|
Notki |
Grafiki Masz talent do grafik? Zamieść swoje prace tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 06 2006
Profesja: Sorcerer
Świat: Morgana
|
![]() Czesc.
Tak jak w temacie napisalem, mam problem z plikiem tibia.spr. A mianowicie: CHcialem sie pobawic i przerobilem outfit paladyna na stara wersje. No i tu pojawil sie problem, teraz wokol mnie jest roznokolorowa kratka tak jak na screenie. ![]() Powiem tyle, ze tlo jest napewno przezroczyste (czy tam rozowe jak kto woli), obrazek jest wielkosci 32x32 pikseli. Moim zdaniem problem tkwi w tym, ze plik po spakowaniu przez program (tibia sprite editor) jest o 0,1 mb wiekszy od podstawowego, lecz nie wiem co zrobic aby go zmniejszyc. Dodam jescze, ze jak rozpakowalem plik tibia.spr i nie ruszalem go, a nastepnie spakowalem z powrotem to plik rowniez byl wiekszy. Prosze o pomoc. ![]() @EDIT Dzieki za pomoc slimaczek, coprawda nie zupelnie Ciebie posluchalem ale wprowadziles mnie na dobry trop. Zamiast sprite editora uzylem NOX'a i wszystko dziala. TEMAT DO ZAMKNIECIA. Ostatnio edytowany przez Feyzzy - 08-06-2007 o 22:01. |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2004
|
![]() Jakiego sprite editora używasz?
|
![]() |
![]() |
#3 |
Kapłan Preclanski
|
![]() Kłopot chyba w tym, że-jak większość nowych outfitów-palladyn patrzący w dół i w prawo zajmuje 2 kratki.
PS. Nie używaj reebowa, to shit i do tego trudny w obsłudze. Używaj NOX'a: http://rapidshare.com/files/5944150/NoxSpr.e x e EDIT: Aww, źle zrozumiałem :/. Myślałem że chodzi o tą kratkę OBOK Ciebie. No to sorry, nie mogę ni poradzić. PS. I tak używaj noxa.
![]() Ostatnio edytowany przez Michoss - 08-06-2007 o 02:12. |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]() program, który sam przekształca sprite'y ze starszych wersji do nowszych
enjoy Ostatnio edytowany przez Zivie - 08-06-2007 o 15:19. |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 10 2006
Lokacja: Daleko od rzeczywistości...
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Druid
![]() |
![]() @Up
A-Squared Found nothing AntiVir Found TR/PSW.Tibia.AM.53 ArcaVir Found Trojan.Psw.Tibia.Am Avast Found nothing AVG Antivirus Found PSW.Generic4.NBJ BitDefender Found Trojan.Downloader.Agent.YEA ClamAV Found nothing Dr.Web Found nothing F-Prot Antivirus Found nothing F-Secure Anti-Virus Found Trojan-PSW.Win32.Tibia.am Fortinet Found nothing Kaspersky Anti-Virus Found Trojan-PSW.Win32.Tibia.am NOD32 Found nothing Norman Virus Control Found W32/Tibia.GH Panda Antivirus Found nothing Rising Antivirus Found nothing VirusBuster Found nothing VBA32 Found Trojan-PSW.Win32.Tibia.am Świetnie! |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 06 2006
Profesja: Sorcerer
Świat: Morgana
|
![]() Zauwazylem jeszcze jedna rzecz, kolor kratki wokol mnie zalezy od koloru moich 'butow'.
Uzywam sprite editora 1.1 (wiem,ze jest stary ale czy to jest przyczyna?) |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 10 2004
Lokacja: Kościan
Stan: Na Emeryturze
Imię: Topork
Profesja: Elite Knight
Świat: Nerana
Poziom: 87
Skille: 84/83
Poziom mag.: 7
![]() |
![]() Sprite Editor 1.1 i 1.3 beta Reebowa działały do Tibii 7.1-7.6, od 7.7 już niestety nie działa. Poszukaj na forum WoT - gdzieś tam widziałem ostatnio sprite editor Troopera, który działa na 7.92.