tstworzyłęm dziisiaj mam już ten 13lvl narazie kupiłem kilka czarów i stupouje gdzies na 28lvl z kupujez wszytkie czary dobre i dopiero nabijam mlv znaczy bede mial gdzies 30ale nabijam do 40 i dalej expuje... Wiec czeba sie do robienia sd pobawić w Knighta i koczować w kopalniach ja tam wole sorca !! pozdro!! |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Dzięki za odpowiedź. Jes to co prawda moja pierwsza postać tak sensownie, ale wybiore Maga, bo mam zamiar nią troche pograć. Co do kasy to ja jestem cierpliwy i nawet na szczurach moge ją zdobywać
![]() Czary skopiowałem, żeby ktoś mógł się im dokładniej przyjrzeć, jeśli zapomniał, a nie chce mu się szukać po stronce. I takie zestawienie do tego przypadku lepiej wygląda.
#5 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 06 10 2003
|
![]() Wybierz druidka, nie pożałujesz !
|
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Maga raczej też nie będe żałował, a ja wytrwały jestem
![]() ![]()
#7 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 29 10 2003
|
![]() Druid ! oczywiscie ze druid ! Sd`eczki mozesz kupowac
![]() ![]() ![]() mam druidka na 19 i nie narzekam na niego ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Użytkownik forum
Data dołączenia: 29 10 2003
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() No moze i tak, ale Sudden Death jednak bardzo mnie kusi. No i mag wydaje sie trudniejszą postacią, a ja jestem ambitny i lubie trudne rzeczy
![]()
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 09 2003
Lokacja: Poznań
![]() |
![]() druid is the best bo moze robic uhy a sorc niemoze robic uhow runicznych
pozdrawiam
#11 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() To ja to samo moge napisac o magu. Mag jest the best bo ma Sudden Death.
#12 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Ostatnio troche bardziej sie przyjżałem tym czarom różniącym maga i druida i właściwie z tych sensownych to dla Druida pozostają:
Creat food (to robienia na początku mlvl, raczej jest to lepsze niż samo light, no ale to kwestia gustu ![]() IHrune i UHrune - jako główne zarobki Druida A dla Maga: Energy Wave i Sudden Death - 2 najmocniejsze czary niedostępne dla Druida. W tym przypadku pozostaje tutaj tylko kwestia gustu, czy ktoś woli zarabiać kase przez runy czy miło sobie walczyc za pomocą SD i EW ![]() Co teraz o tym sądzicie?
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 07 2003
Stan: Aktywny Gracz
![]() |
![]() Ci co mówią że druid to nie wiem.. Mag to postac ktora mozna grać UH kupisz zawsze a SD żadko bo mag jak orbi już SD to dla siebie na hunty a nie...
|
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 10 2003
Lokacja: Gdynia
Stan: Na Emeryturze
Imię: Mike Dragonbreath
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Arcania
Poziom: 50
Poziom mag.: 46
|
![]() Ja tam wole Sorcerem sobie pograć,
Mnie na przykład nie bawi zarabianie poprzez robienie runów... Za to podczas walki...kiedy jush masz SD to dopiero jest wypas, (pozatym jeśli 3masz z kimś od rooka, to umówcie się że jeden będzie np. mag a drugi druid, wtedy sie powymieniacie tym co macie i wogle jest git, Knight tesh spox jako qmpel, szybko kase zbiera ![]() stawiam na maga... |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 10 2003
![]() |
![]() Hejka!
Dla mnie również o wiele lepszy od druida jest sorcerer.Uhy możesz sobie zawsze kupić, a są one o wiele tańsze od SD.Jeden UH=100gp, SD=220gp... A możesz kupić taniej zwykle po znjomości tylko... Ja mam maga 28lvl i jest świetnie! Robię sd, leci mi mlvl i chodzę na silne potwory, a nawet kiedy walczę i uzbiera mi się mana to mogę sobie jeszcze porobić sd i jestem dłużej. Bardzo ,ale to bardzo polecam maga. Jak chcesz to możesz sobie zrobić potem druida i tak go wytrenować by robił tylko UHY tobie i problem z głowy. ![]() MAG IS THE BEST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() I LOVE SD. Pozdro 4 all! ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 30 10 2003
![]() |
![]() Ja bym proponowal druida poniewaz jest fajny moze robic uhy(bo na tym najbardziej zarabia) ma różne zabójcze ciosy! (ta profesia to najszybsza w grze) moze uzywac przyszpieszenia! Więc warto polecam Druida!
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 11 2003
Lokacja: Iława
![]() |
![]() Mag na poczontku jest trudny ale potem nawet plek wysiada jak idzie sie na demona to z magiem a nie z druidem.Druid jes w miare dobry do 25-30level potem ma małe możliwości.
Edit by Gremlin Edytuj posty.
ETERNIA-przyszły sorcer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Buuuuu
|
![]() Ja gram druidem i jestem szczesliwy:
- Runy na hunt i tak zwykle kupuje - Do tej pory urzywalem SD 4 razy (4 runy) z czego 2 razy to byl test i 2 runy jak bloker zaliczyl zgona ![]() - Zrobilem sobie SD makera kiedys i z ciekawosci kupilem fire wave... na 15 lvl i 25 magic lvl zadaje ok 40 demage (hmm podobni ale 1 strzal z hmm to 14 many fire wave to 80). - Ogolnie na polowaniu druid i sorcerer robia wlasciwie to samo; przywoluja mino archery/demon sceletony i ew wala z hmm (SD urzywa sie tylko na stwory typu Warlock, Demon bo na slabsze sie nie oplaca) Wiem ze sie tu wypowiada czasem kilku wysoko poziomowych sorcererow/druidow, moze by powiedzieli jak czesto urzywali na polowaniach UE/Great Energy Beam (do tej pory co slyszalem to praktycznie wogole chyba ze UE do mass PK).
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 09 2003
![]() |
![]() Zajrzyjcie na ss z tibia.de.Macie tam pokazane że kilku typa wypełnia demon quest(quest z 4 demonami)to wchodzi 2 magów wali z UE demona ma ok yellow hp i go dobijajom i walmon z SD.A (ok.)3/4 może 1/2 ludzi na forum nei ma pacc a jak ma to nei ma odpowiednich skili lub levelu żeby iść na demony ew.chodzom na wrl.Na dragi używa się już DS,lider i hmm bo np.robie sobie druida to mi szkoda tych SD na draga lub GS.Z czego wniosek że mag/druid pełniom te samom role na huncie.Poprostu jest tak jeden kupuje SD a drugi UH.A jak ktoś walnie że druid jest dobry do 25-30 to jest śmieszny.Zobaczcie na Dunabi typiare/faceta o imieniu Lafi.Jest to druid z levelem 54 bodajże.Gdyby to była kiepska postać to by raczej nim nei grała?.Zobaczcie też tego druida na levelu 100 któtyrymś(105 chyba) to też druid(no ale ma UE
![]() Więc nikt niech nei mówi że mag jest lepszy a druid gorszy obydwoje śa niemal identycznie(róznica w runach no i druidowi szybcie skille rosnom ![]() PS.Mag na wysokim lv ma raczej małe szanse na zabicie palla co ma uh,SD szczególnei że pal jest w ruchu,więc wg.mnie najsilniejszy jest pall. |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 29 11 2003
|
![]() Jak dla mnie - zdecydowanie Istari (Czarodziej
![]() ![]() |
![]() |