|
Notki |
Magia Magiczne zaklęcia, runy, potężni magowie. Tutaj wszystko o magii w Tibii |
![]() |
|
Opcje tematu
![]() |
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 10 2004
Lokacja: Stolica Pyrlandii
Profesja: Elder Druid
![]() ![]() |
![]() Zasady zdobywania magic levelu są dużo prostrze niż skili dla najtow i palkow. Generalnie liczy się ile łącznie many zużyłeś (z tego co pamiętam to wliczane są pełne wielokrotności 20 punktów). Żarełko przywraca manę zawsze z taką samą prędkością niezależnie od tego co zjesz: dla zwykłych sorków 1 punkt co 6 sekund a dla masterów 1 punkt co 4 sekundy rózne rodzaje jedzonka mają tylko różne czasy działania. Jak masz od zaje*****a kasy to możesz ew. zamiast żarełka używać mana fluidów ale nie wiem ile many przywracają, w Venore kosztują po 100gp za sztukę (czy w innych miastach ceny są inne, no i ile many przywracają?).
Z tego wynika że najprostrzy sposób to stanie przed depo z pełnym plecakiem żarcia i czystych run.
Leif powered by Ubuntu Ostatnio edytowany przez Leif - 16-10-2004 o 19:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 09 2004
|
![]() sorcem idziesz na statek ( venroe północ , thais nie wiem, carlin południowy wschód, ab wschód ), wygląda to na taki statek
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 02 2004
Lokacja: Na końcu drogi życia..
|
![]() Sa 3 sposoby zdobywania mlvlu:
- Mana fluidy - cholernie drogie i nigdy sie nie zwraca, ale za to efekt jest praktycznie natychmiastowy - Life ringi - Troche tansze, takze sie rpzewaznie nie zwraca, troche trzeba wysiedziec - Mana sitting - Baaaardzo dlugie, ale przynosi tylko zyski.
![]() |
#5 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Rubber City
![]() |
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Born to Ban
Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: inny wymiar
Wpisy bloga: 7
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Dwimeron de'qel
Profesja: Royal Paladin
Świat: Harmonia
Poziom: 88
Skille: 87/62
Poziom mag.: 18
![]() |
![]() Tracisz, ale jak zrobisz 2 runki na raz to(140) to możliwe że nie tracisz.
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 08 2004
Lokacja: Ab'Dendriel/Lunara Strona mocy: Ciemna xD Liczba postów: Cóś tam ich jest
![]() |
![]() Najprostrza metoda jest taka:
1. Idziesz nad wodę z wędką i bp blank rune 2. Łowisz i jesz ryby i robisz np. HMM 3. Gdy zrobisz bp HMM to idziesz je spylić 4. Podniecasz się kasą, a następnie kupujesz znowu bp blanków 5. patrz punkt 1 itd. !UWAGA! Jeden bp nie gwarantuje mlvl. Na wyszszych mlvl trzeba robić kilka bp. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 05 2004
Lokacja: gdansk
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Isaorden
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Dancing Shadows
Świat: Guardia
Poziom: 132
Skille: 102
Poziom mag.: 21
![]() |
![]() Cytuj:
to na nizszym od 25 leva sie nie oplaca kosztuje 100 gp w kazdym miescie i przywraca ( na 12 levie) 20 many pozdrawiam ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2004
Lokacja: Nowa Sól
Stan: Aktywny gracz
Imię: Latimerid
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Oath of Revenge
Świat: Titania
Poziom: 60+
Skille: PoCoMi
![]() |
![]() Hmmm ja nawalam cały czas mana fluidami ( od 29 megica .. nie zdradze który mam .. ) mam kumpla który mając 33 chbya mlvl kupił za 80k 40 bp of Mana fluid doszło mu z 10-12 mlvl
![]() ![]()
Take care about yourself... Back off ! Before you die... Lati~ Ostatnio edytowany przez Sorcers of titania - 17-10-2004 o 19:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 16 10 2004
|
![]() jezeli masz duzo kasy to chlej manasy ( ale mi sie rymnelo )
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 16 10 2004
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 10 2003
|
![]() Dobrze dzieci zacznijmy od podstaw
mana fluid wszedzie kosztuja 100 gp bp manasow 2k MANASY TO NAJSZYBSZY SPOSOB NA MLVL kto napisal ze sie nie oplaca hmmmmmmmmmmmmmmm zacytuje sam siebie z poprzedniego tematu "w zyciu juz tak jest ze nie nalezy patrzec na sprawy takie jakie sa w danej chwili lecz nalezy na nie patrzec przyszlosciowo,takie jakie moga byc," nie zwroci mi sie kasa jaka wydam w mana fluidach np na bp sd w tej chwili w ktorej zrobie ten bp.lecz po czesci sie zwroci jak np na demon huncie 100 bp sd ubije 100 demonow a nie 80,bo dzieki mlvl-owi bede mial silniejsze ciosy z sd i demon nie bedzie mial czasu by sie uleczyc,moj pierwszy demon hunt to 1 bp sd i 1 bp explozji,po 7 sdeku demon odzyskal full zycia,teraz zuzywam duzo mniej, jeden mana fluid przywraca srednio 55 pkt many(nie ma znaczenia lvl pijacego) zdarzaja sie lepsze dni,zdarzaja sie gorsze widzicie mowi to ktos kto odwalil 100 bp sd w jedna noc zuzylem na to 850k kasy ale nalezy wliczyc jeszcze blanki i bp wiec samem manasy to za 800 k poszly(mlvl + 6) najbardziej oplaca sie manasy pic druida(uhy)ale sorc coz na to poradzi(sd i explo tez dobre) jeszcze jedno dzieci,mana fluidy stosuje sie masowo na wyzszych levelach przez kazda profesje,nie wazne czy knight czy palladyn czy profesja czarujaca,ja bez 4 bp manasow sie nie ruszam(ale tylko dlatego ze przezorny jestem ![]() Ostatnio edytowany przez Kraus - 20-10-2004 o 07:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 09 2003
Lokacja: Chodzież
Stan: Na emeryturze
Imię: Kosior
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Secura
Poziom: 64
![]() |
![]() Cytuj:
Może trening magi jest prostszy niz trenienie u pala czy knighta ale magiem trzeba bardzo bardzo bardzo bardzo długo grać żeby mieć jakiś dobry magiczny level. I właśnie dlatego mag według mnie jest najtrudniejszą profesją w Tibi ponieważ wymaga największego poświecenia czasu, no chyba że pije sie mana fluidy ale na to potrzeba bardzo dużo pieniędzy.
![]() |
![]() |
#14 |
eX Moderator
Data dołączenia: 10 09 2003
Lokacja: Fotel przed monitorem
![]() |
![]() tia, ale nie tylko mlvl się liczy sorcem, ale też skill pvp (ofsc na pvp i epvp światach)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 04 2004
Lokacja: p-zn
![]() |
![]() Cytuj:
ja m lv robie nromalnie jem fooda na maxa zebym byl full i tak wkolko jak jest wiecej kasy to kupuje mfy ![]()
![]() |
![]() |
#16 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 10 2004
Lokacja: Stolica Pyrlandii
Profesja: Elder Druid
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 10 2004
Lokacja: Krzesło przy kompie
![]() |
![]() Ja mam fajny sposób na Mglv: Robie normalnie bp sd i go sprzedaje. Za to 4k kupuje 40 mana fluidów, co daje ~ 10 sd. Potem ide normalnie expic robiąc sd.
Tyle że teraz musze zrobić już tylko 10 sd do backpacka....i tak w kółko... |
![]() |
![]() |