|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Guest
|
![]() Witam.
Potrzebuje pomocy! Tibia zabiera 100% procesora gdy mam limit 50 kratek na sekundę (nawet po zmianie rendera na direct 4 lub opengl!). Mam najnowsze stery graficznej karty. Wszystkie inne gry dobrze działają. Przed świętami wszystko było ok (dzisiaj wróciłem ze świąt). Czy ktoś może wiedzieć o co chodzi? |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 06 2006
Lokacja: Wohyń
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Polej procka cieklym azotem. Napewno pomoze. Wydajnosc bedzie wieksza niz 100% ,ale dzialanie krotkie.
![]()
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 09 2004
Lokacja: Kraków
|
![]() Oj doradcy, doradcy...
Tibia ma to do siebie, że wykorzystuje wszystkie AKTUALNIE wolne zasoby procka, tak więc zawsze gdy będzie włączona, to procek będzie działał na 100%, jesli jednak włączysz jakiś program to Tibia odstąpi temu programowi odpowiednia dla niego ilość ów procencików, mówiąc tak łopatologicznie, nie spowalniajac swojego ani ów programu działania (oczywiscie pod warunkiem, ze nie bedzie tych programow za duzo) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 06 2005
Lokacja: W domu
Stan: Aktywny Gracz
Imię: TibiaBot NG/BlackD Proxy
Profesja: Royal Paladin
Gildia: -
Świat: Fortera
Poziom: xx
Skille: xx
Poziom mag.: xx
|
![]() Bądź co bądź, moja metoda jest najskuteczniejsza ;P.
![]() |
#5 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 12 09 2006
Lokacja: Zabrze
Stan: Początkujący
Imię: Leo Eloon
Profesja: Elite Knight
Gildia: Equimanthorn
Świat: Nebula
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up Uhm... no wiesz, ale... no, że ten, no tego, wiesz o co chodzi
![]() są poprostu przypadki szczególne ;p |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() Kiedyś zdawało mi się, że gryzie się z kartami ATi, ale skoro autor tematu niczego w kompie nie zmieniał, a wcześniej było okej... To... żadna odpowiedź tutaj nie była pomocna.
![]()
A tak na marginesie.... umrzyj. Ostatnio edytowany przez zoliax - 06-01-2008 o 14:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Born to Ban
Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: inny wymiar
Wpisy bloga: 7
Imię: Dwimeron de'qel
Świat: Harmonia
Poziom: 88
Skille: 87/62
Poziom mag.: 18
![]() |
![]() Uruchom Tibie z niższym priorytetem, albo ustaw niższy...ctrl+alt+delete, procesy....jakoś tam dalej, nie znam winXP. W FAQ masz.
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 10 2006
Profesja: Knight
Świat: Gaalaaanaa ;d
|
![]() TYLKO 50 fps? Hmm w takim razie z moim kompem cos nie tak, bo mam 1.5GB Ram, AMD Sempron 3200+ i max co Tibia wyciaga to 30 FPS na OpenGL
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 10 2007
Lokacja: W-wa
Imię: Unknown...
Gildia: Nie potrzebuje
Świat: Galana
Poziom: 7x
Skille: 86
Poziom mag.: 17
|
![]() ja zapieprzam po 150 fps ; )
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
|
![]() w przypadku gry o wymaganiach Tibii, jakość i moc hardware'u nie ma znaczenia, (no chyba, ze ktos posiada kompa pokroju mojego pierwszego (CPU Clock 66Mhz "podkręcone" do niebotycznych 75Mhz, 2 albo 4mb RAM'u jeszcze starego
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zbanowany
Data dołączenia: 02 12 2007
Lokacja: Konin
![]() |
![]() Łatwo to zrobić
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zbanowany
Data dołączenia: 10 07 2007
Profesja: Elite Knight
Świat: Saphira
Poziom mag.: 8
![]() |
![]() Zależy jaki masz procesor ja mam tibie na full fpsach tych "kratkach na sekunde" i nigdy nie miałem zużycia większego niż 40% chociaż mam minimum odpalone 2 tibie kilka stronek web serw i ots
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
bo macro nie dziala tak jak normalna Tibia i JEST NIELEGALNE! w jakim wy świecie żyjecie ludzie? dramat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
BUAUHAHUAUHAHUAAUHAUHAUH get a life.
![]() |
![]() |
#16 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() co do Twojej reakcji, nie chodzi mi o robienie z siebie Strażnika Texasu, tylko kurde, ubolewam nad tym jak można być tak wielkim debilem, aby przyznawac sie do cheatów na forum Tibia.pl, pewnie jak chcecie pogadac o tym jak wrzucacie kółka to idziecie na komisariat? aaa... co ja sie mecze, i tak niezrozumieja. @down Nie łudź się synek, nie wciągniesz mnie w głupią pyskówkę, widzę, że jednak nie rozumiesz, albo udajesz. @down Cytuj:
Wogóle się dziwie, że sie dałem sprowokować w taki sposób. Ostatnio edytowany przez Christoph - 07-01-2008 o 22:34. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
A ja sie zastanawiam, czy ty jestes naprawde pojebany, czy tylko udajesz. @Up Kto pierwszy uzyl inwektywy? Ja czy Ty? Chyba jestes na tyle bystry, zeby zauwazyc kto zaczyna pyskowke. Kolejny krzyżowiec. ...
"Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona." A. Einstein Ostatnio edytowany przez Dark Horseman - 06-01-2008 o 23:04. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
|
![]() Wejdź w Tibii w Options/Graphics/Advanced i zmień framerate coś tam na 30 zamiast na max, Tibia powinna Ci lajtowo chodzić i nie będzie zżerać całego procesora.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 10 2006
Lokacja: Siemianowice
Profesja: Knight
Gildia: Jest :)
Świat: Morgana?
Poziom: 8
Skille: kto to?
|
![]() a mi co jakis sobie czas....
- komputer sie resetuje ![]() - wyskakuje jakis blad i tibia sie wylacza ile to juz bylo przez to... You are dead. :/ x18?
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 07 2007
Lokacja: Trzcianka k/Piły
Stan: Niegrający
|
![]() witam,
nie naleze do tych co leca z kazda pierdola na forum ale mam problem z ktorym nie cholery nie moge dac sobie rady. Otoż: Jak na załączonym obrazku mam problem z zamiana directx na 9 lub OpenGl.Dopisywanie w lini komend juz przerabialem (engine 0,1 lub 2) nie dziala. Sterowaniki od karty są nowki z peweksu tzn strony INTEL-a. 100 % obciażenie procesora mimo zmiany w porcesach na ponizej normalnego i kolejno niski. Liczba fps 20-25 jest co najmniej zalosna. Zaden ze znalezionych postów na forum niestety mi nie pomogl, chyba ze cos przeoczylem to sorry. Jesli uwazasz ze mozesz mi pomoc w jakikolwiek sposob napisz. jesli nie to daruj sobie nabijanie postow. Pozdrawiam ![]() |
![]() |
![]() |