|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 08 05 2007
|
![]() Witam drogich użytkowników tego forum. Jestem nowy w świecie Tibii, niedawno
wyszedłem z Rookgaard'u i za namową mojego kolegi wybrałem paladyna(twierdzi że to najlepsza profesja w tej grze). Niestety on gra na serwerze pvp, a ja na non-pvp i tu jest mój problem; kolega mi mówi że skiluje na monku, ale ja nie mogę bo sami wiecie dlaczego, chciałbym abyście mi podpowiedzieli jak, czym, z czym, na czym i gdzie skilować. Odpowiedzi na resztę pytań czyli m.in. do jakiego 'distance fight' wyskilować postać oraz jak i gdzie najlepiej expić znam. Z góry dziękuje za podpowiedzi. ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 05 2007
Lokacja: Warszawa
Imię: Faint'Slayer
Profesja: Elite Knight
Świat: Menera
Poziom: 60+
Skille: 80+/80+
Poziom mag.: 6
|
![]() w AB na trollach. klucz 50 gp, wypadają speary. skilluj do ~45/50. a co do expa poszukaj na forum, bo dużo tego się przewinęło. ja doradzę dwarfy i roty.
Ostatnio edytowany przez .Ghandar - 08-05-2007 o 23:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 01 2007
Lokacja: Krupski Młyn/Tarnowskie Góry
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Sister Of Kolczu
Profesja: Knight
Świat: Celesta
Skille: rosną
|
![]() Idziesz na folde z powiedzmy, hmm... 5 włóczniami i bijesz trolle na -1 i -2 . Skillujesz do 50 . Na 13 lvl robisz strzały podczas treningu . Jak ci się znudzi skillowanie idziesz na Ghostland .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 10 2006
Imię: Kaniek from Azura
Profesja: Rookstayer
Gildia: Rook Balanced
Świat: Azura
Poziom: 23
Skille: 2/4
![]() |
![]() kolega Ci nieźle doradził...
@topic najlepiej na zsummonowanym monku/ghoulu, a jak nie to trolle pod ab..
Ostatnio edytowany przez Kaniek - 09-05-2007 o 17:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 01 2006
Lokacja: KrainaNibyNiby
Imię: Eternia eht tseb
Profesja: Rookstayer
Świat: Eternia
Skille: 26 fist
|
![]() @up
Napisał przecież, że to non-pvp. @topic Trolle pod AB, ewentualnie gobliny. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 08 05 2007
|
![]() Dziękuje za wszystkie dobre rady, może kiedyś wbije tak upragniony przez wielu 100 lvl(lubie sobie pomarzyć czasami
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik forum
|
![]() O kase sie teraz nie martw.
![]() Skille sa najwazniejsze.. Skilluj na trolach do max 50. (Mozesz tez skillowac na rotwormach tylko ze nie beda wypadac speary ;<. ) Potem dobij lvl'e uzbieraj kasy, kup lepsze eq i lec na slimy. A gdzie znajdziesz slimy to tak ![]() * Swamps obok Venore.. tylko uwazaj zebys sie nei wbil na jakies powazniejsze respy ![]() * Obok Thais na Troll Mount * jak podbijesz wyzszy lvl to pod dwarfami guardami(obok kazz) sa slimy i nikt tam nie chodzi.. ale to pomyslisz dopiero na 30+. Cya! ![]() Ostatnio edytowany przez BartSimpsons - 09-05-2007 o 19:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zbanowany
|
![]() Slimy? Głupi pomysł nie sądzisz? Slimy nie dają kasy więc nie zwróci mu się za exp...
@ topic Ja na Twoim miejscu dobiłbym 40 skila, eq zostawił takie jak masz czyli jakieś słabe bo i tak nic Cie nie dotyka więc po co marnować cap, kupił łuk u ludzi ~150gp, troche arrows i pobiegłbym na jakies respy Skeletonów i Ghouli (np. Ghostland) lub jakieś inne jak znasz na facc bo ja na facc słabo się znam ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
![]() orc warriory tez niezly pomysl
|
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 09 05 2007
|
![]() tren do 40/40 a potem amazon camp
bez jaj ja ajk gralem na non-pvp to raj , a na pvp po 1h masz 100 spearow w bp na wieczorne skillowanie z kumplem solo lub na monku jak jetses zamozniejszy lub mas zkumpla ;] |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 05 2007
Profesja: Paladin
Świat: Silvera
|
![]() najlepiej przenieś się na pvp do kolegi i skiluj razem z nim. na non-pvp truno się skiluje i paladyn najlepszy jest na pvp
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 23 04 2006
![]() |
![]() @up
Co racja to racja A tak btw Ja swoim knightem trenilem na pvp do 80/75 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik forum
|
![]() Idz na trole kolo thais albo kolo carlin do 35
potem jak bendziesz expil w thais to sproboj na orci potem idz na amazon camp (najlepiej w Veno) a potem to juz na dc lub elf fortes |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
|
![]() W dziale "Wasze poradniki" jest pare poradników dotyczących skillowania.
Radze tam zajrzeć a tu masz linka do jednego z nich. http://forum.tibia.pl/showthread.php?p=79120;) Ostatnio edytowany przez orschabal - 03-08-2007 o 19:42. Powód: ort: |
![]() |
![]() |