Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Potwory

Notki

Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 11-07-2007, 14:30   #1
Arrathel
Guest

Domyślny Elf Fortress :S

Witajcie )
To mój pierwszy temat na forum...
Otóż męczy mnie jeden problem, mój chłopak mówi mi że na EF na Groundzie są tylko elfy. Mówi jednak że ostatnio był tam za czasów 7.5 i nie jest tego 100% pewny.
Będę wdzięczna za opisanie Wszystkich pięter.
Z góry dziękuję, Kasia
  Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 11-07-2007, 15:04   #2
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

na ziemi: elfy + scouty, przy poznaniu terenu mozna spokojnie radzic sobie ze scoutami odpowiednio biegajac/ lurujac/ uzywajac drabin.

pierwsze pietro: elfy + scouty, w zaleznosci od miejsca wiecej jest albo jednych albo drugich; z reguly wystepuje max 2 scouty w 1 pomieszczeniu, pokoje sa na tyle male ze mozna scouta zagonic do rogu zanim zdazy nas naszpikowac strzalami, a ze goniony scout strzela znacznie rzadziej ( albo wogole ) to lepiej juz byc nie moze

opisywac poszczegolnych pieter nie ma sensu, lepiej skupic sie na konkretnych miejscach:

wieza wejsciowa: na 2 pieterku mamy 3 scouty, waski mostek, konstrukcja wiezy pozwala w miare latwo scouty zagonic w rog i zrobic z nimi to co w Persowie ze Spartanami. Wyzej na pietrach - pojedyncze scouty w pomieszczeniu 3x3 kratki wliczajac drabine - nie powinny nawet zadrasnac.

zachodnia wieza: na kazdym pietrze 2-3 scouty + 3-5 elfow, jesli sie ma szczescie zaraz po wejsciu drabina scouty beda na tyle blisko ze nie zdaza nawet strzelic przed smiercia. Jesli nie - trzeba troche poganiac.

wieza z questem: parter - 2 scouty, 2 elfy. Pierwsze pietro - o ile pamietam 3-4 scouty, wbrew pozorom traci sie tam sporo hp. Wyzej - bylem tam raz, ale chyba zaczynaja sie arcanisty. Jeszcze wyzej - skrzynka questowa, duzo arcanow i scoutow, nie wyobrazam sobie zeby komus sie oplacalo pchanie tam. Po drodze 2 smoki.

poludniowa czesc - wieze: max 2 scouty na raz, w ciasnych pomieszczeniach, zero problemow.

podziemia - pojedyncze scouty tu i tam, konstrukcja korytarzy pozwala na przyjemne lurowanie ich i wyskakiwanie zza rogu z okrzykiem bojowym, wnerwia troche koszmarna szybkosc poruszania sie po blocie. Glebiej w podziemiach - kilka arcanow i smok ( smoki ? ).

Ostatnio edytowany przez Vil - 11-07-2007 o 15:05.
Vil jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-07-2007, 15:14   #3
Arrathel
Guest

Domyślny

Dziękuję, właśnie tego potrzebowałam
/Pozdrawiam, Kasia
  Odpowiedz z Cytatem
stary 14-07-2007, 22:45   #4
Lulfis
Użytkownik Forum

Lulfis's Avatar

Data dołączenia: 22 06 2007
Wpisy bloga: 1

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil Pokaż post

wieza z questem: parter - 2 scouty, 2 elfy. Pierwsze pietro - o ile pamietam 3-4 scouty, wbrew pozorom traci sie tam sporo hp. Wyzej - bylem tam raz, ale chyba zaczynaja sie arcanisty. Jeszcze wyzej - skrzynka questowa, duzo arcanow i scoutow, nie wyobrazam sobie zeby komus sie oplacalo pchanie tam. Po drodze 2 smoki.
Których nie trzeba zabijać. na 35lvlu można zaliczyć deda od combo x2 od draga . Te dragi są w takiej niby klatce do której można sie dostać tylko górą. Dodam jeszcze że są od siebie odgrodzone.

@2xdown

Jest tak jak mówisz, ale ja mówie o tym co Vil napisał . Zobacz że moje ostatnie zdanie zprzecza temu.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez bolek352 Pokaż post
A potwory maja 2 kratki zasiegu z meele.
http://antitibia.warp10.frih.net/

Ostatnio edytowany przez Lulfis - 15-07-2007 o 22:15.
Lulfis jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-07-2007, 23:19   #5
Coach
Użytkownik Forum

Coach's Avatar

Data dołączenia: 12 01 2007
Lokacja: Krupski Młyn/Tarnowskie Góry

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Celesta
Skille: rosną
Domyślny

vil , jakbyś nieco rozwiną swoja wypowiedź , dodał zdjęcia , i napisał wszystko co wiesz o expieniu tam najtem , to mógłby powstać poradnik

topic. na 0 poziomie są scouty
stary 15-07-2007, 22:08   #6
Realfun
Użytkownik Forum

Realfun's Avatar

Data dołączenia: 03 06 2007
Lokacja: Michałow-Reginów\Legionowo

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Aker Ghort
Profesja: Elite Knight
Gildia: Cokkie team
Świat: Celesta
Poziom: ***
Skille: ***
Poziom mag.: **
LOL 2x??

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lulfis Pokaż post
Których nie trzeba zabijać. na 35lvlu można zaliczyć deda od combo x2 od draga . Te dragi są w takiej niby klatce do której można sie dostać tylko górą. Dodam jeszcze że są od siebie odgrodzone.
Wydaje mi sie ze sa tam dwa smoki w roznych pomieszczeniach, wiec od kombo raczej nie dednie..
Realfun jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-07-2007, 23:41   #7
Xetasi
Użytkownik Forum

Xetasi's Avatar

Data dołączenia: 08 01 2006
Lokacja: MMz

Stan: Niegrający
Profesja: Knight
Domyślny

Super... Kolejny IFÓL najt po updacie...
stary 25-07-2007, 00:12   #8
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Coach Pokaż post
mógłby powstać poradnik
jak znajde droge wyjsciowa z MOtLS przemysle.

dobra rada: jesli wchodzicie do MOtLS wylazcie zanim zapomnicie droge powrotna, a nie po 3 miesiacach ..
stary 25-07-2007, 00:29   #9
mastertomasz
Użytkownik Forum

mastertomasz's Avatar

Data dołączenia: 17 07 2007
Lokacja: Krakow

Świat: Iridia
Domyślny @vil

Co do pchania się na najwyższe piętra
Opłaca się tam pchać, gdyż tracąc nieco stuffu na początek wybijamy respa, później wracamy tam nie na full spawn ale na pojedynczego arcana ew. w towarzystwie scouta.

Wast tylko na początku.
Nigdy nie zdarzyło mi się zeby ten "waścik" się nie zwrócił
mastertomasz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-07-2007, 00:40   #10
Zyziek
Użytkownik Forum

Zyziek's Avatar

Data dołączenia: 07 03 2007
Lokacja: Olsztyn

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil Pokaż post
Otóż uważam właśnie tą wieżę za jedno z lepszych miejsc do zarabiania. Siedziałem tam od 45 lvl (hack) do 55 lvl po to aby zarobić. Po 2h huntu byłem średnio 12k-18k na + bez żadnego zbierania łuków, longswordów itp. (tylko kasa i to co poleci z arcanów). Po wyczyszczeniu wszystkiego można tam spokojnie expić jakieś ~20k/h , ~30k/h bijąc dragi.

Ostatnio edytowany przez Zyziek - 25-07-2007 o 00:43.
Zyziek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-07-2007, 04:37   #11
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

ja jednak wolalem robic znacznie lepszy exp omijajac arcany szerokim lukiem, zwracalo sie z lukow i longswordow jeszcze za czasow gdy nic ciekawego z elfow nie wypadalo.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania