Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 25-09-2004, 21:50   #1
Zygfryd
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 28 07 2004
Lokacja: Gdzieś w Otchłani..

Stan: Niegrający
Domyślny Poważny problem z monitorem.

Witam wszystkich po dość długiej przerwie. Szkoda tylko, że mój powrót wiąrze się z tak niemiłym kłopotem... Btw. poprawiłem sobie język na kompie z En na Pl, wkoncu mi sie udało, bo ciągle mi się wcześniej zawieszało

Przejdę do rzeczy: Od sierpnia mam problem z monitorem, bo sam mi sie wyłącza i musze nieźle nakręcić kablem, żeby na chwilę zadziałało. 2 tygodnie temu mój tato wysmarował od środka większość ważnych złącz i myśleliśmy, że już wszystko ok, aż do kilku dni wstecz. Włączam sobie kompa i patrze, a tu jakieś śmieszne kolorki potem włącza się pulpit i... myślałem, że spadnę z krzesła. Z mojej ukochanej tapety i w ogóle całego ekranu zrobiło się coś dziwnego.. Sam nie wiem jak to opisać. Na monitorze mam jakby plamy dość dużej wielkości o jakiejś barwie. Teraz monitor mam różowo-niebiesko-żółty. Na górze różowy, na prawo niebieski i na lewo i w dół żółty. Wszystko ma inny kolor niż trzeba. Niebieskie rzeczy są czarne albo czerwone itp. Przed chwilą zagłądałem do środka monitora i próbowałem poprawić styczność łącz, które się ruszają, jak ruszam kablem z zewnątrz. I nie jest to kabel zasilający, tylko ten drugi, grubszy.
Mam wielką prośbę.. Jeśli ktoś miał coś takiego lub wie, o co chodzi, proszę napisać. Będę czekał.. Aha i jeszcze czasami monitor mi się jakby rozjaśnia nie mam pojęcia czemu (akurat teraz się rozjaśnił, jak pisałem). Proszę o pomoc..
Zygfryd jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 25-09-2004, 22:01   #2
Shardzik
Użytkownik Forum

Shardzik's Avatar

Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: Sanok

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Wyślij wiadomość przez ICQ do Shardzik
Domyślny

Wyglada na to ze jest zj...epsuty nie obedize sie bez fachowej pomocy w serwisie. ale koolesie zazwyczaj kaza duzo zabulic, lepiej kupic nowy(albo uzywany), sprawny monitor.
stary 25-09-2004, 22:53   #3
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Idz do miejscowego punktu napraw (tam gdzie naprawiaja telewizory ITP) - prawdopodobnie naprawa wyniesie kolo 100-200zl (tak kolega musial zabulic), wiec jesli jest to stary monitor, lepiej dolozyc do tych 200zl 6 stoweczek i miec new monitor, ktory starczy na dluugo.Po naprawie tamten stary i tak niedlugo nalezy naprawic.
Ashlon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania