|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 04 2007
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Paladin
|
![]() Witam wszystkich!! Mam pewien dylemat. Jestem sorcererem. Mam 15lvl i 13i1/4M-Lvla. I moje pytanie brzmi czy dobic 15 m lvl czy expić.
Użyłem opcji szukaj i znalazłem poradniki dla magów i pisze ,że na 15 lvl-u TRZEBA mieć 15 m lvl Z GÓRY THX ^^ ANCIENT 900 TO PISAŁO W PORADNIKU. Wiec ten zalosny komentarz zostaw dla siebie Dobrze tibia 6669. Rozumiem cię , ale jeśli ktoś sobie napisze ,że na tym i na tym lvlu trzeba mieć taki i taki m lvl to ja sobie napisze ,ze na 20 lvl-u TRZEBA MIEĆ 80 m lvl i to nie znaczy ,że tak musi być. JAk mi zrobisz na 15 lvlu 20 m lvl to znaczy ,że jestem super mega hiper noobem. Najpierw pomyśl zanim coś napiszesz. Ostatnio edytowany przez Kirsten - 03-11-2007 o 16:14. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 05 2006
Lokacja: Za górami, za lasami....
Wpisy bloga: 1
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Rookstayer
|
![]()
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 12 2006
Lokacja: Świebodzin
Profesja: Knight
Świat: Danubia
![]() |
![]() Ic expic . Wbij se z expienia m lvl i tak masz dobry . Teraz to jak 20 lvl ma 15 m lvl to good . M lvl bendzie ci rosl szybciej jak bendziesz robil hmm to ci sie wyrówna . Narazie sie niemart m lvl
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 09 2007
|
![]() Cytuj:
Znwou trolle atakują nasze piekne forum i spamują durnymi tematami. Do zamknięcia @Up sekunde pierwszy ;D Ps. ja on ma robić hmm'y na 15 levelu?? @Topic Jesli mogę ci doradzić to na 15 lvl 15mlevel to bardzo słabo. Przynajmniej 20 wbij Ostatnio edytowany przez Tibia6669 - 03-11-2007 o 16:12. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Galana
![]() |
![]() co za nooby pisza ze na 20lvl 15mlvl jest good?
przeciez ja mam 4mlvl na moim 10lvl drucie a gram nim zadko ze glowa boli ![]() narazie wbij ten 20mlvl i idz expic na roty
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
|
![]() 4mlevel na 10 level to też słabo. Na 10 już powinien być 15mlevel(no ewentualnie na 12)
Na 15 stanowczo 20mlevl |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ogólnie to chodzi o to, żeby mlv nie był mniejszy od lv
![]()
![]() |
#10 |
Guest
|
![]() Radze Ci przestać grać w tibie...
na 15lvl powinny być 15mlvl |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
|
![]() Plx więcej propozycji
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Co do takich mlvleli... Po jakiego mu kija na 15 lvlu 20 mlvl ? I tak z pewnością jest facc, to używa różdżki... A obrażenia są takie same.
Mlvl warto zacząć przynajmniej "wyrównać" do lvla, ale gdzieś od 24 lvla i dalej. Cytuj:
@down Grałem sorcami i miałem całkiem pokaźne lvle ![]() Mi tutaj chodzi wyłącznie o facc, ja na jego miejscu zawsze robiłem tak, że expiłem do 24 lvla i wtedy zacząłem martwić się o mlvl. Jednak nic nie piszę, że trzeba bardzo odpuszczać sobie mlvl...
Ostatnio edytowany przez qq2 - 03-11-2007 o 19:24. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
|
![]() @Up
Widać, że nigdy nie grałeś sorcem.. Myślisz, że gra w tibie kończy się na 20 levelu?? Mlevel jest potrzebny. Jak bedzie na 15lvl'u miał 20 mlevel to pożniej będzie mógł spokojnie expić do 20lvl'a i przez ten czas wbije z 2-3mleveli. @2Up Odpuść już sobie. Jak będziesz grał to zobaczyszy jaki ci jest potrzebny. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Now or never
Data dołączenia: 15 04 2006
Lokacja: Chorzów
Imię: Tytanowiec
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Masters of Dedaj
Świat: Refugia
Poziom: 87
Skille: 87/56
Poziom mag.: 18
|
![]() Ehh... no i co ja mam tu napisać?
MASZ MIEĆ 15 MLVL NA 15 LVLU I KONIEC! Jakieś pytania? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Pierdoły jakich mało. *sigh* chyba jednak jakich dużo ;x Et tu, Uther, contra me? @top: expij, mlvl sam wpadnie. Jaki wpadnie taki wystarczy. Po co Ci 15? Żeby mocniej bić z utevo luxa? Face it, czarów ofensywnych nie masz, a jak chcesz expić runami, to najpierw okradnij skarbiec imperatora w Kazordoon - bo inaczej nie styknie Ci kasy. Zanim ktoś mądry zacznie mi tu krzyczeć 'omuj gupi łasóh mlewel cza robic!111!!!' to popatrzcie tu: Korzyści z robienia mlvl: - przyrost mlvl - na runach około 1k/h zysku Korzyści z expienia: - TAKI SAM LUB WIĘKSZY (na manafluidach) przyrost mlvl - przyrost lvlu - prawdopodobnie więcej kasy niż 1k/h. I to nie ci, co pod dp siedzą krzycząc 'adori' mają dobry mlvl, tylko ci, co expią, mają dobry lvl (w stosunku do mlvl - należy patrzeć w tą stronę). Takie wyjaśnienie - robienie mlvlu mogło się opłacać w czasach przedróżdżkowych, gdy HMM robiło się na 10 lvlu, UH na 11 i SD na 15. Wtedy taka niskolevelowa postać faktycznie mogła zarobić na runach. Poza tym nie mogła pobiec z różdżką expić... albo WH i roty, albo inny exp z pomocą run (nawet, gdy się nie opłacało). A teraz i tak do 40+ lvla nie będziesz korzystać z czego innego niż różdżka (na PACCu może e-vis), a więc po co tracić dziesiątki godzin? Żeby exura leczyła o 3 hp więcej? I tak nie będzie. Bo przy expieniu wpada tyle samo mlvlu a do tego jest jeszcze level - więc będzie leczyła więcej tego, który expił.
Ostatnio edytowany przez Lasooch - 03-11-2007 o 19:25. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 07 03 2007
Lokacja: Łódź
Imię: Letharius
Profesja: Royal Paladin
Świat: Selena
![]() |
![]() @up Pamietam jeszcze te czasy. Wtedy byl lux a teraz zjebali tibie w 70%.
A co do odpowiedzi to ja bym mial w .... ten m lvl na takim lvl. Poexp sobie a sam wpadnie co ci da ze na 15 lvl 15 m lvl walniesz z sd za 30 jak na 20 lvl 17 m lvl walniesz za 50-60? WASTE |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Użytkownik Forum
|
![]() @Up
Gadasz głupoty ^^ mlevel przydaje się to siły obrażeń z run i czarów ofensywnych! im większy mlevel tym mocniej będziesz się uhał. 15mlevel jest bardzo przydatny ponieważ można używać sd ^^ Jak się nie znasz to nie odpowiadaj. Nie dość, że wszystkich krytykujesz to jeszcze piszesz głupoty Cytuj:
Ja 15 druidem z 23mlevelem z sd w cyca walnałem za 153 a w człowieka za 67 Moim zdaniem warto mieć jak najlepszy mlevl Ostatnio edytowany przez Tibia6669 - 03-11-2007 o 20:03. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
@Lasooch Jedyna (?) kumata osoba która wie o co chodzi xd Przynajmniej więcej miejsca na expowiskach jest >.> Ostatnio edytowany przez Ancient900 - 03-11-2007 o 20:36. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Dokładnie. Ludzie wolą grać na ślepo (nie tylko w Tibię, np. w Diablo 3/4 graczy jedzie według jakichs buildów postaci zamiast samemu się wysilić) niż pomyśleć i dojść do wniosku, że informacje z poradnika mogą być ch*ja warte.
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
|
![]() Moglibyście siętu wypowiadac do nieskończoności. Więc zróbmy tak. Przeprowadzimy sonde. Mam juz 15 lvl i 15 m-lvl.
Sonda : TAK lub NIE Czekam z niecierpliwością. Dziękuje |
![]() |
![]() |