|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 04 2004
Lokacja: Gdańsk
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Ja polecam Kerio Personal Firewall jest dość dobry i za free.
http://www.kerio.com/kpf_home.html EDIT: http://download.kerio.com/eu/dwn/kpf4-en-win***** Jeszcze jest jeszcze jeden podobno darmowy firewall ale go nie testowałem więc nie wiem http://www.jetico.com/
There is no emotion , there is peace. There is no ignorance , there is knowledge. There is no passion , there is serenity. There is no death , there is the Force. Ostatnio edytowany przez The_FaLLen - 08-10-2004 o 20:51. |
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]() daj mi link plz bo nie moge tam znalezc , bardzo prosze!!!!!!
|
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Lokacja: Olsztyn
![]() |
![]() Jakiego anty wira używacie i czy wam się podoba. Możę ja zacze:
Używam MKS_Vir uważzam że jest to najlebszy antywiru na rynku broni przed większością wirów. MA problem z usuwaniem wirów w sektorach MBR i BOOT(kto wiem o czym mówie). Od wersji 2005 będzie miał wbudowany modół firewall taj jak panda narazie będzie to wersja betta. Używałem pandy blokuje dzięki wbudowanemu firewallo wi większość wirusów niestety kiedy wir przedostanie się do komputera jest prawie "bezradna". Nie polecam ,ale da sie używać ogólnie nie jest zła. Nie skanuje sektorów MBR i BOOT. Nie używałem i nie mam zamiaru NORTONA. Największe gówno na rynku. Jeżeli odkryje że użytkownim ma jeszcze firewall symateca to już wogóle nie pracuje. Firewall specjalnie przpuszcza 70% wirów i próbuje je usuną co w 50 % przypadkach mu się nie udaje. Nie skanuje Sektorów BOOT i MBR Dobrym programem jest też AD-AWERE działa podobnie jak mks skanuje wszystko i wyłapuje specjalenie wirusy tak zwane ad-awere przykładem możę być ad-awere gladiator który ostatni narobił dużo szkód. Kolejnym programem pomocniczym jest CWS działa podobnie jak AD-AWERE Następny jak przestawie jest HI JACKTHIS sprawdza on wpisu w rejestrze i pokazuje w rejestrze wpisy podejrzane. Loga z takiego programu mozna przeslac mi przez PW i powiem co usunąć jak ma się problem, kategorycznie odmawia majstrowaniem z tym programem ja się go uczyłem 2 lata i jeszcze sprawdzam wpisy z netu na goolge(można mi ufać). w tym samym temacie dołączam jeszcze coś na temat firewall'i: chcesz fajnego firewalla to kup se pande albo poczekaj 2 miechy i zakup mks 2004 (tez bedzie mialwbudowany firewall). Z darmowych nie polecam sygnate jak ktos powiedzał gdzyz nie blokuje takich robakow jak bagle, czasami nie blokuje blasetra i sasera. nie ma mozliwosci wilktrowania cookies, i nie filltruje poczty e-mail. Ktoś powiedzał kerio. Dostakoale przechodzi test wycieku danych. To znaczy chroni przed backdorami (takie rodzaje trojanow jak netbus i prosiak). Filtruje cookis i sprawdza skrypty na stronach. przy uruchomieniu jakiejkolwiek aplikacjipyta czy jestes pewien. swietnie blokuje sasera i blastera, nie radzi sobie z bagle. Nie filtruje tez e-maili. Średnio radzi sobie z atakami DoS (Denial of Service) z 3 testowanych kompletnie pozadzil sobie z 1 w dwóch pozostałych przypadkach niestety praca komputera stała się niemożliwa. Kolejny minus to niepełna wercja językowa po polsku interfejs jest to polsku ale instrukcja nie. Po upływie 30 dni od zainstalowania. mija czas próbny co porawda fire wall dziala ale nie filtruje cookis i skryptów na stroinach www. Kolejny to zone alarm jako jedyny z wymienionych ma ochrone przed wyłączeniem i skasowaniem z dysku. jaki debil powiedzał że zone alarm ma polska wersje językową (co?? dam ci 1k gp w tibi jak mi pokarzerz orginalnego zonealarma z językiem polskim). Minusy to jest to werscja demonstracyjnea komercyjnej wersji. Źle też radzi sobie z testami wycieku danych. Plus to filtrowanie załączników e-mali niestety tylko rodzaj VBS gdzie najczęściej kryja się wiry. Nie radzi sobie z atakami DoS. UWAGA! ŻADEN FIREWALL NIE BLOKUJE KEYLOGERÓW. OD TEGO SA PROGRAMY DAROMOWE TAKIE JAK AD-AWERE, SPY SWEPPER , SERCH & DESTROY. Do każdego firewala nalezy miec wgrane łatki i sp1 a późnij sp2 (tam bedzie tez firewall należy go stosować do każdego z wyrzej wymienionych fire wall) Ja uważam i używam Kerio ze strony www.kerio.tk albo www.kerio.com.pl Jeste z niego zadowolony posdrawiam. wszystkie Fire Walle można ściągnać ze strony : www.internetstandard.pl POZDRAWIAM. PS. Jeżeli ktoś ma jakies zasrzeżenia do tematu prosze o PW albo na forum wyrazić swoje zanipokojenie albo zapytanie. Tylko prosze bez komentarzy w stylu : "jestes debil ja używam nortona i nic nie mam" a ja takiemu komus powiem ze odwiedził jakisskaner on line i wtedy pogadamy |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Brzydgoszcz, Fordograd
Profesja: Knight
Świat: RL
|
![]() Ej.. Dzieki za fajerłola. Właśnie takowego szukałem
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Na emeryturze.
Data dołączenia: 24 10 2003
|
![]() Osobiscie polecam "trojce":
Firewall: Kerio Personal Firewall (http://www.kerio.com/kpf_home.html) Program antywirusowy: Avast! (http://www.avast.com/) Wykrywacz trojanow, spyware itp: Ad-Aware (http://www.lavasoftusa.com/software/adaware/) Oraz, oczywiscie, najnowsze uaktualnienia do swojego systemu operacyjnego (jesli komus nie chce sie instalowac pojedynczych latek, to polecam Service Packi, ZWLASZCZA Service Pack 2, jesli uzywa sie Windows XP) i w miare regularne korzystanie z Windows Update (w przypadku Windowsow oczywiscie). |
![]() |
![]() |
#7 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Lokacja: Olsztyn
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#8 |
Na emeryturze.
Data dołączenia: 24 10 2003
|
![]() No generalnie to chyba nie jest problem wlaczyc co jakis czas Ad-Aware i przeskanowac sobie komputer, prawda?
|
![]() |
![]() |
#9 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Brzydgoszcz, Fordograd
Profesja: Knight
Świat: RL
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#10 |
Born to Ban
Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: inny wymiar
Wpisy bloga: 7
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Dwimeron de'qel
Profesja: Royal Paladin
Świat: Harmonia
Poziom: 88
Skille: 87/62
Poziom mag.: 18
![]() |
![]() Z darmowych to Zone Alarm jest bardzo dobry(rekomendacja kolegi z klasy, który zna się na tym)
![]() |
#11 |
Guest
|
![]() Moim zdaniema jest dobry Zon Alarm obecnie go mam i nienażekam
|
![]() |
#12 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 01 2004
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
|
![]() Cytuj:
sporo kluczykow do sporej ilosci programow (UWAGA PO WPISANIU KLUCZA PRZESKANUJCIE KOMPA AD-AWARE! poprostu rekalmy ktore wprowadzil admin maja w sobie trojany, lecz nie grozne)