|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 06 2007
|
![]() Mam pytanie : czy się opłaca?
http://allegro.pl/item228365357_mocn...x10_dvdrw.html Bo wg. mnie opłaca sięjak cholera, bo ja mam 256 ramu 1.7 GHz celeron radka 9550 itd. nikt nie kupił jescze : gdzie tu haczyk? |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy
Stan: Niegrający
|
![]() Bo teraz w modzie są czarne obudowy.
![]() |
#3 |
Rybzor to moja dzifka
|
![]() Straszne gowno. Najtansze podzespoly. Kiczowy GoodRam, jedna z naslabszych kart graficznych z rofziny 8x00 ktora nie dorownuje tym starszym z serii 7600+, porownanie procesorow to jakas kpina, wysietlacz obudowy niczym nie zaskakuje, nawet nie ma podswietlenia, plyta glowna tylko z 2 slotami na ram, dysk twardy gdzie standardem jest aktualnie 320 itp.
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
|
![]() 320 ?! a ja mam 40 gb ! facet ! Ten komp jest dla mnie boski ! Powiedz mi tylko czy proc uciagnie colina dirta, nvn 2 i te z nowszych ( o graw 2 nie mowie ! ) bo dla mnie to super komputer. Wiesz pytam sie czy się opłaca bo ja nie mam 5000 zł na kompa-rakiete, a i 2000 zł też ledwo
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 05 2005
Stan: Usunięty
|
![]() Taniej ci wyjdzie, jak będziesz składał. Pare rzeczy mozesz na razie przełożyć ze starego komputera, potem sobie dokupisz lepsze.
Te gry może by ci chodziły jakoś, ale musiał byś wszystko podkręcić, co wiąże się z wymianą zasilacza, bo "400W ATX" mówi tyle, że jest to najtańszy zasilacz 400W (który pewnie i tak osiąga 350W) i sprzedający nie chce podawać nazwy producenta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ja bym wolał uzbierać trochę więcej pieniędzy i złożyć coś znacznie lepszego. Ten komputer z Allegro nie wygląda jakoś zachęcająco...
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 03 2005
|
![]() Bo sie nigdy nie kupuje komputerow z jakihs kiczowych supermarkietow an itym podobnych stron internetowych... + czarna obudowa (szybko sie przegrzewa) i prawdopodobnie uzywany.
Nie patrz na ilosc tylko jakosc. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
|
![]() zacznijmy:
Tytul aukcji: "3,6ghz" - sugeruje ze mamy tu naciagacza. Kazdy chyba wie ze taktowania rdzeni sie nie sumuje. Czesci: Plyta Glowna: stara, absolutnie nie kupuj plyt na tak starym chipsecie. Do tego ze zinegrowana grafika - syf. proc: ok, ladne oc, itd. Ram: dobry low end, jednak 1gb to dzisiaj za malo, zwlaszcza do gier. Grafa: absolutny low end - nizej moga byc juz chyba tylko integry. Wydajnosc czesto gorsza od 7600gs. Od biedy mozna pograc lecz o wyzszych rozdzielczosciach i wysokich detalach (a czesto nawet srednich) mozna zapomniec. Dysk: nie podal firmy, wiec spodziewal bym sie jakiegos sredniaka, do tego 8mb cache. Lepiej 16. "karta dzwiekowa" to jest integra na plycie... naped: jak to naped... sieciowka: tez integra buda: zapewne badziewna blacha, i beznadziejna wentylacja - piekarnik Zasilacz: ABSOLUTNIE nie do przyjecia. Jesli tylko myslisz o bezpiecznym uzytkowaniu kompa to koniecznie do wymiany. Za 1400zl mozesz miec cos rodzaju: athlon x2 3600+ DFI infinity kingston 667mhz 2x 1gb WD 250gb GF 8600gt Do tego zasilacz (delta 400W z allegro - ~90zl) i buda wg. uznania. Zestaw niewiele drozszy, a o wiele lepszy. I do tego dochodzi mozliwosc latwej modernizacji.
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ja mam czarną obudowę Chiefteca, komputer może chodzić non-stop przez długi okres czasu i się nie nagrzewa. Czyżby moja obudowa była wyjątkowa ?
![]() |
#11 |
Ojciec Dyrektor
Data dołączenia: 18 03 2006
Lokacja: Nowy Sącz
Stan: Aktywny Gracz
Imię: interesująco
Profesja: Elite Knight
Gildia: Anima
|
![]() Poszukaj w swoim zakresie cenowym ale nie tu tylko tutaj:
http://forum.pclab.pl/t263283.html - są to zestawy komputerów. i np: 1200 zł : 1. Zestaw zbudowany na s. AM2. Sempron 3000+ z racji małej różnicy w cenie między nim, a 2800+. Do tego najlepsza płyta główna na AM2. Karta graficzna jest najlepszym wyborem w tej cenie - branie Palita 8500GT Sonic jest złym pomysłem. Procesor : AMD Sempron 3000+ AM2 - 105 zł Płyta Główna : DFI Infinity NF SLI-M2/G - 299 zł RAM : 2x Goodram 1GB 667Mhz - 270 zł Karta Graficzna : Palit 7600GS Sonic 256MB DDR3 - 279 zł Zasilacz: Delta DPS-400MB-1 A - 60 zł HDD : Samsung 160GB 8MB Cache - 175 zł Napęd : Samsung SH-S183A SATA - 99 zł RAZEM : 1287 zł 2. Zestaw zbudowany na platformie Core2Duo. Procesor : Intel Pentium Dual Core E2140 - 240 zł Płyta Główna : AsRock 4CORE1333-FULLHD - 299 zł RAM : Goodram 1GB 667Mhz - 135 zł Karta Graficzna : Palit 7600GS Sonic 256MB DDR3 - 279 zł Zasilacz: Delta DPS-400MB-1 A - 60 zł HDD : Samsung 160GB 8MB Cache - 175 zł Napęd : Samsung SH-S183A SATA - 99 zł Razem : 1287 zł 1500 zł : AMD 1. Zestaw zbudowany na s. AM2. Dwurdzeniowy procesor z ogromnym potencjałem do OC - koniecznie bierzcie na rdzeniu Brisbane, a nie Windsor. Płyta główna, to najlepszy wybór pod AM2 - świetna cena i możliwości OC. Procesor : AMD Athlon X2 4000+ Brisbane 65nm - 245 zł Płyta Główna : DFI Infinity NF SLI-M2/G - 299 zł RAM : 2x Goodram 1GB 667Mhz - 270 zł Karta Graficzna : Palit GeForce 8600GT Sonic 256MB - 410 zł Zasilacz: Delta DPS-400MB-1 A - 60 zł HDD : Samsung 160GB 8MB Cache - 175 zł Napęd : Samsung SH-S183A SATA - 99 zł RAZEM : 1558 zł 2. Zestaw zbudowany na platformie Core2Duo. Procesor :Intel Pentium Dual Core E2140 - 240 zł Płyta Główna : AsRock 4CORE1333-FULLHD - 299 zł RAM : 2x Goodram 1GB 667Mhz - 270 zł Karta Graficzna : Palit GeForce 8600GT Sonic 256MB - 410 zł Zasilacz: Delta DPS-400MB-1 A - 60 zł HDD : Samsung 160GB 8MB Cache - 175 zł Napęd : Samsung SH-S183A SATA - 99 zł Razem : 1553 zł
Ostatnio edytowany przez Ojciec Dyrektor - 27-08-2007 o 22:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Cytuj:
2) wybacz, ale mówienie, że dana płyta jest wyfem tylko dlatego, że ma wpakowaną kartę graf jest dla mnie kpiną... Nikt ci nie każe z niej korzystać, zawsze można podłączyć inną kartę pod PCI
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
|
![]() zle sie wyrazilem. Ale plyty z integra IMO sa dla mnie wylacznie do bardzo budzetowych zestawow albo do firm. Branie integry i do tego osobnej grafy jest wg. mnie glupie. Potwornie ogranicza to mozliwosci oc, a takze czasem powoduje problemy. A poza tym to "syf" odnosilo sie ogolnie do plyty, a nie tylko do integry. Zle zbudowalem zdanie.
![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Nytalith - 27-08-2007 o 23:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
|
![]() Teraz już na 100 % nie kupię ,a te wqasze zestawy są na 100% dobre? Boże, ja myślałem że na dobrego kompa teraz to potrzeba minimum 3000 zł a tutaj 1200..heh
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 08 2007
Lokacja: [I Ł] Soul Society & Konoha Willage.................... Ilość postów: 14517
Poziom: 100
![]() |
![]() Cytuj:
( w jakim znaczeniu jest te non-stop? od obiadu do kolacji ? -.-)
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
|
![]() Gdzie jest powiedziane że czarne obudowy nagrzewają sie szybciej niż np. białe? ;|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
|
![]() Wiem, że mnie nie lubisz, ale aż do tego stopnia ? Czy czytając moje posty jesteś w takim afekcie, że umiejętność czytania ze zrozumieniem spada do zera ? Napisałem - non-stop (specjalnie dla ciebie - nieprzerwanie) przed DŁUŻSZY okres czasu, czyli co najmniej paręnaście godzin.
![]() |
#18 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 10 2005
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 09 2003
Lokacja: Szczecin
![]() |
![]() W podstawach termodynamiki.
![]() |
#20 | |
Użytkownik Forum
|
![]() a ja zawsze myslalem ze to czy dana buda sie grzeje czy nie zalezy od tego jak jest rozplanowana i jak wentylowana... Ale teraz sie dowiaduje ciekawych rzeczy...
Czemu czrna ma sie grzac bardziej niz biala? z regoly wszystkie obudowy w srodku maja i tak kolor metalu. A od slonca to raczej niema jak sie nagrzac. (zalezy jeszcze gdzie stoi...) Cytuj:
Jedynie co bym radzil to brac dwurdzeniowca - i to nie te stare pentiumy tylko te nowe (pentium e 21x0), cala seria core 2, i athlony x2 (ale nie te najlepsze, bo to strata kasy). Jeden rdzen to juz przezytek. Nie kupuj naallegro, wiekszosc czesci komputerowych kupisz taniej w odpowiednich sklepach. Po wiecej rad idz na pclab.pl lub purepc.pl
![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Nytalith - 28-08-2007 o 09:45. |
|
![]() |
![]() |