![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 07 2007
Lokacja: Koszalin
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Nie ważne
Profesja: Sorcerer
Świat: Manera
Poziom: 20
Poziom mag.: 2-
![]() |
![]() Mam Palka 15 lvl, 50+ skilla. I takie małe pytanko. Na 10 lvl kupilem sobie Plate Seta (Plate Armor, Plate Legsy, Steal Helmet,Dwarven Shield) Miej wiecej tak to wygląda. I wreszcie to pytanie: jak długo według was lub jak robiliście swoimi pallkami nosiliście te rzeczy. Mam te 15 lvl i myśle czy jest sens zbierac na coś lepszego, czy czekac do np. 30+ i wtedy jak będe miał duuużo kasy ?
Z góry dziekuje za komęty ![]()
![]() ![]() ![]() [22:06 Brith Amesh [188]: ale jestem zjebany, bylem po zakupy w realu... 22:06 Ricko Amesh [228]: duze waste? 22:06 Brith Amesh [188]: 2zl , nie wyciagnalem z koszyka ;/ 22:06 Ricko Amesh [228]: no i po frytkach.... |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 07 2007
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Bongo?
Poziom: 65
Skille: 60
Poziom mag.: 20
|
![]() Komenty nie komĘty
Z pewnoscia juz niedlugo przydadza Ci sie boszki. Dopiero od wyzszego lvla kup sobie b robe. Osobiscie bohy noislem od 20lvlu, b robe od 25 Moje eq: b robe, bohy, crown helmet, p legs i mysle ze to wystarczy na razie (radzilbym tak samo;p) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 26 07 2007
Lokacja: BDG
Imię: Mystic Crash
Profesja: Paladin
Świat: Azura
Poziom: 40
Skille: 80/60
Poziom mag.: 14
![]() |
![]() 'Duuuuuuzo kasy' to raczej palkiem sie rzadko ma
![]() Ja bym Ci proponowal od 20 lv kupic Blue Robe i Crown Helmet , a kolo 25-30 lvla - Boh. Przydalby sie jeszcze jakis lepszy shield , ale to przy nadmiarze kasy ![]() Mam nadzieje , ze pomoglem ![]() Pozdro |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 07 2007
Lokacja: Bełchatów - Widzew
|
![]() Tutaj znajdziesz poradniki dla palladynów, na pewno będzie tam jakiś wątek o eq dla palka, na drugi raz "SZUKAJ"
![]() http://forum.tibia.pl/showthread.php?p=517269 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 11 2006
Lokacja: London
|
![]() @topic
albo mi sie zdaje albo powinno byc "Pally Equipment" Ja palem z pesetem jechalem do 81lvl noi boh oczywiscie i ewentualnie p-ammy w ogule nie wiem po co lepsze ( <- nic nie pisac na ten temat) Ale teraz jak dla mnie z palka robi sie knight bo widze tylko spear+shield ale mniejsza oto. Plate set to naprawde dobry set ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 04 2007
Imię: Sensei of Ako
Profesja: Paladin
Świat: Nerana
Poziom: 61
Skille: 85/71
Poziom mag.: 15
|
![]() ja mam 40 lvl i dwarvenke.... imo lepiej wziąść 30 r spearow i tarcze niz 15 spearow i full eq...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
![]() Z tym ze palek ma malo kasy to sie nie zgodze. Na 35 lvl zrob questa na noble armor i crown helmet( i to jest dobry helmet -> lekki ). Od ok. 20lvl warto kupic b robe, zeby nosic wiecej spearow
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 12 2006
Lokacja: Rawa Mazowiecka _/
Profesja: Knight
Świat: Aurea
Poziom: 48
Skille: slabe
Poziom mag.: 5
|
![]() Wiecie jakie jest moje zdanie? Takie eq aby bylo ladne. Pall ma duza swobode w tym wzgledzie. Ja nosze p seta i pirate hat bo ladnie wyglada. Ktos tam inny moze mistic turban nosic etc.
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 03 2006
Profesja: Knight
|
![]() Tak jak poprzednik powiedzial u pala eq zalezy od posiadaniej kasy i od 'widzimisie', wiec postepuj wg wlasnej woli
![]()
13:19 Hellraiser from Astera [72]: Ahsuahsu, stara mi sie kazala wyszczac do pojemnika na badanie 13:19 Hellraiser from Astera [72]: Dobra wyszczalem sie 13:19 Hellraiser from Astera [72]: Potem patrze, a tam taka sperma plywa - http://www.youtube.com/watch?v=QrpiiNT_6a8 - |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
![]() Ja osobiscie mam 21 palka i expie na guardach i bije z arrows albo bolts i zawsze jestem na + bo wypadna battle hammery shieldy itp czasem iron ore steel helmet axe ring lub double axe i jestem jeszcze na wikeszym + wiec nie mowcie ze pall nie ma kasy
![]() Co do eq mam p seta i 70k~~(2char) i chce sobie kupic tak od 25 lvla Mammoth fur cape i bohy i mi eq wystarczy juz hohoho no i moze meduske jak bede chodzil z r spearmi ... wiec nie kupuj bardzo dobrego eq p set wystarczy pozniej tak jak napisalem Mammoth fur cape bo jest 2x tanszy (przynajmniej na moim servie) pozniej c helmet i tak kolo 30lvl bohy To by bylo na tyle ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 07 2007
Lokacja: Koszalin
Imię: Nie ważne
Profesja: Sorcerer
Świat: Manera
Poziom: 20
Poziom mag.: 2-
![]() |
![]() Za odpowiedzi wszystkim dziekuje
![]() ![]()
![]() ![]() ![]() [22:06 Brith Amesh [188]: ale jestem zjebany, bylem po zakupy w realu... 22:06 Ricko Amesh [228]: duze waste? 22:06 Brith Amesh [188]: 2zl , nie wyciagnalem z koszyka ;/ 22:06 Ricko Amesh [228]: no i po frytkach.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zbanowany
Data dołączenia: 17 12 2005
Lokacja: Warszawa-> Mokotów
Imię: Szu Warlord
Profesja: Elite Knight
Gildia: Legendary Phoenixs
Świat: Harmonia
Poziom: 107
Skille: 97/97
Poziom mag.: 7
|
![]() Ja proponuje ci teraz zamienić plate armor na scale armor , prawie to samo a zyskasz z 400gp i 20 oz.
Ogólnie kieruj się nie jakością żeby mieć jak najlepszy eq, tylko wagą. Pancerze: Scale Armor Mammoth Fur Cape Blue Robe *Magic Plate Armor Hełmy: Soldier Helmet Ragnir Helmet Crown Helmet *Demon Helmet Nogawice: Brass Legs Crown Legs lub Knight Legs *Golden Legs Buty: Leather Boots Boots of haste Tarcze: Dwarven Shield Guardian Shield Vampire Shield Demon Shield *Mastermind Shield Amulety: Scarf Platinum Amulet *Amulet of Loss * - na 80-120+ lvl'u Takie kupowanie eq jest optymalne dla paladyna , boh'y dopiero od 35-45lvl'a wcześniej dają prawie niezauważalne przyspieszenie. Kupując wyposażenie patrz przede wszystkim na czym zdobywasz doświadczenie, jeśli potwory nie biją cię z dystansu i masz dużo miejsca na uciekanie przed nimi, niewpadając na następne , najpierw zainteresuj się zbroją a potem tarczą, najlepiej kupować ekwipunek w kolejności takiej żeby płacąc jak najmniej, mieć jak najwięcej punktów obrony w zbroi . |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 17 06 2007
Świat: Guardia
|
![]() Cytuj:
tu mnie rozwaliles - pall bogatszy od sorka lub druida ushuahuahauaha @topic ja mysle ze pall ma wlasnie ta swobode jak mowili przede mna tyle ze musi tez uwazac zeby nie przesadzic z ciezarem bo przeciez speary lub royal speary tez swoje waza nie mowiac juz o kuszy + bolty lub o luku + strzaly |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 04 2006
Lokacja: Tutaj
Imię: Harcoral Zarthun
Świat: Iridia
![]() |
![]() pieprzycie ja od 13 lv chodzę z b-robe crusem i sperami... i aż wstyd bone shield ale cóż jak sie niema co sie lubi to sie kradnie XD
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 07 2007
Stan: Niegrający
|
![]() Jeżeli jest nowy serwer gdzie ceny wynoszą powiedzmy 50k + za b-robe to propnuje p seta. Jeśli grasz na starym serwie gdzie ludzie sprzedają itemy typu crown helmet u djina, proponuje c-helmet ,b-robe ,p -legs , bohy (40 lvl +) i eq Ci powinno na długo starczyć oczywiście przy wyższym lvl zaczynamy zmieniać hełma na RH DSM C-Legs Bohy (Shield wystarczy Demon (Jeśli korzystasz ze spear) nawet jeśli nie to zawsze w bp się przyda kiedy trzeba założyć shield i w nogi)
Co do innych że palkowi eq nie jest potrzebne to się nie zgodze po Upie Pal zmienił się troszke w Knight i każdy def mu się przyda Ten Update zmienił paladynów z boltów ,arrows przeszli na royal spear ,enchanted itp. bo jest mniejsze waste. I palkiem można zarobić szybciej od Sorców , Druidów . To wszystko zależy od lvl bo to jest jasne że 100+ Sorc więcej zarobi niż palek ale do 80 lvl Palek zarobi więcej
Jul 29 2007, 14:58:42 CEST Died at Level 56 by a demon Pacera Troja 2 - http://www.youtube.com/watch?v=pq344U_wXOY http://PremiumForFree.com/index.php?referral=47854 < Jeżeli chcesz miec konto Premium na Rapidshare.com wchodź |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 08 2006
Stan: Niegrający
Imię: Ariok Skalpel
Gildia: Łi Ran id!
Świat: Elysia
Poziom: 217
|
![]() Po tym 'Apdejcie' boszki to juz nie taka koniecznosc ...
do 35 siedzisz na -2 tombie (racze Tarpit) a potem schodzisz na -3 za TP i siedzisz tam do usranej dupy. A co do eq to do 60 starczy B Robe,P legs,C Helm i tyle.