![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 27 09 2007
|
![]() Wiem, ze byly topici o tym jak to sword jest lepszy niz axe i jak to axe jest lepszy niz sword, ale popatrzmy na to z drugiej strony. Dlaczego sca ma 50 atk a sov 48 atk? Oczywiscie sca ma miej defa ale co z tego jak i tarcza duzo blokuje. Nie wydaje wam sie ze sword powinnien miec wiecej? Moze wiedzieli ze sword jest najbardziej popularny (z filmow i bajek), ma mniej atk, a jednak duzo osob wybiera sword, wiec, dlaczego wybieramy sword? I wiem ze moze byc x innych pyta takich jak dlaczego slonce jest zolte ale nie biale ale chcialem uslyszec opinie na to konkretne pytanie.
Ostatnio edytowany przez GT-R - 28-09-2007 o 21:57. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 06 2007
|
![]() Sam juz sobie odpowiedziales, po prostu sword ma większy def i tyle. Po co ktos by uzywal Axe jezeli sword by mial wiekszy atk i def, a Axe wszystko mniejsze?
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 27 09 2007
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 06 2007
Stan: Na Emeryturze
|
![]() A ja ci powiem ze polowe prawdy sobie powiedziales!
Zauwaz ze swordy a axe to jest roznica nie duza ale ! Axe jest drozsze niz sword (prawie na kazdym servie) Duzo osob rowniez wybiera sword bo uwazaja ze sa ladne Teraz po tym update duzo osob wlasnie wybiera sword/club bo to sa najtansze bronie! Mysle ze pomoglem Sya ![]()
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
|
![]() sov - Atk: 48, Def: 35 +3
sca - Atk: 50, Def: 30 +3 tak wiec: od tego up nie liczy sie def broni (chyba ze nie ma sie tarczy) tylko ten dopisek => def shielda + dopisek (tutaj +3 w obu przypadkach) sca ma wiekszy atak ( co prawda wymaga wyzszego lvla ale zakladamy ze takowy sie posiada ) wiec jest mimo wszystko lepszy ;p
![]() |
#6 |
Zbanowany
Data dołączenia: 18 07 2007
|
![]() haha,czyli w PvP to ma roznice kolo 8,5 hp czyli albo walniesz w kogos z sova za 120 albo z sca za 128-129,wielka roznica,lol
Ostatnio edytowany przez MaciekFromKlan - 28-09-2007 o 23:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() Dwa ataku to według eriga 17 hp różnicy na skillach 100
![]() @up Każdym hitem na expie sovem będziesz zadawał troszke mniejsze obrażenia, co przy dłuższym expieniu daje znaczną różnice :O
22:14 GM Faerwynn on Candia [2]: you'll end up in a prison, picking up soap for some bald guy ![]() Ostatnio edytowany przez michalll - 28-09-2007 o 23:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 03 2007
Lokacja: Olsztyn
Stan: Niegrający
|
![]() SCA lepszy, ale ja i tak wolę SoVa : D.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 05 2004
Lokacja: New Jersey
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Sov ![]() Sca ![]() Nie wiem czy te tabelki sa uaktualnione po update 8.0 Daj my na to bicie takiego draga na skillach 90, 100 jest ciezkie do zrobienia Uderzysz kilka razy i moze mu zostac np, 10 hp, tak samo z sca, lub mozesz go zabic, na te 4 dragi, zabijesz 1 szybciej z sca, wiec dziennie moze zabijesz 1500 dragow (nie kierujemy sie wynikiem eo, po prostu tak mocniejszy dzien expienia. 1500 / 4 = 375, mnozymy przez 2 sec = 750 sec / 60 sec (minuta) = 12,5 min expienia dluzej, dla gracza takiego jak eo ktory expil po 8h dziennie to duzo, dochodzilo pewnie natwet do 15 min dluzej niz z sca, lecz dla przecietnego gracza bedzie to wychodzilo ok. 7-8min dluzej, (expiac na dragach, na slabszych potworach roznicy widac prawie nie bedzie, maja mniej hp i padaja na 1-2 hity) + doliczmy do tego ze nie kazdy ma sca/sov, i skille 90, wiec na 80 roznica w uderzeniach pomiedy sovem a sca maleje, pytanie chyba rozwiazane. Mam nadzieje ze sie nie pomylilem ![]() Ostatnio edytowany przez Skrzat - 29-09-2007 o 01:26. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
@up Do hitow wlicza sie lvl teraz wiec te tabelki sa zbyteczne. 100ek z 100 w aksie i 200ek z 95 w swordzie. 200 bedzie bil wiecej.
![]() http://mroziak.blogspot.com/ Pierwszy uzytkownik ktory reportuje wlasne posty. <Tompior> ale najlepsze z kont evana <Tompior> Rothes_pompowacz_arbuzuw Ostatnio edytowany przez Frapper - 29-09-2007 o 10:35. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 05 2006
Profesja: Knight
Świat: Calmera
|
![]() No właśnie w tym rzecz, że teraz lvl się nie wlicza..
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
|
![]() Wlicza się, nieznacznie, ale się wlicza
![]()
22:14 GM Faerwynn on Candia [2]: you'll end up in a prison, picking up soap for some bald guy ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() statystycznie powiedzcie mi, jak mozna odczuc jakakolwiek roznice bez zadnego pktu odniesienia ? Jak mozna czuc ze sie zadaje mniejsze hity niz axe, gdy walczymy tylko i wylacznie swordem ?
Inna sprawa jest to, ze z dostepnymi zabawkami typu arcane staff i scepterami z areny, mozna calkiem smialo myslec o wyborze clubow jako main klasy, jesli ktos nie idzie po najmniejszej linii oporu wybierajac to, co powszechnie uznane za najlepsze.
![]() |
#14 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 05 2004
Lokacja: New Jersey
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 09 2007
Lokacja: Szczecin
Imię: Royhav
Profesja: Elite Knight
Gildia: Dark Squad
Świat: Premia
Poziom: 102
Skille: 80/75
Poziom mag.: 7
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 09 2006
Lokacja: Osaka
![]() |
![]() Cytuj:
![]() To jest tylko i wylacznie moje zdanie, wy mozecie myslec co chcecie ![]() *topic Temat walkowany wiele razy/ Zawsze konczy sie na tym, ze 50% bedzie za axe, a 50% za swordem. Ostatnio edytowany przez Rohas - 29-09-2007 o 22:13. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 03 2005
Lokacja: NOWOGARD
Imię: Bonczas/ Lorgin
Profesja: Elite Knight
Gildia: Demons Army
Świat: Pacera
Poziom: 275
Skille: 93/87
Poziom mag.: 11
![]() |
![]() Cytuj:
Vil ma racje. Ogólnie to club jest często pomijany w tematach o broń :<.
![]() |
![]() |
#18 |
Zbanowany
Data dołączenia: 18 07 2007
|
![]() ja tam i tak ubustwiam axy,mazy mi sie sca ;p i odpowiedni lvl na nie ;D ale bym siekal XD
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 06 2007
|
![]() Ale zwróćcie też uwagę na avenger'a.... Wyrównuje różnice pomiędzy SCA - ma tyle samo ataku, tyle samo defa co SOV, ale jest dwu ręczny. To jest po prostu balans... nie ma broni lepszych/gorszych, bo poco by były te gorsze skoro każdy wybierał by lepsze?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 09 2006
Lokacja: Osaka
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |