Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Potwory

Notki

Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 09-04-2007, 19:21   #1
Czcibor
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 20 10 2006

Pytanie Gdzie są Beholdery?

Otóż słyszałem że knight z powodzeniem może expić na beholderach. Niestety nie wiem jak się dostać do owych potworków. Wiem że są gdzieś koło Venore ale to wszystko. Mógłby ktoś podać mi jakąś mapke albo przynajmniej wyjaśnić jak się tam dostać?

Mój knightcik ma 15lv i skille 65/66 czy nie bardziej opłacalnie byłoby expić na Ghostlandzie?

Ostatnio edytowany przez Czcibor - 09-04-2007 o 19:26.
Czcibor jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 09-04-2007, 19:30   #2
Monte
Użytkownik Forum

Monte's Avatar

Data dołączenia: 13 06 2004
Lokacja: Nowhere

Stan: Aktywny Gracz
Monte ma numer GG 4447617
Domyślny

http://tibia.pl/strona/mapa-respawnu

Wszystko na ten temat.

Playing in memory of MMoH and MMoG. Miss you!
Monte jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-04-2007, 19:33   #3
Doom Terror
Zbanowany

Doom Terror's Avatar

Data dołączenia: 08 04 2006
Lokacja: Kalisz

Imię: Fayter
Profesja: Elite Knight
Świat: Rzyduf
Poziom: >_<
Skille: 85+/84+
Poziom mag.: 7
Doom Terror ma numer GG 9161169
Domyślny

z takimi skillami nie idz bo Cie zjedza ;f na swampie stosunkowo blisko siebie jest resp 5ciu beho, 3 sa w podziemiu (razem , radze lurowac pojedynczo) na powierzchni jeden kolo schodow , i za fire fieldem (ktorego usuwamy destroy fieldem) shovelem otwieramy dziure i masz piatego bh , food pobierasz z wszedobylskich w podziemiu rotow, zawsze tez slimy mozesz ubic dla expa (chyba ze ktos skilluje) bb , ale nie idz na bh dopoki nie masz 4 mlvl uhow i skilli 70/70
Doom Terror jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-04-2007, 19:35   #4
Huwoon
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Doom Terror Pokaż post
z takimi skillami nie idz bo Cie zjedza ;f na swampie stosunkowo blisko siebie jest resp 5ciu beho, 3 sa w podziemiu (razem , radze lurowac pojedynczo) na powierzchni jeden kolo schodow , i za fire fieldem (ktorego usuwamy destroy fieldem) shovelem otwieramy dziure i masz piatego bh , food pobierasz z wszedobylskich w podziemiu rotow, zawsze tez slimy mozesz ubic dla expa (chyba ze ktos skilluje) bb , ale nie idz na bh dopoki nie masz 4 mlvl uhow i skilli 70/70
Doom to noob!
Ja moim knightem na 15 lvl ze skillami 50\50 i 3 magic spokojnie solowalem beho -.-
  Odpowiedz z Cytatem
stary 09-04-2007, 19:49   #5
Czcibor
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Monte
http://tibia.pl/strona/mapa-respawnu

Wszystko na ten temat.
My się nie zrozumieliśmy mi tu chodzi o expienie tam nawet pare godzin czyli z tej mapki sie nie dowiem tak duzo gdyż ona na przyklad okazuje ze pod carlin sa Roty i są ale 2 ;/.

Cytuj:
Huwoon
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Doom Terror Pokaż post
Doom to noob!
Ja moim knightem na 15 lvl ze skillami 50\50 i 3 magic spokojnie solowalem beho -.-
No własnie ja tez solowałem ze skillami 53/52 ale jednego i troche mnie zjechał zanim go zabilem (ten resp koło kazz). Mi tu chodzi o mass exp i Doom Terror sadzisz ze na 65/66 to tez jest nie opłacalne? No szkoda... Jak byś mogł mniej wiecej zaznaczyć na mapce ten resp to byłbym wdzieczny bo na tibia.pl ta mapa bardziej służy do określania miejsca huntu mniej wiecej a nie jego dokładnego planowania ;/

Ostatnio edytowany przez Czcibor - 09-04-2007 o 19:51. Powód: poprawa składni zdania
stary 09-04-2007, 19:56   #6
HabibMarwanBack
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Huwoon Pokaż post
Doom to noob!
No właśnie: "solowałeś". My mówimy tutaj o expieniu .Tak jak kolega wcześniej wspomniał musisz mieć 4 mlvl aby móc używać Uhów. Takie skile właściwie starczą, ale czy mógłbyś napisać jakiej broni będziesz używać? Osobiście radzę używać broni dwuręcznej, beholder atakuje tylko z magii. Myślę, że wiesz aby ustawić Uhy na Hotkeya? Jeśli wybierasz się na resp wiekszej ilości beho to uważam,że masz zbyt mały level. Beholder potrafi uderzyć za 40+ więc gdybyś dostawał od kilku naraz ... Jest duże ryzyko zgonu.
Aaa i z Beho możesz mieć bardzo ładnego loota ~beholder shield//Q.Rod czy Two-handed sword

Życzę powodzenia!
  Odpowiedz z Cytatem
stary 09-04-2007, 21:32   #7
Rookslayer of Dolera
Guest

Domyślny

Jak tak bardzo chcesz możesz iść pod Fibule. Trzeba kupić klucz u biedaka na południu, za 800gp, potym wchodzisz do studni w mieście otwierasz drzwi i zchodzisz w dół. Udajesz się do drzwi na dole po prawej(w lewo są roty, na dole w prawo jest ślepy korytarz, a na lewo jest "pułapka", zejście w dół bez rope placa. Na dole jest para drzwi. Po lewej do pewnego questa(tochyba jeszcze nie QS biorąc pod uwage że to trudny quest), a po prawej do teleporta który teleportnie nas do ślepego korytarza opisanego wyżej. Ale wracając do drzwi to dalej są 2 drabinki prowadzące do "miasta" z beholderami i skeletami(jak się za daleko zapuścisz to trafisz na DSa, ale i tak łatwo przed nim zwiać. Możliwość ropania beho.
Uff, ale sie rozgadałem.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 10-04-2007, 04:00   #8
Nadol
Użytkownik Forum

Nadol's Avatar

Data dołączenia: 18 01 2005
Lokacja: ████ice

Stan: Na Emeryturze
Imię: Brodol
Profesja: Paladin
Świat: Pandoria
Poziom: 999
Skille: █
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Czcibor Pokaż post
Otóż słyszałem że knight z powodzeniem może expić na beholderach. Niestety nie wiem jak się dostać do owych potworków. Wiem że są gdzieś koło Venore ale to wszystko. Mógłby ktoś podać mi jakąś mapke albo przynajmniej wyjaśnić jak się tam dostać?

Mój knightcik ma 15lv i skille 65/66 czy nie bardziej opłacalnie byłoby expić na Ghostlandzie?
Lepiej idź na zamek kolo Ab'Dendriel.
A po drugie jak już chcesz iść na te behlodery to zapraszam do Hell Gate tam jest ich tyle że nie będziesz spał po nocach z wrażenia

Nadol jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-04-2007, 09:28   #9
Dodzio_Szczodre
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Czcibor Pokaż post

Mój knightcik ma 15lv i skille 65/66
weź się schyl mocno się schyl wychyl głowę do tyłu i zobacz czy przypadkiem behlodery nie uciekły do Twojej dupy...

1. Szukaj nie boli...
2. Nie dasz rady...
  Odpowiedz z Cytatem
stary 10-04-2007, 09:38   #10
Kloco
Użytkownik Forum

Kloco's Avatar

Data dołączenia: 12 03 2007
Lokacja: Elbląg

Imię: ???????
Profesja: Knight
Świat: Candia
Poziom: 38
Skille: 69/67
Poziom mag.: 5
Domyślny

Jak juz tylko solować to w Thais. Nie ma tam zbyt wiele beho ale trzeba zeby przypatkiem do dragona nie zejsc. Zresztą z beho nie ma za dobrego loota,a beholder helmet wypada dosyć rzadko, a beho shield jest cieniutki.
stary 10-04-2007, 09:39   #11
Dodzio_Szczodre
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kloco Pokaż post
Jak juz tylko solować to w Thais. Nie ma tam zbyt wiele beho ale trzeba zeby przypatkiem do dragona nie zejsc. Zresztą z beho nie ma za dobrego loota,a beholder helmet wypada dosyć rzadko, a beho shield jest cieniutki.

Hahha bh helmet z beholdera omg...
  Odpowiedz z Cytatem
stary 10-04-2007, 09:44   #12
LoluU$
Użytkownik Forum

LoluU$'s Avatar

Data dołączenia: 24 03 2007
Lokacja: Rzeszów

Stan: Niegrający
LoluU$ ma numer GG 8018677
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kloco Pokaż post
biashbahahhahaahha

taaa...nie ma loota...buhahahah.. kasa leci po 30+ (czasem i po 50) + two handed sword, morning stary, Quagmirki... taaa nie ma loota... pfff wyjdz z klasy
LoluU$ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-04-2007, 11:19   #13
Nuvemem
Użytkownik Forum

Nuvemem's Avatar

Data dołączenia: 27 01 2007
Lokacja: Wodzisław Śl.

Nuvemem ma numer GG 3626809
Domyślny

Pojedyńczy spawn beho aby tam dojść trzeba mieć machete

W podziemiach spawnują się 3 beho należy lurować po jednym

Myślę że ci pomogłem

Cytuj:
Zarzuciłeś hasłem jak łysy warkoczem o kant kuli
Nuvemem jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-04-2007, 12:32   #14
Czcibor
Użytkownik Forum

Cool No cóż

Cytuj:
Rookslayer of Dolera
Jak tak bardzo chcesz możesz iść pod Fibule. Trzeba kupić klucz u biedaka na południu, za 800gp, potym wchodzisz do studni w mieście otwierasz drzwi i zchodzisz w dół. Udajesz się do drzwi na dole po prawej(w lewo są roty, na dole w prawo jest ślepy korytarz, a na lewo jest "pułapka", zejście w dół bez rope placa. Na dole jest para drzwi. Po lewej do pewnego questa(tochyba jeszcze nie QS biorąc pod uwage że to trudny quest), a po prawej do teleporta który teleportnie nas do ślepego korytarza opisanego wyżej. Ale wracając do drzwi to dalej są 2 drabinki prowadzące do "miasta" z beholderami i skeletami(jak się za daleko zapuścisz to trafisz na DSa, ale i tak łatwo przed nim zwiać. Możliwość ropania beho.
Uff, ale sie rozgadałem.
Dzieki ale na no właśnie jak spotkam tego ds to juz se nie poexpie

Cytuj:
Nadol
Cytuj:
Lepiej idź na zamek kolo Ab'Dendriel.
A po drugie jak już chcesz iść na te behlodery to zapraszam do Hell Gate tam jest ich tyle że nie będziesz spał po nocach z wrażenia
No ale po 1. to klucz do HG kosztuje 5k wiec jak dedne to 5k w plecy a po drugie czytajac http://forum.tibia.pl/showthread.php?p=133468 troche mi się odechciało bo jak tam wejde to zdaże się zesrać zanim wyjde ;]

Cytuj:
HabibMarwanBack
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Huwoon Pokaż post
Doom to noob!
No właśnie: "solowałeś". My mówimy tutaj o expieniu .Tak jak kolega wcześniej wspomniał musisz mieć 4 mlvl aby móc używać Uhów. Takie skile właściwie starczą, ale czy mógłbyś napisać jakiej broni będziesz używać? Osobiście radzę używać broni dwuręcznej, beholder atakuje tylko z magii. Myślę, że wiesz aby ustawić Uhy na Hotkeya? Jeśli wybierasz się na resp wiekszej ilości beho to uważam,że masz zbyt mały level. Beholder potrafi uderzyć za 40+ więc gdybyś dostawał od kilku naraz ... Jest duże ryzyko zgonu.
Aaa i z Beho możesz mieć bardzo ładnego loota ~beholder shield//Q.Rod czy Two-handed sword

Życzę powodzenia!
Niestety broni two handed nie mam bo Giant sword za drogi dla mnie narazie tylko z FS chodze ale BS moge kupic. EQ moje to Dragon shield, FS, Plate Legs, Kina Armor, Crown helmet. Jak cuś to ja mam sorka wiec moge go postawic, oszyscic z gfb wszystko i przelogowac sie na kine

Nuvemem wielkie dzieki za mapki!!! Na solo z beho byłem i jakos gucias wyszlo. No ale nie bede się pchał tam gdzie mnie nie chcą doskilluje do 70/70 i magica dorobie bo mam narazie 2 i 93% i na 20lv tam pójde...

EDIT;
Mam możliwość expienia z Avengerem i oczywiscie AoL na sobie wiec może już mógłbym tam iść??

Ostatnio edytowany przez Czcibor - 10-04-2007 o 12:34. Powód: nowść
stary 11-04-2007, 20:48   #15
babcia666
Użytkownik Forum

babcia666's Avatar

Data dołączenia: 31 05 2006
Lokacja: Rybnik

babcia666 ma numer GG 8011403
Domyślny

A czy jest gdzieś miejsce, gdzie mógłbym expić na beho? Chodzi oczywiści o miejsce gdzie można bić beholdery w hurtowych ilościach Hellgate odpada (chyba), bo wątpię żebym tam pożył dłużej niż parę minut wiem o spawnie 4 beho, koło BK, ale to troche wolny spawn ;/ a charem którym chciałbym expić to 27 pallek z 73 dist(eq chyba nie jest ważne), 12 mlvl.
babcia666 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-04-2007, 10:29   #16
elfo.del.bien
Zbanowany

Data dołączenia: 25 11 2006
Lokacja: Thais

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Valoria
Domyślny

Beholder helemt nie wypada z beho, fajnie sie expi na fibule, jest tam bodajze resp 8 beho, zabijasz beho idziesz na roty, robisz rundke na rotach zeby beho sie zrespily i zznow do beho, fajne sie expi, ale beho to glownie dla palladynow.
elfo.del.bien jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-04-2007, 02:50   #17
Kellerman
Użytkownik Forum

Kellerman's Avatar

Data dołączenia: 12 04 2007
Lokacja: New York
Wpisy bloga: 1

Imię: John Doe
Świat: Antica
Poziom: 79
Skille: -,.,-
Kellerman ma numer GG 5857403
Domyślny

idz spokojnie nie sluchaj ich możesz tam expić tylko weź sporo uhów jak coś ;d

Zabiłem twojego brata a może pomogłem rozbić twoje małżeństwo?nie ważne co zrobiłem napisz mi notkę

JAK WIDZĘ RIPPERA TO MNIE ŻAL ZŻERA.
Kellerman jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-04-2007, 02:06   #18
Nadol
Użytkownik Forum

Nadol's Avatar

Data dołączenia: 18 01 2005
Lokacja: ████ice

Imię: Brodol
Poziom: 999
Skille: █
Domyślny

Cytuj:
No ale po 1. to klucz do HG kosztuje 5k wiec jak dedne to 5k w plecy a po drugie czytajac http://forum.tibia.pl/showthread.php?p=133468 troche mi się odechciało bo jak tam wejde to zdaże się zesrać zanim wyjde ;]
Omg -.- Dalej nie rozumiesz tam masz największy spawn beho na facc. A jak już sie zesrasz to wytrzyj dobrze pupę i nie zapomnij wymyć przed spaniem zębów

Nadol jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-04-2007, 02:32   #19
Kellerman
Użytkownik Forum

Kellerman's Avatar

Data dołączenia: 12 04 2007
Lokacja: New York
Wpisy bloga: 1

Imię: John Doe
Świat: Antica
Poziom: 79
Skille: -,.,-
Kellerman ma numer GG 5857403
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nadol Pokaż post
Omg -.- Dalej nie rozumiesz tam masz największy spawn beho na facc. A jak już sie zesrasz to wytrzyj dobrze pupę i nie zapomnij wymyć przed spaniem zębów
;d tym mnie rozwaliłeś...
Czasami warto jest wydać głupie 5 k ,ale w twoim wypadku trza by było mieć 100 cc bo z takim domysłem to ty będziesz padał za każdym razem -.-
pewnie byś prosił jeszcze beho żeby cię mocno nie bił ;d ??

Zabiłem twojego brata a może pomogłem rozbić twoje małżeństwo?nie ważne co zrobiłem napisz mi notkę

JAK WIDZĘ RIPPERA TO MNIE ŻAL ZŻERA.
Kellerman jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania