|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 02 2007
Lokacja: Sieradz/Łodź
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Holy War Hero
Profesja: Royal Paladin
Świat: Iridia
Poziom: 54
Skille: 78/60
Poziom mag.: 12
|
![]() Witam. Mam monitor w rozdzielczosci 1280x1024 ale chce robic ssy w 1024x768. Intereseuje mnie bardzo program ktory moglby takie ssa trzasnac. Prosze o pomoc bo zalezy mi zeby miec zdjecia w tej rozdzielce a zmiana rozdzielczosci po zrobieniu ssa na 1280x1024 nie wchodzi w gre.
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Born to Ban
Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: inny wymiar
Wpisy bloga: 7
Imię: Dwimeron de'qel
Świat: Harmonia
Poziom: 88
Skille: 87/62
Poziom mag.: 18
![]() |
![]() IrfanView
Robisz normalny zrzut ekranu, potem otwierasz irfanem i zmieniasz wielkość. CTRL+r, z dostępnych opcji wybierz interesujący cię rozmiar. Zapisując warto wybrać format .gif/png/jpg oraz ustawić jakość zapisu na 100%. Nie stracisz(wizualnie) na jakości ssów, a sporo ograniczy ich wagę. W dziale poradniki znajdziesz tekst dotyczący obsługi Irfana w dziedzinie robienia zrzutów ekranu.
Powyższe zdanie jest prawdziwe. Ostatnio edytowany przez Dwimenor - 16-02-2008 o 16:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 05 2005
Stan: Usunięty
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 02 2007
Lokacja: Sieradz/Łodź
Imię: Holy War Hero
Świat: Iridia
Poziom: 54
Skille: 78/60
Poziom mag.: 12
|
![]() Oto dlaczego zmiana rozmiaru zdjecia nie wchodzi w gre.
Zmienilem rozdzielczosc monitora na 1024x768 i zrobilem ssa: ![]() A tutaj zrobilem ssa na rozdzielczosci 1280x1024 i zmienilem IrfanView'em na 1024x768 i oto co mi wyszlo: ![]() Jak widac pierwsze zdjecie jest duzo lepsze i lepiej na nim wszystko widac a po zmianie formatu IrfanView'em jakosc mnie nie zadawala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
|
![]() Jeżeli znajdziesz taki program, to najprawdopodobniej będzie on działał na takiej zasadzie jak IrfanView. Nie ma możliwości zrobienia SSa w innej rozdzielczości niż rozdzielczość ekranu. Możliwe, że są programy, które na moment zmieniają rozdzielczość ekranu a potem robią SSa, ale to raczej mało wygodne.
![]() |