|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 02 2005
Lokacja: Bolesławiec
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Co sądzicie o niepodległości tego "państwa"?
Jak wiemy jest to kwestia bardzo kontrowersyjna i sądze, że z powou tej decyzji może dojść do kolejnego zgrzytu na linii wschód-zachód. Jak wiadomo Prezydent Serbii nie uznaje Kosowa jako niepodległego państwa oraz Serbia ma bardzo dobre stosunki z Rosją. Nie będe sie rozpisywal, ale chce poznac wasze zdanie na ten temat. @down Łatwo powiedzieć. Według niektórych osób od tego zdarzenia może bardzo wiele zależeć... Ostatnio edytowany przez Exodus - 17-02-2008 o 20:28. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() Kosovo je Srbija.
Rozbior Serbii i tyle, choc i tak czesc panstw nie uzna tego "panstwa" i mam nadzieje, ze Polska tez tego nie zrobi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Michail Fradkow
Data dołączenia: 05 06 2004
Lokacja: Kawal drogi, nikomu nie radze isć piechotą.
Imię: Bysiu
Profesja: Elite Knight
Gildia: Death Assassins
|
![]() Musi uznac.
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 02 2005
Lokacja: Bolesławiec
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
|
![]() Wybuchnie Trzecia Wojna Swiatowa... Bunkier gotowy ?
Zablokuja im handel itp, i bede ich potępiac =) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Michail Fradkow
|
![]() Unia Europejska, chyba musimy uznawac kraje wolne, z tego co wiem.
Edit : Inna bajka, ze Ruscy moga nam hiroszime z dupy zrobic...
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ruscy? oni tylko grożą(chodziaż kto wie) i myślą, że się przestraszymy, takie jest moje zdanie.
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 01 2006
|
![]() Nie muszą wystarczy, że zakręcą kurek z gazem.
![]() |
#9 |
Michail Fradkow
|
![]() Otoz to, w dodatku co do ich sily i naszego niby to sojuszu z USA... WIZ NAM DAC NIE MOGA, A BRONIC BY NAS MIELI? Bez zartow :-).
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
|
![]() To, ze polscy politycy od lat udaja, ze Polska nie jest krajem slowianskim i robia wszystko byle tylko na zlosc Rosji, zamiast czerpac korzysci z ogromnego rynku zbytu jakim moze ona byc dla polskich firm to temat na osobna dyskusje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 03 2005
|
![]() Sorki, jestem niedoinformowany, ktoś posiada linka do tych wiadomości?
Tak to bywa, gdy debile pchają się do władzy, w "swoim" państwie. Oczywiście należy im się wolność, ale za cene wojny? Chyba mają nie równo pod sufitem... Z resztą, "swoim państwie będą biedować jak eskomosi w Szanghaju. xd Nie taka bajka będzie, gdy stanie się niepodległe Kosowo. Na razie takiego me zdanie. Co nieco o Polsce: Jeśli uznamy niepodległość tej kropki na mapie, to Rosjanie zrobią nam tu jesien średniowiecza. Tradycyjnie nasza wspaniała Ameryka i reszta (i tak nic nie wartego sojuszu) odpowie jak za starych lat: "Polska została poświęcona w celach strategicznych". A Szkoda. :\ Ostatnio edytowany przez janek@ - 17-02-2008 o 21:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Do tego porównać Rosję do III Rzeszy (chęć poszerzenia wpływów w Europie) to III wojna światowa tuż tuż. Ostatnio edytowany przez Ancient900 - 17-02-2008 o 21:11. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 08 2006
Lokacja: Warszawa
Wpisy bloga: 3
Świat: Calmera
![]() |
![]() Chuj z Kosowem, ja czekam aż mi się ban skończy...
A tak na serio to zastanawiam się co zrobi Serbia bo coś tam w wiadomościach wspominali, że chcą użyć siły |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 09 2007
Lokacja: Unisław
![]() |
![]() Zaczyna się w tym samym miejscu co 60 lat temu..
![]() |
![]() |
#15 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 10 2007
Lokacja: Kraków
![]() |
![]() Czekamy jeszcze na trzecie państwo na półwyspie Iberyjskim... Katalonia! Zaraz będzie oddzielne od Hiszpanii... zamieszki w Brukseli trwają... Kosownicy, Kosowianie, Kosowcy... jak ich nazwać? to już problem... Co jeszcze nas czeka?
Raz jestem, raz mnie nie ma, różnie to bywa Masz o mnie zdanie? Nie lubisz mnie? Lubisz? Notka! KLIK!!! A może masz jakiś problem? Nie krępuj się! Pisz na PW! PW!!! Może przed wpisaniem notki chcesz przejrzeć "stopień inteligencji" moich postów? Przejżyj je! POSTY!!! Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zbanowany
|
![]() Dwie separatystyczne gruzińskie republiki - Abchazja i Osetia Południowa - ogłosiły, że zwrócą się do Rosji i ONZ o uznanie ich niepodległości.
Deklaracja taka padła po proklamowaniu niepodległości przez parlament Kosowa, dotąd prowincji Serbii, zamieszkanej w większości przez Albańczyków. Zaczyna się. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 02 2008
|
![]() W sumie każdy chce mieszkać w swoim kraju. Ciężko im będzie, przynajmniej na pocątku, ale jednak są wolni.
Ciekawe czy teraz inni będą domagać się tego samego. Newet u nas w kraju jest przecież grupa Ślązaków, którzy mieliby ochotę na własne państwo, tylko nie są to jakieś mocne ruchy i nie mówi się o tym. Gdyby wszyscy mieli niepodległość mielibyśmy pewnie ze 200 nowych państw na świecie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 01 2007
|
![]() Jak tak się poważnie zastanowić, to to po troszę przypomina sytuację z lat 30... Co prawda inne państwa zajmują inne role, ale jeśli wszystko pójdzie źle, to może być naprawdę mało ciekawie...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
|
![]() Proponuje na poczatek dowiedziec sie nieco o tej sytuacji, bo tak sie sklada, ze Kosowo to ziemie rdzennie slowianskie, serbskie. Poza tym albanczycy maja juz swoj kraj.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Serbia się rozpada, 2 lata temu uciekła od nich Czarnogóra a teraz Kosowo...
Jaką mam opinię? Nie wiem, nie wiem jak wygląda sytuacja politycno ekonomiczna całej "starej" Serbii, nowego Kosowa, trudno powiedzieć, czy to wyjdzie im na plus czy nie... zostaje tylko czekać i patrzeć co się wydarzy...Z tego co ogarniam to USA & UE bedą uznawać Kosowo, Rosija z Chinami może pójść za Serbią i nie uznawać... zobaczymy...