|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 08 2004
Lokacja: Wrocław
|
![]() Witam. Chciałbym zasięgnąć porady doświadczonych graczy. Mianowicie niedługo może będę szczęśliwym posiadaczem premium account. Grać postanowiłem na jakimś nowiutkim serwerku (który mam nadzieję że niedługo powstanie
![]() 1. W jaki rodzaj broni wybrać, Topory czy Swordy? 2. Na początku mam skilować, expić czy może trochę skilowania trochę expienia? 3. Jakie miasto napoczątek byłoby najlepsze? 4. Czy uzbierane na początku pieniądze przeznaczyć na zakup domku czy sprzętu? Huh, narazie to wszystko. Jeżeli podobny temat już był to wybaczcie, nic konkretnego nie znalazłem. Pozdr. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 08 2004
Lokacja: Mithrilowa Hala
![]() ![]() |
![]() 1. To zalezy tylko i wylacznie od Ciebie, sam wale axami ale wolalbym swordy (wiekszy wybor, mniej uh idzie bo wysoki def).
2. Dokladnie to zalezy tylko i wylacznie od Ciebie. Mozesz byc w pierwszej ~25 expa (w co watpie bo wszyscy jada na 5~ownerach). A mozesz byc w pierwszej 25 sword/axe/shielding. Jesli to sie dla Ciebie liczy. Pamietam ze z h-lvlem nikt cie nie bedzie zaczepial (chyba ze wojny). 3. Ab'dendriel/Kazz , nie wiem jak sie maja rzeczy z PACC. 4. Domki nie sa takie znowu drogie, a fajnie potem przyszpanowac najladniejszym domkiem w miescie ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 04 2004
Lokacja: białystok
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Dla mnie na dluzsza mete topory,
Expij do 20 lv i po wykupieniu promocji trenuj Darashia-masa rotow Sprzet |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 07 2004
Stan: Na emeryturze
Poziom: 120
Skille: 90+/90+
Poziom mag.: 7
|
![]() Witam
1) Polecam Topory(axe) na poczatek barbarian axe. 2) Ja wbijajac na nowy serv nabil bym 15 lev skile do 60 i dalej exp pozniej 20 lev skile 70 i exp itd. 3) Darashia = roty (duzo rotow) - Raj dla knighta na poczatku. 4) Chyba domek bo mozesz miec najleprzy w tibi wedlug ciebie ![]() To na tyle. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
|
![]() Wielkie dzięki za odpowiedzi. Skile chyba oleje, albo zrobię tak z 40/40 żeby móc roty klepać a później jak trochę podrosną i lvl będzie większy to może soldki...sam zresztą nie wiem. Teraz tylko najgorzej z wyborem broni. Większość toporów to bronie dwuręczne za którymi nie przepadam. Teraz tak: Na początku axe wydają się jednak lepsze bo takiego Barbarian Axe który ma 28 ataku będę mógł sobie kupić za 590 na edron, czyli z jakaś niecała godzina siedzenia na rotach. A ze swordami to takiego Serpent Sworda albo inne cudo raczej u NPC sobie nie kupie, a u graczy to będzie szło zapewne za jakąś niezłą sumkę. Czyli bym musiał wymiatać sobie jakimś Longswordem który ma ataku 17. A teraz inaczej: Gdy będę wymiatałbym tym Barbarian Axe to na pewno zdołałbym uzbierać kasy na takiego Fire sworda, a o Fire axe która ma atak o 2 większy i o 4 mniejszą obronę mógłbym sobie jeszcze pomarzyć. Takie jest moje rozumowanie, ale zapewne mogę się mylić. Albo można by jeszcze spróbować z początku walić toporkami, a później poświęcić te 3-4 dni na zrobienie skili w swordzie. Teraz Wy wyraźcie opinię na ten temat i poprawcie mnie jeżeli się mylę. Pozdr.
@Iris on Eternia Owszem, na początek dobre; całkiem niezły atak i łatwo dostępne. Ale później to na pewno uzbieram kasy na fire sworda, a fire axe to jeszcze nikt nie będzie miał. Te 2 ataku nie robi dla mnie większej różnicy a jak wcześniej napisałem to nie przepadam za dwuręcznymi broniami. Oczywiście ciągle mogę być w błędzie. Ostatnio edytowany przez Luckq - 12-11-2004 o 23:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 08 2004
Lokacja: Russia
|
![]() Ja też robię knighta na nowym serverze
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
|
![]() A skad ty chcesz wytrzasnac tego fire axe albo fire sword na nowym servie?? Jak chcesz byc jednym z pierwszych to ty sam bedziesz tego fire axe zdobywal, ale duzo pozniej.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
|
![]() No wiesz, kiedyś wkońcu ktoś to musi zdobyć (chciałbym być tym pierwszym, ale cóż...bardzo w to wątpie). Tyle że fire sworda napewno ktoś szybciej zdobędzie niż tego fire axe. A latać ciągle z longswordem albo Barbarian axem to zabardzo mi się niechce.
Ostatnio edytowany przez Luckq - 13-11-2004 o 00:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2004
Lokacja: Jaworzno
Profesja: Rookstayer
|
![]() a nie bardziej ci sie oplaca isc do veno?? najpierw roty itp a pozniej do amazon campu i wylootujesz p arma. tak sie robi na nowych serwach. wiekszosci rzeczy nie da sie qpic wiec sie je lootuuje
![]() |
#10 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 08 2004
Lokacja: Russia
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 11 08 2004
|
![]() Mialem podobne pytanie niedawno i tak jak ty planuje nowiutki serverek
![]() http://forum.tibia.pl/showthread.php...3&page=1&pp=10 to moj temacik poczytaj moze czegos sie dowiesz ![]() Ja polecam swordy jak zaczynasz to ss masz na bank(bardzo latwo zdobyc) a bs jest tansz od fa |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zbanowany
|
![]() Jak zwykle widze ze banda ludzi mowi ci o czyms, o czym nie ma pojecia. Po pierwsze na naowym serwerze nie oplaca sie grac knightem, jest to najgorsza postac wtedy poniewaz nie ma dostepnego sprzetu po normalnych cenach.
Jezeli juz tak bardzo sie uparles to tylko, exp, exp i jeszcze raz exp, zadne tam skille. Zrobisz 90 lvl i bedziesz mial na czysto skille 80+, a jak bedziesz chcial to potem sobie potrenisz, bo i tak bedziesz mial miejsce zapewnione w czolowce. Najlepszym wyborem beda oczywiscie miecze, z racji dostepnosci, i jednak duzo wyzszego defa niz topory ktore sa tylko minimalnie silniejsze. Miasto nie ma wiekszego znaczenia byle bys expil. Ja na poczatku po szybkim wyjsciu z rooka wzialbym sie za roty, albo zrobil jakies banalne questy na jakiekolwiek itemy. Po rotach bedziesz mial juz jakis lvlek, skille tez pojda, potem spokojnie mozesz katowac amazonki,soldki(zalezy jaki lvl zrobisz). Skille na poczatku beda szly jak burza. Na amazonkach i valkiriach mozna zrobic 30 lvl+, i wtedy wziac sie z ekipa sorcu i pallow na jakies questy. Dobrym miejscem sa rownierz orki na edron jezeli, mozna tam dluuuugo expic. Tyle ode mnie, Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 16 10 2004
|
![]() Ja bym radzil wybrac axe na nowy serw bo sa tansze
![]() a jezeli chodzi o to czy domek czy sprzet to ja kupil bym sobie sprzęt na poziome gdzies p-set stell helmet i barbarian axe potem odlozyl kase na domek nabil se skile po 70 wtedy bo to nowy ser moze i bys byl w 1 dziesiatce walki axe no i 34 lv zeby szybciej biegac a dalej wszystko juz bedzie toczyc sie samo :tongue: :tongue: |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 05 2004
Lokacja: Sanok
![]() |
![]() lol
Moze niech poda swoje Ambicje i mozliwosci w Tibie Grają tysiace polakow ale tylko 10% potrafi osignac skille po 70+ i lvl 25+ nawet ci z paccami. @topic Gram na Galanie <ponad miech server> Dwarf Axe 5k, knight axe 10k Axy nie sa takie drogie Proponuje zaczac od uhmakera zrobic z kilkadziesiat Bp Uh <2,5k> Spzredac ,kupic eq pod knighta i lvl zlapac 30-40 lv skille automatycznie po 60+ powinny byc i skillowac do 75 .
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
|
![]() Co do moich ambicji to należę do tych 10% Polaków i do tego na razie bez PACC'a
![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Luckq - 13-11-2004 o 15:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zbanowany
|
![]() A wiec mowie cie ze toporki sa dupne
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 11 2004
Lokacja: Opole
![]() |
![]() @ Rikimaru :
BIG THNX !!! już wiem jak zacząć knightem na nowym świecie (bez pacca jestem więc troche stuffik potanieje ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zbanowany
|
![]() Lej tak potwory abys tracil jak najmniej hp, tzn zebys nadazal sie regenerowac. Im szybciej ubijesz tym szybciej zrobisz lvl
![]() Swordy to rozwiazanie przyszlosciowe tyle ci powiem;] |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 04 2004
Lokacja: białystok
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Taaaaa... cena zalezy od serwa. A wiec jest taki dupnu serwer pacera (nie taki stary jeszcze) i f-axe chodzil taniej od fs-a. Czemu??? Na swordy jest duzy popyt. Poza tym f-axe byl latwiej dostepny od graczy i tanszy. Dopiero niedawno cena fs-a zrownala sie do ceny f-axe do okolo 20k.
Axe gowniane na koncu powiadasz.... ciekawe. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 10 2004
|
![]() ej moze sie zgadamy bo ja tez na nowym serku bede gral i tez knight
1.Swordy bo napoczatku lepsze w sklepie mozna dostac ( nie lodz sie ze ktos bedzie bright sworda sprzedawal ![]()