|
Notki |
Tajemnice Rookgaardu Wyspa początkujacych. Każdy tutaj zaczyna... |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 12 2006
Lokacja: Małopolska
Imię: Darushu
Profesja: Rookstayer
Świat: Morgana
Poziom: 47
Skille: 23.29
|
![]() Witam. Chcialbym sie dowiedzieć, jaką funkcje na stronie www.rookstat.com pelni "evolution rate". z czego widze, jest to ilosc expa/dzien. Moze jakas srednia.
Tylko w jaki sposob to dziala, ze jeden gracz ma od np. 16april do 30april, a inna od 3may do 6november? Poprostu: jak to jest liczone, i w jaki sposób, kiedy konczy sie data w evolution rate, a kiedy zaczyna (bo to mnie myli w liczeniu sredniej expa/dzien, dlatego juz niejestem pewien niczego) Od kilku dni niemoge tego pojac, wiec wkoncu zwracam sie do Was ![]() Nieznalazlem tego w FAQ'u - by Vial Dlatego pozwalam sobie umiescic nowy temat.
![]() |
#2 |
Rook-User roku 2007
Data dołączenia: 22 06 2004
Lokacja: Zielona Góra
Stan: Niegrający
Imię: Pan Klocek
Świat: Titania
Poziom: 51
Skille: 27 fist
|
![]() Postaram się to wyjaśnić jak najprościej.
Jest to "teoretyczny" rekord doświadczenia który jest liczony w następujący sposób. Skrypt rejestruje awans na poziom danej postaci, np mój na 44 poziom. Następnie "widzi", że po 2 dniach mój lvl wynosi już 45. Na poziom potrzebowałem 90400 doświadczenia, czyli "teoretycznie" wbiłem 45200 expa w ciągu jednego dnia. Tak to jest właśnie liczone. Edit Zaraz pewnie będzie ktoś pytał: "a ja wbiłem raz 30k i nie ma mnie na liście" Odpowiadam, jest to całkiem logiczne. Wbiłeś 30k jednego dnia, później zrobiłeś sobie 7 dni przerwy a następnie dobiłeś lvl. Czyli cały twój przyrost jest dzielony przez 7, czyli według skryptu twoj przyrost wynosi 5k (powiedzmy 35k na lvl, 7 dni to duziłeś 35/7=5). Czaicie? ![]()
Chwile z życia Pana Klocka ![]() ![]() "W tym szaleństwie jest metoda. Wal ich wszystkim, co masz. Wal ich mocno i szybko. Wal ich, póki nie przestaną się ruszać. Oto metoda" -Krusk zabójca Tanar'ri Ostatnio edytowany przez Pan Klocek - 17-04-2007 o 23:24. |
![]() |
![]() |
#3 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 12 2006
Lokacja: Małopolska
Imię: Darushu
Świat: Morgana
Poziom: 47
Skille: 23.29
|
![]() Cytuj:
I dziekujemy Panie Klocku ![]() Poniekad twierdze, ze dostalem odp. na moje pytanie, i niesadze zeby ktos wiecej cos madrego napisal. Dlatego: Temat do zamkniecia. Pozdrawiam