|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Guest
|
![]() Chciałbym w tym temacie zastanowić się nad ochroną naszych passów w Tibii.
W erze kiedy to dzieci na komunie dostają VIP wersje OwnTibii , albo innego gówna , każdy z nas jest zagrożony hakiem (tzn.tylko debile ![]() Mam dwa pomysły , które mogłbyby zostać zastosowane przez CipSoft... Pierwszy z nich to klawiatura na której trzeba byloby wpisać swoje passy. Klawa ta byłaby wgrana w Tibie coś takiego. Account number: (miejsce na acc) [1] [2] itd. Password (miejsce na pass) [a] [b] itd. Drugi: Nie wiem czy tak można , ale mógłby zrobić tak CipSoft , że podczas wpisywania passów wszytkie aplikacje w kompie korzystające z neta zostają wyłączone (oczywiśćie poza Tibia) czyli keyloggery by nie mogły pobierać passów , bo by miały dostęp do neta wyłączony. Co o tym myślicie? |
|
![]() |
#2 |
Guest
|
![]() comment plzz ^^
|
![]() |
#3 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 09 2006
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Kalun Ligo
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: szukam gilldi ktora czesto hunci
Świat: Luminera
Poziom: 44
Poziom mag.: 41
|
![]() poczekales 4 minuty i prosisz o commenty?
to pierwsze nic by nie dalo bo niektore keyloggi robia screeny przy klikaniu myszka co do drogiego to moze jeszcze ci ferrari ma z nieba spasc(ironia)(nie da sie tego zrobic)
|
|||
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 03 2006
Lokacja: Gdańsk
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Knight
![]() |
![]() 1. klawiatura ekranowa nic nie da
2. da sie to zrobic, imo pomysl nawet dobry (@up: omfg pewnie nawet nie znasz podstaw programowania w obojetnie jakim jezyku i sie odzywasz na ten temat)
Tibia Char Info - Mój mały programik Ostatnio edytowany przez Wrotek - 10-06-2007 o 00:24. |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() edit:
wiem o co Ci chodzi, ale nr i haslo mozna wyciagnac z pamieci procesu. TO NIC NIE DA!
Tibia Char Info - Mój mały programik Ostatnio edytowany przez Wrotek - 10-06-2007 o 00:35. |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ile jeszcze razy ktoś podrzuci ten jakże genialny pomysł na klawiaturę ekranową?! Kiedy do was dotrze, że OwnTibia bierze z Tibii passy PO wpisaniu, a nie jest pośrednikiem między klawiaturą a Tibią jak inne keyloggery. Więc możesz je wpisać nawet siłą swojego umysłu nie dotykając myszki i klawiatury, a i tak je OwnTibia wyciągnie.
A po drugie zwykłe keyloggery robią zrzuty ekranu, kiedy klika się myszką... Jak jeszcze ktoś podrzuci pomysł o klawiaturze ekranowej w Tibii to go zdzielę... Krzesłem... A drugi pomysł... Czy ja wiem... Niektórym może to przeszkadzać. A zresztą keylogger może przetrzymać pasy na dysku i po ponownym podłączeniu do Internetu wysłać je do "hAcKiErQa" albo podszyć się pod Tibię.
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Nikast Shynix: nie chodzi o WYSLANIE tylko o przechwycenie
![]() Co do zatrzymania innych aplikacji to sie da, moze byc tylko problem z zatrzymaniem keylogga gdyz zaklada systemowego hooka, nie wiem jak to jest w przypadku owntibi (wyciaga tylko z tibii hmm ![]()
#9 |
Guest
|
![]() Teraz przemyślałem wszystko i uważam , że wystarczy NOD32 + Dobry Firewall i nie ma szans na haka
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() a ja pomyslalem ze wystarczy rozum i nie ma szans na hacka
#11 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#12 |
Guest
|
![]() ja tam sie ciesz ani 1 haka nie mialem bo muj komputer strzeze anty keyloger (przciw keylogerom) polecam sam go uzywam
jak cos pisac na gg :6545101 pozdro dla ziomków Ostatnio edytowany przez tibia-ng - 12-06-2007 o 14:18. |
![]() |
#13 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 13 05 2007
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#14 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
Po drugie sam nie jestes na forum -.- Ostatnio edytowany przez cielakmateusz - 15-06-2007 o 21:17. |
|
![]() |
#15 |
CS Tibia.pl Team
Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1
Stan: Początkujący
|
![]() @up
chyba powinieneś nauczyć się odpowiednio odbierać krytykę Y, co do ontopiku, czyli pomysłów. Pierwszy był kiedyś proponowany i jest do bani, a drugi byłby IMO zbytnią ingerencją w komp gracza, to komp ma obsługiwać Tibie, a nie na odwrót. Ostatnio edytowany przez Rybzor - 15-06-2007 o 21:15. |
![]() |