![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 03 2007
Lokacja: ...?
Stan: Na Emeryturze
Imię: DziubsoN666
Profesja: Elite Knight
Gildia: 666
Świat: 666
Poziom: 666
Skille: 6666666
Poziom mag.: 99
![]() |
![]() Witam!
Chciałbym wam Przedstawić gre "ArchLord". Jeszcze Nie tak dawno była to gra płatna z miesięcznym abonamentem, Teraz gra jest w pełni za Free.. Coś o Grze Kolejny, po RF Online, przedstawiciel gatunku MMOcRPG z azjatyckim rodowodem, którego wydaniem na rynku europejskim i amerykańskim zainteresowała się firma Codemasters. Akcja tego tytułu osadzona została w świecie fantasy nazwanym Chantra, a za jej przedstawienie odpowiada nowoczesny trójwymiarowy engine graficzny. Uniwersum Chantra jest niezwykle zróżnicowane pod względem wyglądu i krajobrazu. Występują w nim lokacje wizualnie nawiązujące do każdego z pięciu elementarnych żywiołów z jakich stworzono ten świat, tj. ognia, ziemi, wody, powietrza oraz ducha. Dodatkowo podzielony jest on pomiędzy strefy wpływów trzech głównych nacji: Ludzi, Księżycowych Elfów oraz Orków, co nie pozostaje bez wpływu na jego wygląd. Wszystkie wyżej wymienione rasy są grywalne i każdy z użytkowników na początku zabawy musi wybrać, do której z nich ma przynależeć jego bohater. Ponadto, w obrębie poszczególnych nacji, otrzymuje do wyboru osiem unikatowych klas postaci, z własnymi indywidualnymi cechami i własnościami. Nie jest dla nikogo tajemnicą, że głównym celem rozgrywki w każdą grę z gatunku MMO jest ciągłe rozwijanie swojego bohatera, poznawanie przygotowanego przez autorów świata i wykonywanie questów, jak również dynamiczna walka PvP z postaciami kierowanymi przez żywych ludzi. Nie inaczej jest i w ArchLord, aczkolwiek twórcy posunęli się o krok dalej umożliwiając graczom wywalczenie sobie tytułu lorda świata, który posiada nieograniczoną władzę i liczne niezwykłe moce z nią związane. Pełni on tą funkcję przez okres jednego miesiąca, po czym kolejny gracz, który okaże się lepszy od innych przejmuje „pałeczkę”. Autorzy zadbali o to, aby w świecie Chantra można było znaleźć lub zdobyć setki różnego rodzaju przedmiotów, które podniosą własności prowadzonego bohatera, w tym oczywiście broni i zbroi, jak również o to, aby można je było stopniowo ulepszać. To jednak nie wszystko, ponieważ w ArchLord można wejść w posiadanie magicznych kamieni. Dzięki połączeniu ich z posiadanym ekwipunkiem oraz wykorzystaniu ich unikalnych cech, nasz awatar będzie dysponował jeszcze większą siłą i mocą. System walki nie należy do słabych elementów gry. Jest dość rozbudowany i pozwala na łączenie kilku prostych ruchów w ciosy specjalne. Potyczkom towarzyszą, rzecz jasna, efektowne rozbłyski i efekty graficzne. Świat gry podlega stałym zmianom związanym nie tylko z cyklem dobowym (dzień i noc), ale i z dynamicznie zmieniającymi się warunkami atmosferycznymi. Wrażenia audiowizualne dopełnia jeszcze oryginalna ścieżka dźwiękowa nagrana przy współudziale Londyńskiej Orkiestry Symfonicznej. W grze występują 3 Rasy postaci, które dzielą się na 3 klasy Human: Knight, Archer, Mage Orc: Berserker, Hunter, Sorcerer Moon Elf: Ranger, Elementalist Gre Można pobrać z oficjalnej Strony gry Zapraszamy Na Polski Portal! Wymagania: Pentium 4 1.5 GHz, 512 MB RAM, karta graficzna 128 MB (GeForce FX5700 lub lepsza), 4 GB HDD, Windows 2000/XP Screeny Polska Strona Oficjalna Strona Gry Ostatnio edytowany przez Dziub$$ - 11-09-2007 o 18:30. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 10 2005
![]() |
![]() Widzę, że przydomek "świetnego MMO" można uzyskać, gdy gra jest darmowa, ma zabójczą grafikę i jest MMO... Autorze, grałeś w tę grę?
Ostatnio edytowany przez Nadrill - 11-09-2007 o 16:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 03 2007
Lokacja: ...?
Imię: DziubsoN666
Gildia: 666
Świat: 666
Poziom: 666
Skille: 6666666
Poziom mag.: 99
![]() |
![]() Grałem,Gram,Będę Grał
mi się gra podoba ;D była płatna grałem u kumpla jak jeszcze była płatna potem za free... ;p ładna grafika, i w ogóle;p |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 01 2007
|
![]() Archlord jest za free, poniewaz projekt komercyjny totalnie niewypalil.
Gra zbiera wszedzie niskie noty, na ktoryms z zagranicznych serwisów owy tytul zdobyl az 2.37/10 pkt. Recenzenci, ot tak sobie tego nie wymyslili. Wyglada dosc ladnie, takie troche a'la lineage. Jesli ktos nie gral jeszcze w mmo(rpg) 3d, to moglby w sumie od tego zaczac. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Gdzies tam no niewiem gdzie
Wpisy bloga: 1
Imię: BuBel i Cahreo!111oneone
Gildia: Bubel i caherero
Świat: Bubel i caherer
Poziom: Lol
Skille: 9999/99
Poziom mag.: -1
|
![]() Grałem. Najgorszy mmorpg w ktorego gralem.
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 01 2007
Lokacja: poznań
![]() |
![]() hmm po prostu internetowa gra cRPG
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 01 2007
|
![]() Nie, MMOcRPG to RPG z naciskiem na walkę, a MMORPG to sesja z dużą liczbą graczy.
MMORPG: ![]() ![]() Pozdro dla MG i nie znających słowa "ironia". |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 11 2005
Lokacja: Venore Market Street 6
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Naction
Świat: Refugia
|
![]() To wytlumaczcie mi dlaczego ta gra jest najgorszym mmorpg; > mi sie podoba gram w nia kilka dni ale zapowiada sie fajnie jest duzo lepsza niz knight online i bezplatna ( to nie jest najwazniejsze ale jest to rowniesz wazny aspekt) jak narazie grafika jest interesujaca profesje nie za bogate ale przemyslane i sama walka o tytul archlorda poprostu jest genialna
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 07 2005
Lokacja: Warszawa
![]() |
![]() warto odswiezyc.
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
|
![]() Moze mi ktos powiedziec ile to zajmuje
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 08 2004
Lokacja: Gdansk
Stan: Niegrający
Imię: Muminki r0x
Świat: TVP 1
|
![]() No więc jak? Zdania co do gry są podzielone, ale aktualnie nie mam w co grać więc bym spróbował jednak wasze komentarze odrzucają. Co jest z tą grą nie tak?
21:00 Auro Dano [13]: buy wand of dwarfenbreath Oddech krasnoluda r0x -Hi -Notka -No? -So Stfu&Bye Nob!1 |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Now or never
Data dołączenia: 15 04 2006
Lokacja: Chorzów
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Tytanowiec
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Masters of Dedaj
Świat: Refugia
Poziom: 87
Skille: 87/56
Poziom mag.: 18
|
![]() O, właśnie kolega up sprecyzował pytanie, jakie mnie wcześniej nurtowało gdy czytałem ten temat. Grafika 3D, ze screenów można wywnioskować, że całkiem całkiem. Widzę tam różne summony, środki transportu na czterech łapach, ciekawie odwzorowane zbroje... ale właśnie Wasze komentarze zniechęciły mnie do pobrania tej gry. Może ktoś wyjaśnić, co wpłynęło na tak negatywne komentarze?
Three days grace - Animal I have become Three days grace - Time of Dying Wstaw mi notkę Ostatnio edytowany przez Aroonia - 23-02-2008 o 22:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 11 2006
Stan: Aktywny gracz
Imię: Amarath Morloth
Profesja: Knight
Świat: Saphira
Poziom: 42
Skille: x/x
Poziom mag.: 5
|
![]() Mam pyt czy tak gra jest całkowicie darmowa? czy istnieje takie coś jak pacc lub items shop
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
|
![]() Item shop chyba jest. A gre pobrałem, po szkole zagram i ocenię.
21:00 Auro Dano [13]: buy wand of dwarfenbreath Oddech krasnoluda r0x -Hi -Notka -No? -So Stfu&Bye Nob!1 |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Sciagnalem.. gram od prawie 3 dni.
Nie wiem czemu takie negatywne komentarze, ale moim zdaniem gra jest naprawde fajna.. Masa questow (niektore baaardzo proste, aczkolwiek sa tez bardzo trudne zwlaszcza od 15+ lvl zaczynaja sie schodki z bossami, czesto przydatna jest pomoc drugiej osoby). Grafika jest calkiem przyjemna dla oka ![]() Gra jest calkowicie darmowa, oczywiscie istnieje Chantra Shop gdzie mozna kupic sobie fajne dodatki - potiony etc. Pvp jest od 30poziomu, istnieje podzial na czaszki cos ala red skull, white skull, trade na odleglosc (wystarczy byc w party), jesli jestesmy w party loot podnosi automatycznie (nie trzeba meczyc spacji ![]() Gram na serverze Evengarda, poniewaz jest to najmlodszy serwer i gra sporo polakow... mam 23 lvl orc berserker Osobiscie polecam ta gre, dlaczego? Wciagnela mnie..o tak... zadna gra procz tibi nie przyciegnela mojej uwagi na dluzszy czas, az do teraz... ![]() Jesli ktos ma jeszcze pytania.. smialo ![]() @Derius plik instalacyjny zajmuje ok 1.5 giga @edit Ostatnio byl eventy, jeden przed nami... 8 luty - podwójny exp 15 luty - podwójny exp i drop 22 luty - podwójny exp 29 luty - podwójny drop "(...)eventy będą aktywne w godzinach od 21:00 do 3:00." Czyli 29 na 30 luty od 21 do 3, nie 28 na 29.
"Na trzy cztery składamy litery Litery w wyrazy, które we frazy a Te z kolei w obrazy bez skazy obrazy te wiele razy... giną bez wieści..." Ostatnio edytowany przez Eriziel - 27-02-2008 o 00:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
|
![]() Gra beznadziejna, bardzo się zawiodłem. Nie dziwie się, że komercyjny projekt nie wypalił. Tyle z mojej strony, żałuje tylko czasu poświęconego na ściąganie. Odradzam :<
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Gra dla tych, ktorzy nie maja w co grac, a nie chca wracac do tibi ta gra jest w sam raz..
"Na trzy cztery składamy litery Litery w wyrazy, które we frazy a Te z kolei w obrazy bez skazy obrazy te wiele razy... giną bez wieści..." Ostatnio edytowany przez Eriziel - 27-02-2008 o 23:01. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
Ze swojej strony odradzam ten produkt.
||
![]() |
![]() |