|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 19 12 2007
|
![]() mam knighta 8 lvl XD (33%) do 9 lvl .. skile 32/32 . moje pytanie brzmi czy jak mam full def i bija we mnie dwa potwory (teraz to byly troll/goblin) i wale z hande axe to wszytko dobrze robie? czy moze nie biuc na full def?
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Aby skill lecial dobrze, musisz trafiac regularnie, czasem trudno to osiagnac bo wali sie mocno ale z przerwami, niekiedy zbyt dlugimi ( mowimy oczywiscie o trafieniach do krwi ). Full def sluzy temu zeby zadawac mniejsze obrazenia ( = zeby stworek starczal na dluzej ) ale znacznie obniza czestosc trafien, przez co moze mocno zwolnic trening.
Metoda jest w porzadku.
![]() |
#3 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 19 12 2007
|
![]() jescze jedno... wale z axe (maja duzoataku) czy to zle jezeli bedde miec roznice miedzie shieldem a axem?
Ostatnio edytowany przez Karakar - 19-12-2007 o 21:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 18 12 2007
Lokacja: w-wa
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Nakorto
Profesja: Knight
Świat: Titania
Poziom: 19
Skille: 60/60
Poziom mag.: 4
|
![]() To zależy jaka jest ta różnica bo jeśli masz 35/33 to i owszem można mieć,
ale jeśli masz skille jak pall (czyt. np 52/35) to Knighta z ciebie dobrego nie będzie P.S Wal najsłabszą bronią gatunku którego trenujesz wtedy potworek na dłużej starcza Ostatnio edytowany przez Zychu3500 - 19-12-2007 o 22:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
eX Moderator
![]() |
![]() bzdura, zalezy jakiej broni uzywa.
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() No i lepiej mieć 55/30 niż 30/30.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik forum
|
![]() Po 1:Ale skoro będzie mieć mały shelding a walczy w zwarciu, to będzie porządnie obrywał...
guardy Po 2: Wysokiego lvl nie nabije z małym sheldingiem no chyba że dwarfy, mino max ghoule itp IMHO najlepiej mieć skille dość wyrównane i wysokie wtedy większa przyjemność z gry oraz pewność że byle atak nas nie zabije Jeśli coś mówię źle proszę poprawić i nie krzyczeć Ostatnio edytowany przez Zychu3500 - 20-12-2007 o 00:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Data dołączenia: 10 09 2005
Stan: Na Emeryturze
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
eX Moderator
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
przyklad pewnego pana bijacego dragi ze skillami 74/10 na 80+ levelu pokazuje ze shielding od jakiegos czasu nie jest najwazniejszym parametrem knighta, a w zasadzie waznym juz tez nie jest.
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik forum
|
![]() No to ja nie potrzebnie skiluje? Lepiej chodzić ze słabymi skilami a kupić kasę na allegro i mieć dobrą broń...to bez sesu
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
eX Moderator
![]() |
![]() do twojej wiadomosci: gdy nie uzywasz tarczy za blokowanie odpowiada skill broni, czyli na skillach 60/40 ( czy tam 52/35 ) majac w lapie bright sworda i dragon shield lepiej bedzie sie blokowalo po zdjeciu tarczy co brzmi kuriozalnie ale tak wlasnie jest. Z tego wlasnie powodu czasem warto uzywac mocno defensywnej broni, chocby dwurecznej, i nie martwic sie o shielding, szczegolnie gdy uzywa sie swordow i kolo 80 levelu zrobi sie PoI questa.
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 11 2007
Stan: Usunięty
|
![]() I dzieki tobie Vil moja teza ze knight bez skilowania i knight chodzacy tylko z 2 reczna bronia, jest mozliwy
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 05 2004
Lokacja: Białystok
![]() |
![]() Więc chcecie powiedzieć, że jak ktoś ma małe skille, lata z 2-ręczną bronią w łapie to będzie mógł blokować podobnie jak ktoś z dużym shieldingiem i z dobrą tarczą?
|
![]() |
![]() |