|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N
Stan: Na Emeryturze
Imię: Komandor Tarkin
Świat: Secura
|
![]() Jak w tytule, pomyślicie "Eeee, taka gra z plasteliny dla dziecie". Byćmoże i tak, ale według mnie niektóre zagadki są za***iście trudne. Grałem kiedyś jak miałem jeszcze ME(sux!), a potem na 2000 pluło się, że wymaga 95...teraz będe sprawdzał jak sprawa się ma na XP, ale myśle pesymistycznie...
Wracając do sedna, utknołem niemal na początku, kto wie skąd skombinować drugą kombinacje do działa? Pierwszą widać przy zgaszonym świetle w dłuuuugim korytarzu z napisami, drugie kluczowe miejsce to pomieszczenie fioletowe z dziwną kapsułą i kamieniami wniej(w ciemnościach świecą) i fiolkami na półce, pomieszczenie to otwiera się po ustawieniu radia. Może ktoś wie, może nikt nie grał, zobaczmy ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
eX Moderator
Data dołączenia: 19 10 2003
Lokacja: z zarzecza
|
![]() dziala pod xp
w tej komorze zrobionej z butelki musisz ustawic odpowiednio krysztalki (nie pamietam w jakiej kolejnosci) i wlaczyc laser wtedy zostaniesz zmniejszony i bedziesz mogl wejsc do takiej malej dziury kolo schodow dziura z napisem niebezpieczenstwo rox ![]()
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
|
![]() @Gyver
=) Wydaje mi się, że kolejność kryształków ma coś wspólnego z kolorkami fiolek... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 08 2004
Lokacja: Wrocław
|
![]() Bt zostań zmniejszonym należy ustawić je w takiej kolejności:
BOBBY - czyli: Blue Orange Blue Blue Yellow ^^ Męczyłem sie trochę nad tym ^^ ale gra fajna, ale zabawa z myszką i serem w takim "ałtomacie" jest nudna ;/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
|
![]() O to mi chodziło
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 10 2004
Lokacja: Krzesło przy kompie
![]() |
![]() Eee tam, przeszedłem chyba ze 3 razy..... ^^
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() A może ktoś poda linka
![]() ![]()
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 08 2004
Lokacja: Wrocław
|
![]() @ Wieszok
No wiesz... ja tą grę maiłem na płycie.... może skądś ściągniesz tą grę, ale będzie to trudne |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 08 2004
Lokacja: L-Przestrzeń
Stan: Niegrający
|
![]() grałem w to jak maiłem PS i to jeszcze napisy były po chińsku
![]() @EDIT Oooo tak potworek rulezz
za dużo kb w podpisie Ostatnio edytowany przez Kredi - 28-10-2004 o 21:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
|
![]() @Up
hehe, beeeek, potworek też był dobry ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
|
![]() Heheh , 3 razy muchomora trzeba bylo zjesc , i byl koniec gry...Grałem w neverhooda jak bylem amly , utknolem na tej armacie , bardzo trudne bylo plucie do tuch rurek zeby dzwiek zagrac...ta gra ma taki dziwny klimat i mi sie podoba...taka zakrecona
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
|
![]() Zwariowana muza i "gagi" czynią tą gre taką...za***istą?
<edit> POMOCY! Zapomniałem jak włączyć radio, wiem gdzie jest duże radio i, że trzeba w małym ustawić taka muze jak w dużym, ale małego radia odpalić niemoge ![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Dr.Unknown - 29-10-2004 o 16:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 08 2004
Lokacja: skąd? Z dużego pokoju
![]() |
![]() Cytuj:
![]() Co do muchomora to kiedyś zjadłem 5 a on tlyko z 20 razy zabeeekał i było wszystko spoko. @Wieszok Raczej nie znajdziesz z neta(szukałem z godzinę i dałem sobie spokój) a jak znajdziesz to pliz podaj link bo mi się gdzieś płyta z tym zapodziała, a chcę popykać ![]() EDIT: A pamięta ktoś taką salę którą się szło i szłoooo... i tak z 20 ekraanów.... Myślałem że zasnę, nagrałem na macro drogę powrotną kiedyś ![]() Ostatnio edytowany przez Vegefa Ziom - 29-10-2004 o 19:51. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
10 min to dzisiaj robiłem... @Korytaż Dzisiaj się znowu z tym męczyłem ![]() @DL z neta Raczej możliwe, bo gra się instaluje pare sekund @Mój problem POMÓŻCIE Z TYM RADIEM! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
|
![]() @Vegefa
Tu masz link , do wyszukiwarki , która przeszukuje w swojej bazie danych wszsystkie serwisy które kolekcjonują takie stare gierki jak Neverhood .Chyba sobie jutro przegram od kumpla ![]() EDIT : Zapomniałem linka ![]() http://independent-software.jareks.net/ Ostatnio edytowany przez Obłedny Rycerz - 29-10-2004 o 20:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 03 2004
Lokacja: Łódź
|
![]() Cytuj:
niepamietam czy dalem rade wszystko przejrzec, ale na pewno wieksza czesc. mozna poczytac "troche" o historii... ;] |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 03 2004
|
![]() daawno w to grałem.. a co do historji newerhood.... był se król, który był samotny (jakiś stwórca czy kto tam) i stworzył se planetkę. I na tej planetce było kilka stworków, budynków itd. Lecz potem... nie wiem czy pisać dalej. Powiem jedno, scena walki poczwary z robotem jest wzruszająca
![]() a radio się chyba włanczało jednym z kułek w 1 domku. Ostatnio edytowany przez limenu - 29-10-2004 o 20:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 09 2004
Lokacja: pod mostem
|
![]() Rozwaliła mnie pogoń potwora na samym początku, piękny filmik, piękna melodia ("Monkey and the weasel" w przeróbce).
![]() @down Jak dostałem Neverhood (razem z kompem) jakieś 4 lata temu, to też nie wiedziałem co to solucja. Ale jak utykam w jakimś punkcie, a gra warta świeczki, to szukam solucji. Ostatnio edytowany przez szopenfeldziarz - 29-10-2004 o 20:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 11 2003
Lokacja: Darashia 2, Flat 03.
![]() |
![]() @up
Jak przechodziłem tę grę to nie wiedziałem co to solucja ![]() ![]() Cytuj:
@radio Teoretycznie włącza się je pierwszym z prawej kółkiem w tym początkowym pokoiku... ale teraz jak od nowa zacząłem to mi to nie działa :/ Może bug? Cytuj:
![]() btw, jest tylko jedna możliwość "przegrania" gry. Wiadomo chyba jaka ![]() @down Końce są trzy, ale możliwość przegrania gry tylko jedna ;p Ostatnio edytowany przez Androj - 29-10-2004 o 20:50. |
||
![]() |
![]() |