Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Potwory

Notki

Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 12-11-2004, 18:23   #1
iglarf
Użytkownik Forum

iglarf's Avatar

Data dołączenia: 18 09 2004
Lokacja: Warszawa

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Elite Knight
Świat: Azura
Poziom: 85
Skille: 88/85
Poziom mag.: 6
Domyślny 3 ghoule i co dale....

mam takie pytanie:
@do thais cave jest takie wejscie przy polnocnym wyjsciu z miasta(na mapce Hegemmona 55c) wchodze tam ide na polnoc schodze po drabinkach rozwalam roty i widze wieze wchodze wdziure ide tunelem skieletow pozniej zabijam slimy i na samym dole tunelu widze dziure wchodze do niej zabijam 3 ghoulke w tym pomieszczeniu jest kolejna dziura lub miejsce do ropniecia sie(nie poamietam) MOJE PYTANIE BRZMI: co tam jest, czyjest cos co moglo by mnie zabic????????
20 lvl knight
3mlvl
60/53

spike sword
guardian shield
p set
dark helmet
leather boots

prosze o tylko sprawdzone odpowiedzi i z gory za nie dziekuje
THX
iglarf jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 12-11-2004, 18:45   #2
Shinjix
Master Alucard

Shinjix's Avatar

Data dołączenia: 27 09 2004
Lokacja: www.tibiaspy.com

Imię: Yatiru
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Shinjix ma numer GG 4032930
Domyślny

Niewiesz, ze w tibii wszystko sie sprawdza samemu?? Bo inaczej niema zabawy
Zrób sobie 4 mg level, wex UH i sprawdz -.-
†††

I am the pure flame that burns
I am Sirius son
I am the infinite space
I am the most conquering One
Shinjix jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-11-2004, 18:47   #3
Slagolash
Użytkownik Forum

Slagolash's Avatar

Data dołączenia: 14 10 2004
Lokacja: Kwidzyn

Stan: Na emeryturze
Świat: Saphira
Slagolash ma numer GG 3177912
Domyślny

Przede wszystkim ten budyneczek nazywa sie ancient temple. A co do twojego pytania, to dalej jest tylko korytarz z roznymi rozgalezieniami - nimi mozna gdzies dojsc, ale gdzie i do czego - nie wiem (tesh troche balem sie dalej zapuszczac). Wiadomo mi tylko, ze w ancient mozna spotkac fd (fire devil)-sam spotkalem 2x, demon skeletony, a nawet dragony, trzeba tylko wiedziec jak tam dojsc
Slagolash jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-11-2004, 18:50   #4
Karrith
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 10 2004
Lokacja: Jaworzno

Profesja: Rookstayer
Domyślny

za tymi ghulami sa rozleeeeeeeegle podziemia moj kolega tam expi na cycach ale to dalje jest tesh jakis qest (wiecej ani mru mru) duuze to jest mozna sie latwo zgubic
stary 12-11-2004, 18:53   #5
Stomil
Użytkownik Forum

Stomil's Avatar

Data dołączenia: 08 08 2004
Lokacja: Olsztyn

Domyślny

Dalej sd Dragie i Dragon Lordziki Ale to tzreba znac droge chociaz przez przypadek mozesz trafic na nie
Stomil jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-11-2004, 20:35   #6
Demon Sekleton
Użytkownik forum

Demon Sekleton's Avatar

Data dołączenia: 29 10 2004

Domyślny 3 Ghule

Jesli sie dobrze orientuje o ktore miejsce ci chodzi sa tam slimy chyba 3 z tego co pamietam. Jest tam kolejna dziura w ktorej jest 1 ghul i kilka szkieletow pozniej wychodzisz napotykasz 2 roty i rozgalezienia mozesz spotkac tam dsy fire devile smoki ( musisz wejsc do jakiejs dziury albo po drabince ) i takie tam dziwolagi. Sa tez 2 questy ( moze wiecej jest ale niezrobilem wiecej )

Ostatnio edytowany przez Demon Sekleton - 13-11-2004 o 20:36.
Demon Sekleton jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-11-2004, 21:09   #7
Klikowski
Użytkownik Forum

Klikowski's Avatar

Data dołączenia: 26 01 2004

Domyślny Tak ...

... pamietam to miejsce, bylem tam kiedys moim 1 charem ;] pozwiedzalem troche, a co do dragonow, lordow, slimow, FD oraz cycow, to sa tam, jesli tam kiedys bede i niezapomne to zrobie mapke gdzie co jest ale niezanosi sie zbyt szybko. Narazie moge tylko opisac , wiec zaczynamy: po wejsciu do AT (Ancient Temple) mamy 2 glowne drogi: w dół i w góre
- po wybraniu drogi w dol spotkamy troche orcow (wariory,zwykle, spearmany)oraz idac kawalek w dol rozwidlenie (w lewo i dół) idąc w lewo, i chodzac chwilke znajdziemy w waskim korytarzyku przy koncu ktoprego jest chyba zasypane przejscie, a na koncu korytarza drabina prowadzaca w gore tam jest dragon (przynajmniej byl przed 2 updatami (moglo sie duzo zmienic ale daaaaawno tam niebylem wiec opisuje to co pamietam). a na rozwidleniu obok orcow idac w dol spotkamy 2 warriory i dziure, na dole bedzie troche orcow i 3 drogi w gore (dalej beda orci a po zejsciu spora gropa spearmanow okolo 3-5, warriorow okolo 2-3 i zwyklych kilka sztuk), wymierajac droge w prawo mamy znow rozwidlenie, w dół do dziury, na dole sa ognie i lawa(chyba ) (a dalej bodajze smok co jest bardzo prawdopodobne), zostaly 2 drogi w prawo dolna prowadzi do dzwigni ktora otwiera most, cofamy sie do poczatku dorgi i wybieramy droge w prawo ktora jest polozona najwyzej, tam bedzie kilka beholderow i dziura ktora niepamietam jak sie otwiera (dalej niebylem bo sie balem ) wic to tyle drogi prowadzacej w dol od schodow.

Teraz skoncentrujmy sie na drodze w gore (od glownych schodow) wiec idac w gore sa 2 drabiny po bokach (niewiem co tam jest bo niepatrzylem) idac wyzej i zchodzac 2poziomy w dol bedzie maly resp rotow a na srodku jakby wieza oswietlajaca pomieszczenie z rotami, na samym dole wiezy jest dziura, za nia w korytazu 2 skele, i drabina do gory, za drabina 1-3 slimy (bez rozmnozenia) za slimami zchodzac w gore lub dol niepamietam juz, wiem ze sa chyba 2 drogi, za 1 sa jakies slabe stworki (skele albo roty) a w 2 jest chyba cos grozniejszego ale niemoge powiedziec co bo balem sie isc dalej jak znalazlem okolo 4 trupow . Wrucmy do wiezy na respie rotow, idac w prawo bedzie tunel w ktorym na gorze sa roty, a idac w prawo (i dol) kilka pspiderow, puzniej spora grupa orcow (dla niskolvlowych postaci) i idac w prawo od tych orcow mamy na dole 1 dziure na dole sa albo FD albo duza ilosc fieldow za ktorymi pewnie cos jest. idac dalej glownym korytazem jest kolejna dziura za ktora jest to czego niebylo w 1 czyli jak w 1 byly FD to w 2 na 90% beda fieldy. a idac dalej korytazem mozemy zejsc w dol i mamy schody z respawnem dragona, i dalej dziura, w dziurze sa chyba dragony i DL ale niemoge powiedziec bo niezchodzilem, bo bylem tak tylko 12lvl palkiem i "POMAGALEM" kilku polakow bic dragony najwiecej expa dostalem chyba 130+ ale mialem satysfakcje ze na 12lvlu bije sobie smoki ;].

Mam nadzieje ze moja wypowiedz komus pomoze lub uratuje życie, a jesli przypadkowo opisalem droge do jakiegos questa to robilem to nieswiadomie poniewaz niewiem o zadnym quescie w AT.
Klikowski jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-11-2004, 21:17   #8
iglarf
Użytkownik Forum

iglarf's Avatar

Data dołączenia: 18 09 2004
Lokacja: Warszawa

Stan: Aktywny gracz
Świat: Azura
Poziom: 85
Skille: 88/85
Poziom mag.: 6
Domyślny

ALE WKONCU NIE DOWIEDZIALEM SIE CO JEST w komnacie za ghulami!!!!
napiszcie konkretne odpowiedz
iglarf jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-11-2004, 23:43   #9
Hir0shima
Użytkownik forum

Data dołączenia: 28 10 2004
Lokacja: miastko

Cool

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez iglarf
ALE WKONCU NIE DOWIEDZIALEM SIE CO JEST w komnacie za ghulami!!!!
napiszcie konkretne odpowiedz
2 roty i 20% szans na zlurowanego fd (% zalezy od serva) + korytarz w 3 strony ... styx
nastepnym razem sam idz i zobacz w najgorszym razie zginiesz XD

<edit by aktus>
22 levelowy palek ze skillami 57/42 spokojnie soluje JEDNEGO firedebila. zyzylem do tego vite i poszlo kilka bolcow. ile dokladniej nie pamietam...

Ostatnio edytowany przez aktus - 17-11-2004 o 22:53.
Hir0shima jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-11-2004, 07:52   #10
Res
Zbanowany

Res's Avatar

Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: gdansk

Res ma numer GG 4405964
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Shinjix
Niewiesz, ze w tibii wszystko sie sprawdza samemu?? Bo inaczej niema zabawy
Zrób sobie 4 mg level, wex UH i sprawdz -.-
Ja raz se exploracje ancient temple robilem ide...z kąd ja znam to miejsce ??
Nagle o kurcze tutaj jest smok !!!!! I w bieg ale mnie dopadl i dead a bylem zbyt przestrachany zeby uzyc exury gran<---a bym zwiał(przestrachany specjalnie napisalem zeby tylko nie czepiac się ze bladnie :tongue: )

<edit by aktus>
exura gran na smoka by raczej nie pomogla... kilka sekund wiecej zycia... 2 moze 3...

Ostatnio edytowany przez aktus - 17-11-2004 o 22:47.
Res jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania