![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 05 2007
Lokacja: Głogów
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Greyhawk the Assassin
Profesja: Paladin
Świat: Secura
Poziom: 19
Poziom mag.: 9
|
![]() Rpg Maker XP No więc zacznijmy. Co to w ogóle jest Rpg Maker XP? Jest to program umożliwiający stworzenie gry RPG. Jest to gra średniej jakości, jednak program ten w rękach mistrza to mieszanka wybuchowa. Jeśli chcecie się więcej dowiedzieć o programie Rpg Maker XP to wbijajcię na stronę http://www.rpgmaker.pl/, lub na forum http://rmxp.pl/. Rpg Maker XP można sciągnąć z tej pierwszej strony, lecz jeśli chcemy ściągnąć oryginalenego angielskiego triala to poszukajcie na http://www.enterbrain.co.jp/tkool/RPG_XP/eng/ (różnica między tymi oba wersjami są dosyć znaczące, ale więcej o tym dowiecie się na forum. Nie pozostaje mi nic innego niż życzyć Wam miłego robienia gier. Nara...
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 06 2007
Lokacja: Kraków
Imię: Delta Simonus
Świat: Guardia
Poziom: 14
Skille: 43+/30+
Poziom mag.: 3
|
![]() Wielkie dzięki za podanie linka do tej strony z RPG makerem XP!
Przepadam za grami RPG ale każda ma jakąś tam wadę! Ciężko znaleźć super grę ![]() +programu=zrobię grę RPG idealną (według mnie oczywiście) ![]() -programu=NIGDY nie posługiwalem się programem tego typu ![]() Na szczęście szybko się uczę ![]()
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
|
![]() Proszę bardzo. Miło wiedzieć że na coś się kiedyś przydałem i powiększyłem liczbę RPG Makerowców. Nie sądziłem że odpowiedź na mojego pierwszwego na tym forum posta będzie taka miła. Nara...
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 07 2005
Lokacja: sk-ce
Imię: PrinceHutas
Profesja: Knight
Świat: MapleStory
Poziom: 3x
|
![]() Tak, tylko zrób grę przez ten program na której ktoś będzie raczył zagrac
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
|
![]() Sam nie wiesz co muwisz. Zerknij na forum i zobacz ile jest tam gier które są wychwalane na wszelkie sposoby.
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
|
![]() thx Exile, że rozreklamowałeś rpg makera na szersze forum ;p (zobaczylem twoje pixelarty w sygnie to odrazu poznałem xP)
@topic obsługa rpg makera jest naparwde łatwa, nie trzeba skryptować, chyba, że chce się uzyskać jakieś efekty różnego rodzaju @grzelu8 kiedyś została zrobiona gra (na starszej wersji makera) która została wielokrotnie nagrodzona i stała się bardzo znana - Ahrimans Prophecy wystarczy się postarać (eee... no nie tylko ;p) i gra po dłuższym wysiłku może być niezła @Krycha01 mUwisz się pisze przez ó |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() To, czy gra była robiona w RPGM, czy nie, nie ma nic do rzeczy. 'Świetność' gry zależy od jej klimatu, fabuły, etc. Ja nadal miło wspominam Czasoprzestrzeń, jeden z 'mejkerowych' tytułów.
IMHO wersja XP ssie. Lepszy był już stary 2K.
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
|
![]() Jeśli nadal myślicie że na tym makerze można robić tylko takie 2 wymiarowe gry to się mylicie. Na forum jest kilku mistrzów którzy ze zwykłej gry potrafią zrobić coś fajnego, np: Soulcage. Te strony nie są jedynymi o makerach, wystarczy poszukać w google i ju ci wyskakuje wszystko o tym programie.
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
|
![]() Do wszystkich, którym marzy się stworzenie 'doskonałej' gry RPG - zamiast traci czas na różnej maści RPG Makery, zacznijcie się uczyć języków programowania...