|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Guest
|
![]() no więc tak mam trzy pytanka:
1.Jetem dosyc dobry w RPG'i, ale grałem tylko w jednego online - reddragon i czy ta Tibia jest bezpłatna ? 2.Czy znalazłby się ktoś skory do przybliżenia mi zasad tej rozgrywki? 3.Nie weźcie mnie przypadkiem za jakiegoś (nie wiem czy mogę to napisać, ale raz kozie śmierć) debila, bo jestem tu pierwszy raz... |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2004
Stan: Aktywny gracz
Imię: ---
Profesja: Knight
Świat: Saphira
Poziom: 27
Poziom mag.: 4
|
![]() 1. Tak, ale dla pacc'ów ( Premium Account czyt. Płatne Konta ) jest wiele nowych lokacji, potworów, nie zapchanych sklepów i niema się problemów z logowaniem.
2. Zależy gdzie grasz. Jednak ja zachęcam do praktyki. Osobiście zaczałem grać bez pytań na forum, itp. Pojawiłem się tu trochę później znając już większośc zasad. 3. Nie biorę... Na przyszłośc. Używaj opcji szukania, bo niektórzy ( MIN. Ja ) Nie lubie pisać kilka razy o tym samym...
![]() |
#3 |
Dobo Srobo
Data dołączenia: 23 07 2003
|
![]() http://tibia.pl/tutorials.php
Witamy na pokładzie ;-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Brzydgoszcz, Fordograd
Świat: RL
|
![]() Spox Mati z nami nie zginiesz.
Tibia to nie RPG a cRPG. To zmienia formę gry z Rozgrywki na Grę. Tibia jest darmowa, ale jesli zaplacisz (jakies 80zł na kwartał) zyskujesz dodatkowe bajery i dopiero potem mozesz powiedziec ze grasz w tibie na 100%. Jakbys potrzebował pomocy to pisz gdzies na forum. Ludzie zawsze* chętnie pomogą. *no moze nie zawsze ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2004
Lokacja: Neverwinter
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
![]() ![]()
![]() In the memory you’ll find me Eyes burning up The darkness holding me tightly Until the sun rises up Ostatnio edytowany przez Radek 666 - 04-10-2004 o 21:20. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
![]() Dzienki mam jeszcze pytanka:
1.Zrobiłem sobie postać Zornak na serwerze dolera i nie mogę grać bo jest tam za dużo osób pomocy w sprawie doboru darmowego serwera. 2.Jeżlei ktoś jest skłonny mi odpowiedzieć na wyższy punkt to wielkie THX i poszukuje mentora - kogoś kto mnie nauczy wszystkich aspektów gry ( i umoie dobrze grać), tylko nie wciskajcie mi tu żadnego tutoriala ! ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() 1. Dolera ? Lepiej załóż konto na galanie. Mało n00bów, i mógł bym ci pomóc w początkach tibijskiej egzystencji. A co do servera. Tak jest wszedzie. Najlepiej grać w godzinach nocnych i rannych. Wtedy niema ludzi, jest duży respawn, i można w bardzo szybkim czasie wyjśc z Rookgardu.
2. Stary nie wiesz co tracisz.... Tutorial isd da best ![]()
![]() |
#8 |
Guest
|
![]() oki - doki - zgadzam się że tutorial jest spoko, ale napisz serwery najmniej oblegane (galana jest na fullu) i powiedz jak mi możesz pomóc (sorry, że proszę o replay ...)
|
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
|
![]() Najmniej obleganym serverem jest Premia
![]() ![]() * Nie pytaj się na forum o questy, poniewarz rozmowianie o nich jest tu niedozwolone....
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Brzydgoszcz, Fordograd
Świat: RL
|
![]() Prawde mowiąc kazdy chętnie ci pomoze. I kazdy serwer jest oblegany. Najlepiej grac od 2 w nocy do gdzies 15 po poludniu.
Sam wybierz serw, a mentorzy się zgłoszą. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2004
Lokacja: Neverwinter
![]() ![]() |
![]() Ja tam gram na Isarze. Nawet fajny świat. I chciełem powiedzieć jedno... Im "młodszy" server tym sprzęt więcej kosztuje... Na serverze jak np. Antice jest bardzo duży tłok lecz ceny bardzo małe. Na serverze "młodym" ceny mogą być astronomiczne
![]()
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 10 2003
Lokacja: Venore
Stan: Na emeryturze
Imię: Eldian Do'Urdenn
Profesja: Paladin
Świat: Secura
Poziom: 36
Skille: 68/59
Poziom mag.: 15
![]() ![]() |
![]() n a początek nonpvp secura,clamera,hiberna itp. żebyś się zapoznał
![]() |
#13 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 08 2004
Lokacja: Wrocław
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 06 2004
Lokacja: Takie miasto na B...
|
![]() Gdybyś zagrał na Julera to na mainlandzie chętnie bym pomógł (koledzy też
![]()
![]() |
#17 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 08 2004
Lokacja: Płock
![]() |
![]() Cytuj:
Nie rób psotaci na Dolerze! A wiesz czemu? Bo jest to świat PK, czyli Player Killerów (zabójcy). Nie ma tam banów za zabijanie i jest po prostu masakra. Tak samo na Infernie. Ja osobiście gram na Inferni ale nie radze robić pierwszej postaci tam. Lepiej zrób postać na Securze lub Harmonii (tam nie można zabijać innych ludzi), a jeżeli chcesz żeby było zabijanie ale bez przesady (czyli są bany za zabijanie i jest ograniczona liczba zabójstw) to idz na przykład na Lunare ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#18 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 09 2004
Lokacja: Stargard
![]() |
![]() Cytuj:
Czy ja o czyś nie wiem? Hiberna to świetny świat dla początkujących, ponieważ: -Ceny średnie, kupisz średni, sprzedasz średnio... -Jest dużo Polaków High level którzy ci pomogą -Jest już po wojnie, więc na następną trzeba troche poczekać -Nie zbyt duży poziom noobostwa (Porównując Calmere na której grałem.) No to na tyle. Pomoge ci, jak grałbyś na Hibernie tylko poaj swój nick to napisze do ciebie ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 08 2004
Lokacja: Rybnik
![]() |
![]() No jak byś zaczoł grac na antice to dużo ci pomoge dam na początek jakiegoś p-seta
![]() ![]()
1)Tuhamid to nie moja postac byłe kiedys ale zachciało mi się red skulla teraz gram 61 palkiem.Nick zastrzeżony może kiedyś ujawnie i jest spoko gram na Novej. 2)Jak komuś się nie podoba skillbar to niech go wyłączy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 07 2004
Lokacja: Ostrów Wlkp.
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |