|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 10 2007
|
![]() Witam,
jestem totalnym noobkiem jesli chodzi o tibie. Przeczytalem tutortial, opanowalem juz tibie od strony technicznej, zrobilem 18 palla, z jako-takimi skillami, ale wciaz brakuje mi kasy na mana fluidy i uhy. W zwiazku z tym, po przeczytaniu paru poradnikow dotyczocych pala, nie znajdujac niestety informacji o finansach, postanowilem zapytac: -Gdzie mozna jak najszybciej zarobic jak najwiecej kasy "w gotowce", poniewaz nie jestem jakos zdolny do robienia lootbagow ![]() Nie chodzi mi o jakis wygorowany przyplyw doswiadczenia tylko bardziej o money, money i jeszcze raz money. Planuje teraz troche zadbac o kase i na jakis czas miec spokoj. Wiec gdzie moge zdobyc duzo kasy? Sorry za brak polskich znakow, nie ten system ![]() Dist 55 Swiat Askara (jesli to ma jakies znaczenie) Edit: Chcialem jeszcze dodac ze chodzi o facc. Ostatnio edytowany przez grzes - 04-10-2007 o 20:43. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 18 01 2007
Lokacja: Częstochowa
Stan: Niegrający
Profesja: Sorcerer
Świat: Morgana
|
![]() Zanim zostaniesz zbesztany, wyśmiany oraz wysłany do działu "PoRaDniChqI Dl4 PalAdyNA" postaram Ci sie w jakis sposob odpowiedziec
![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() Ostatnio edytowany przez Soseek - 04-10-2007 o 20:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 10 2007
|
![]() dzieki
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 12 2006
Lokacja: Gorzów
Stan: Na Emeryturze
Imię: Sorek Danio
Świat: Guardia
|
![]() Radzil bym użyć opcji szukaj, jednak tak odemnie to pozwiedzaj miejscowek kilka sam ocen co ci sie opłaca a co nie
![]() ![]()
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 12 2005
Profesja: Elite Knight
Świat: Furora
Poziom: 100
|
![]() Jeśli chodzi o przypływ kaski bez doświadczenia - Rotwormy (Fibula). Katedra też nie najgorsza, aczkolwiek lepsza dla knighta. Poza tym, jak to może się nie zwracać latając ze spearami paladynem po updacie? Przecież to 0 waste, a na uhy i manasy zebrać to jest tylko kwestia czasu (krótkiego).
Wszystko zależy od Twojego stylu gry. Ja tam bym poszedł już na PoH (cyclopy). Wszystko się zwraca, a jeśli nie znasz miejsca to padniesz ze 2x i wszystko obczaisz ![]() Jeśli nie jesteś jeszcze doświadczonym graczem to trening w Twoim przypadku jest zbędny, gdyż nie raz jeszcze zaliczysz glebę przy zwiedzaniu etc. Jednakże pamiętaj, że skille to podstawa. Trzecia opcja: wyłącz Tibię i weź się za coś pożyteczniejszego. To tylko strata czasu, a póki nie jesteś jakoś w to wciągnięty radzę odpuścić. Szkoda życia - uwierz. Pozdrawiam, mbaton. @ktoś tam Czemu ma zostać zbesztany? No tak, w końcu to forum.tibia.pl, ale jego post nie wnosił jakiegoś noobostwa, napisany bez większych błędów i ogólnie dlatego odpisałem. Bayo~
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 03 2005
Lokacja: Wrocław
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 44
Poziom mag.: 45
|
![]() Radze Ci udać się na resp Cyklopów. Te potwory może nie są aż tak bardzo kasodajne, ale exp leci miło. W związku z tym że nie jesteś zbyt doświadczonym graczem polecę Ci kilka mniej "hardcorowcyh" respów cyców, nie ma tam możliwości że wyskakuję Ci 5 osobnikowa gromadka ale i tak trzeba uważać .
-Resp na południe od Thais -Mount Sternum Polecam też Amazonki i Walkirie. -Amazon Camp kolo Venore -Amazon camp koło Carlin i AB -Amazon Camp II koło Carlin i Ab Dobrym rozwiązaniem Twoich problemów będą też Torlle i Swamp Trolle. Trolli na całej Tibijskiej mapie jest dużo więc podam Ci tylko dwa ich największe skupiska. -Trolle pod Ab Jest ich tam na prawdę dużo. Żeby się tam dostać jednak musisz wybulić 50gp na klucz. Kupisz go od NPC znajdującego się w pomieszczeniu na lewo od miejsca które Ci podałem w linku. Taki mały pokoik. Mówsz: Hi > Key > Yes. -Swap Trolle koło Venore Dokładnie tutaj gdzie Ci pokazałem znajduje Sie wejście do kompleksu jaskiń które zamieszkują Swap Trolle. Kasa i Exp gwarantowane. Żeby tam sie dostać musisz nabyć machete w zwykłym sklepie, posłuży Ci ona do wycinania traw które stoją na przeszkodzie do dziury. Miejsca które Ci opisałem są dobre, ale maja jedną wadę - siedzi tam dużo ludzi niestety. Ale jak dobrze trafisz to miło poexpisz i trochę zarobisz. Życzę powodzenia. ![]()
![]() |
#7 |
Zbanowany
Data dołączenia: 25 02 2005
Lokacja: Radwanice
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elder Druid
Świat: Eternia
Poziom: 53+
![]() ![]() |
![]() MMmM ale dziś troll dostał smaczny obiad MMmM
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik forum
|
![]() http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=39978
MmmMmm zapraszam do tematu Milanka MmmMmmmm.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 03 2005
Lokacja: Wrocław
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 44
Poziom mag.: 45
|
![]() Jedynym trollem jakiego tu widzę jesteś Ty.
Cytuj:
![]() |
![]() |
#10 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 25 02 2005
Lokacja: Radwanice
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elder Druid
Świat: Eternia
Poziom: 53+
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
Ten temat był z 2005 roku, kiedy byłem jeszcze newbie i nie było PRZYKLEJONEGO TEMATU O KARMIENIU TROLLI. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik forum
|
![]() Racja, jednak założyciel tego tematu w ktorym wlasnie jesteśmy może również nie jest doświadczonym graczem (napisał tak na początku) i dopiero sie uczy.
Ostatnio edytowany przez Soseek - 05-10-2007 o 21:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 12 2005
Profesja: Elite Knight
Świat: Furora
Poziom: 100
|