Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 24-10-2004, 12:51   #1
comdiv
Użytkownik forum

Data dołączenia: 22 10 2004

Strzałka To Jest Apel Do Tych, Którzy Wierzą Moderatorom Na Tibia.org.pl

Napisałem ten post, aby ostrzec wszystkich tych, którzy uważają, że jeśli wypuszczono polskiego następcę Tibia GG, a na jednym z największych polskich serwisów, a mianowicie tibia.org.pl (dawniej tibia.xx.pl), moderatorzy zapewniają, że program nie ma keylogera to powiem, że to GÓNWO PRAWDA!

Skan programem wyszukującym keylogery przed instalacją nic nie znalazł, a po instalacji tego gówna znalazł 63 wpisy do rejestru i inne "robaczki”, które są potencjalnymi keylogerami.

Wszystko by było w porządku, gdyby moderatorzy o tym nie wiedzieli, usunęliby program ze swojego serwisu, a poszkodowanych przeprosili. Ale tak się nie stało. Wszystkie posty, które mówią o tym, że NUB Bot (chyba n00b bot), zawiera keylogery, a jego użytkownicy zostali zchackowani (a nie jest ich mało i ciągle ich przybywa), są USUWANE!!!

Moderatorzy serwisu tibia.org.pl oczywiście zaprzeczają wszystkiemu!

Nie zdziwiłbym się gdyby mój temat i konto zostałyby usunięte, bo nic nie jest w 100% czyste. Mam jednak nadzieję, że tekst ten dojdzie do jak największej liczby Tibijczyków.
comdiv jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 24-10-2004, 13:32   #2
Dwimenor
Born to Ban

Dwimenor's Avatar

Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: inny wymiar
Wpisy bloga: 7

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Świat: Harmonia
Poziom: 88
Skille: 87/62
Poziom mag.: 18
Dwimenor ma numer GG 7472583
Domyślny

Dobrze, dobrze napisałeś już to w Propozycjach artykółów. Nie trzeba się powtarzać.

Jeżeli wszystko to co mówisz jest prawdą, to znaczy że sami moderatorzy to napiasli, żeby shackować jak najwięcej kont. Wcale bym się nie ździwił bydyby tak było.

Ostatnio edytowany przez Dwimenor - 24-10-2004 o 13:34.
Dwimenor jest offline  
stary 24-10-2004, 13:44   #3
Ene
Użytkownik forum

Ene's Avatar

Data dołączenia: 23 06 2004
Lokacja: Bydgoszcz

Ene ma numer GG 5508515
Domyślny

powiem tak *******isz o.O

po 1. sporo osoob uzywa tego bota (ja tez) i jakos konta nie poginely
po 2. wiele osob sprawdzalo czy jest czysty (w tym admin z xx.pl) i jest czysty wiec jak sie nie znasz to nie pisz glupot i nie oczerniaj ludzi -.-
Ene jest offline  
stary 24-10-2004, 13:49   #4
aragorn0123
Użytkownik forum

Data dołączenia: 02 11 2003

Domyślny

Tam nie ma keyloggera *** (w miejscu *** nastepuje bardzo subiektywna ocena Twojej osoby, nie pisze bo nie chce Cie obrazac...)

Zaden szanujacy sie serwis nie patronowalby programu ktorego wlasciciel umieszcza w nim keyloggera!

Koles powiedzial, ze sprawdzal ten program w kafejce, zainstalowal ad-aware i mu sie pokazalo pelno szpiegow... dziwisz sie? myslisz ze w kafejkach malo takich cholerstw jest?!
aragorn0123 jest offline  
stary 24-10-2004, 13:49   #5
MatKus
http://tibiaspy.com

MatKus's Avatar

Data dołączenia: 22 07 2003
Lokacja: Opole / Głuchołazy

Stan: Na Emeryturze
Imię: Matkus
Profesja: Elder Druid
Świat: Secura
Adres Jabbera do MatKus
Domyślny

Nasz serwis, jak wiadomo, nigdy nie popierał żadnych programów do cheatowania i tak pozostanie.

Nie wiem, czy ów bot zawiera jakieś keylogery czy nie, bo znam się na programowaniu na tyle, żeby wiedzieć, że tego się nie da tak łatwo wykryć, jeśli gość umie programować (a skoro napisał bota, to pewnie umie conieco).

Nie sądzę jednak, by owe wpisy do rejestrów pochodziły od tego bota. Przecież zczytanie hasła nie wymaga zadnych wpisów do rejestru, to można zrobić bez problemu, skoro bot i tak filtruje pakiety, to mógł by zczytać pakiet z hasłem i po problemie.

Nie sądzę też, by panowie z tibia.org.pl sami napisali owego bota. Myślę, że gdyby tak było, przyznali by się. Zresztą, oni, mimo, że popierają programy cheaterskie, starają się nie mieć żadnych keylogów itp. (inna sprawa, to że w przeszłości czasem im nie wychodziło).

comdiv : na twoim miejscu przejechał bym cały HDD kilkoma różnymi skanerami i zainstalował dobrego antyvira i firewalla, bo wydaje mi się, że te wpisy coś innego dodało, i wartało by tego poszukać.
stary 24-10-2004, 14:22   #6
Archarius
Użytkownik forum

Data dołączenia: 09 08 2003

Problem

Tak! Tak! Przyznajemy sie! Napisalismy to wszystko! Podczepilismy tam 63 keylogery zeby kazdego z was shakowac po 63 razy i zeby byc pewnymi ze nie zostanie wam zlamane gp! Przyznalismy sie i teraz idziemy wszyscy skoczyc z mostu. Tym samym gratulujemy Panu comdiv`owi i wszystkim milosnikom teorii spiskowych.

No przeciez ja juz nie mam sily do takich ludzi. Program zostal napisany przez Norfina (uzytkownik zaluzony dla tibia.pl i tibia.org.pl, przyjaciel Dobo). Mimo tego byl testowany przez ponad tydzien przez wielu graczy (moderatorzy, ja, moj znajomy programista przegladal kod zrodlowy) i nie znalazlismy NIC. Dlatego nie mamy zadnych podstaw aby twierdzic, ze nie jest czysty.

Do pliku bota na naszym serwerze ma dostep tylko Norfin i ja. Norfinowi ufam. Szczegolnie po rozmowie z Dobo, ktorego jest przyjacielem.

Pan comdiv dostal na naszym forum bana na 3 tygodnie - moze wyleczy sie z teorii spiskowych. Po prostu stracilem juz cierpliwosc.

Matkus - masz racje, zawsze staralismy sie aby w naszym downloadzie nie bylo keyloggerow, ale nie zawsze nam wychodzilo. Dlatego teraz dokladnie testujemy kazdy nowy program. A szczegolnie te w stylu NUB bota.

To pisalem ja - Administrator tibia.org.pl
Archarius jest offline  
stary 24-10-2004, 14:58   #7
Dan the Automator
Dobo Srobo

Data dołączenia: 23 07 2003

Domyślny

@Arch
Przyjaciel to za dużo powiedziane ;-) Poprostu kojarze go z czasów, jak jeszcze na #tibia.pl siedziałem. Poprostu absurdalny wydaje mi się pomysł, by pracować nad programem xxx godzin, robić sobie "markę", a potem tracić to dla paru 20 levelowych postaci... ale głowy nie daje, bo wiadomo - świat jeszcze nie raz mnie zaskoczy ;-)))
Nie chce dawać ani głowy, ani ręki ani innych takich za ten program. Nie używam, bo nie gram, a jakbym chciał np full światło, to już sam sobie to zrobie.
Dan the Automator jest offline  
stary 24-10-2004, 17:08   #8
Bambuko
Użytkownik Forum

Bambuko's Avatar

Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy

Stan: Niegrający
Domyślny

Jednak trza wiedzieć, że ta strona jednak gra nieuczciwie, przynajmniej w stosunku do mnie. Zrobiłem dawno temu dwie skórki do gadu-gadu i je tam wysłałem, prosząć jedynie, by napisali, że ja je zrobiłem. Przez długi czas tak pisało, ale teraz jednej z nich nie ma, a przy drugiej nic nie pisze.

@Archarius:
Ależ ja do ciebie nic nie mam Ja pamiętam, że przy durgiej skórce pisało o mnie, a teraz jej nie ma. A i tak mi to wisi, bo obie były obleśne.

Ostatnio edytowany przez Bambuko - 25-10-2004 o 15:55.
Bambuko jest offline  
stary 25-10-2004, 13:05   #9
filut
Guest

Domyślny ale sciema

ty wez nie sciemniaj bo ja skanowalem ten program 10 razy i nic mi nie wykrylo a tak wogule to watpie zeby taka znana strona wprowadzila keylogera

stary 25-10-2004, 13:19   #10
Archarius
Użytkownik forum

Data dołączenia: 09 08 2003

Domyślny

Superman - prosciej byloby na maila napisac - dodam dzis podpis do skorki. Druga chyba gdzies zgubilem - jesli chcesz zeby byla w downloadzie wyslij mi ja na maila.
Archarius jest offline  
stary 25-10-2004, 15:19   #11
Dr.Unknown
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N

Świat: Secura
Dr.Unknown ma numer GG 3815114 Send a message via Skype™ to Dr.Unknown
Domyślny

A ja tam żyje tym forum i mnie c*** obchodzi tibia.xx.pl, samo 'xx' odstrasza...(wiem, teraz tibia.org.pl)...
Dr.Unknown jest offline  
stary 05-02-2005, 16:21   #12
Jurer
Użytkownik forum

Jurer's Avatar

Data dołączenia: 18 10 2004
Lokacja: Szczecin

Jurer ma numer GG 1827737
Domyślny

Moge potwierdzić, że nub bot ma keyloggery - niedawno zostalem shackowany na 25 lvl i mialem pacca .
Jurer jest offline  
stary 05-02-2005, 16:35   #13
Polny Lowca
Użytkownik Forum

Polny Lowca's Avatar

Data dołączenia: 05 06 2004

Domyślny

@up
a skąd znasz źródło keylogera? pozatym "wszyscy" (no prawie) którzy wypisyawali się w tym temacie twierdzili że NIE MA keylogera
Polny Lowca jest offline  
stary 05-02-2005, 16:50   #14
Golden'Fanatyk
Zbanowany

Golden'Fanatyk's Avatar

Data dołączenia: 01 01 2005
Lokacja: ObeRschlesien

Poziom: 189
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Jurer
Moge potwierdzić, że nub bot ma keyloggery - niedawno zostalem shackowany na 25 lvl i mialem pacca .
Chodź i tak tego nie używam - jedno pytanie: skąd wiesz, że zostałeś shakowany przez program o nazwie "Nub Boot" ?
- może jakiś "zaufany" kumpel przesłał Ci plik ***** w którym był Key Logger ?
- może znał ktoś twoje passy?
- może masz brata, kolege z reala który mogł wpuścić / zainstalować key loggera na twoim kompie pod czas twojej nie obecności? .....
i Wiele .. Wiele innych
a więc możesz odpowiedzieć mi na to pytanie "skąd wiesz, że to przez nub boot" ?
Golden'Fanatyk jest offline  
stary 05-02-2005, 17:00   #15
Evul Tibian
Użytkownik Forum

Evul Tibian's Avatar

Data dołączenia: 26 11 2004

Stan: Na emeryturze
Domyślny

Bardzo ciekawy temat...
Na naszym forum skonfrontowaly sie dwie główne siły- dwóch poteznych for, ale chyba kazdy dobrze wie ze to my (tibia.pl) mamy 4. miejsce a nie tibia.org.pl Hah

A co do keyloggerow- gdy jeszcze gralem w tibie uzywalem Tibii GG (z downloadu tibia.org.pl) i nigdy nie mialem hack choc mialem chyba dosc kuszace postacie
NUB Bota nie uzywalem to sie nei wypowiadam

~Get low, bitch!~
Evul Tibian jest offline  
stary 05-02-2005, 17:04
zwiastun ciemnosci
Ta wiadomość została usunięta przez Magus. Powód: Zachowuj sie, byle jak ale sie zachowuj. A jak nie potrafisz to won.
stary 05-02-2005, 17:04   #16
Sithius
Użytkownik Forum

Sithius's Avatar

Data dołączenia: 11 08 2004

Profesja: Elite Knight
Świat: Titania
Domyślny

Nie odgrzewajcie juz tej starej zupy...

Mysle ze administratorom tibia.org zalezy na tym aby na ich stronce nie bylo takich programow ktore zawieraja keylogera bo wpywaloby to dosc drastycznie na popularnosc takiej stronki. A jesli jest inaczej no to coz...mozna tylko im wspolczuc.

Poprostu nie sciagajcie tego programu jesli macie watpliwosci i bedzie dobrze.

Pozdrawiam

Ostatnio edytowany przez Sithius - 05-02-2005 o 17:07.
Sithius jest offline  
stary 06-02-2005, 13:21   #17
slammer
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 11 2004

Domyślny

ja sciagnąłem kiedyś ten program, żeby sprawdzić czy nie ma tam keyloggerow. przed uruchomieniem sprawdziłem jakie mam otwartre procesy. włączyłem go i wyłączyłem, znowu sprawdziłem procesy. wynik: po wyłączeniu został 1 otwarty proces o podejrzanej nazwie.
slammer jest offline  
stary 06-02-2005, 14:14   #18
Gracz Tibii
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 12 2004

Domyślny

@Offtopic: Ja tam byłem i mam nie zbanowane konto (czego nie planowałem) i zamieszczałem tam moje fake'i (teraz zamieszczam gdzie indziej) to ktoś mi przysłał 2 wiadomości "Skąd wziołeś spolszczenie" (mam takiego fake'a) a w podpisie jest napisane że to fake
@topic: Gdzieś tam czytałem post administratora że nie skanował wszystkich plików (nic z tamtąd nie ściągam tylko tibia.pl i tibia.com).
@cytat:
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez rabuke
Ludzie - co wy PPIIEERRDDOOLLIICCIIEE!!!
Spójrzcie sobie na poziom tego forum a na forum tibia.org
większość tematów na tibia.pl to poradniki dla noobów
HAIL TIBIA.ORG!!
Jak cie się nie podoba to po co się tu rejestrowałeś??

Ostatnio edytowany przez Gracz Tibii - 06-02-2005 o 14:27.
Gracz Tibii jest offline  
stary 06-02-2005, 17:28   #19
Centaurek
Użytkownik Forum

Centaurek's Avatar

Data dołączenia: 02 10 2004
Lokacja: Szczecin

Stan: Niegrający
Imię: Centaurek
Profesja: Knight
Świat: Eternia
Poziom: 22
Skille: 53/52
Poziom mag.: 3
Centaurek ma numer GG 1073095
Domyślny

@topic
Niee, nie wierze żeby tibia.xx (org) dawała gejlogery w swoich plikach ...
Tak mówiąc po cichaczu to KIEDYŚ (specjalne pogrubienie bo teraz nie używam) używałem Tibii GG (zależało mi na tym świetle na rooku i ilość exp do następnego lvl'a ) I DO DZISIAJ nie zostałem schakowany (a formata już od dawna nie robiłem ) Ufam temu servisowi (choć bardziej ufam tibii.pl) i nie sądze aby ktokolwiek chciał schakować czyjeś konta
btw
Arch załatwiał kiedyś PACCe (teraz załatwia chyba jego znajomy) I NIKT się na tym nie zawiódl...każdy zdobywał tego PACCa...wszyscy byli zadowoleni...i nikt nie stracił ani kasy ani konta
stary 07-02-2005, 00:58   #20
GakumaH
Użytkownik forum

Data dołączenia: 02 05 2004

GakumaH ma numer GG 3396452
Domyślny

ej czy to prawda ze te keyloggery obczajaja haslo i nr przy wpisywaniu? (moge niemiiec racji, wtedy nie traktujcie mnie zbyt surowo...)

ale jesli tak to po prostu.... WLACZAJCIE TIBIA GG DOPIERO PO ZALOGOWANIU SIE!
GakumaH jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania