|
Notki |
Magia Magiczne zaklęcia, runy, potężni magowie. Tutaj wszystko o magii w Tibii |
![]() |
|
Opcje tematu
![]() |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2007
Lokacja: Poland
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Poziom: 45
Poziom mag.: 5
|
![]() Witam
Dzisiaj chciałbym poruszyć trzy tematy a mianowicie: - czy palkiem bardziej opłaca sie bić z boltsów , arrowsów niż z rs? jeżeli ktoś sie wypowiada to chciałbym aby podał uzasadnienie swojego wyboru pomiędzy boltsami a rsami -czy lepiej jest nosić lekkie eq czy raczej cięższe a więcej arma? -gdzie można efektywnie poexpić 57 palkiem z 75 distem Gram na świecie NON PVP z góry THX ![]()
|
![]() |
#2 |
Arbiter Elegantiarum
|
![]() 1. Na poważniejszy hunt bolce, na taki "zwyczajny" exp rs.
2. Lepiej jest nosić lekkie, uwierz, te x bolców/rs mogą Cię kiedyś zbawić. 3. Hmm... D Lair, PoH? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Inquisition Hero
Data dołączenia: 11 12 2005
Stan: Niegrający
|
![]() 1. Jak masz pacc to tylko z rs, bo zadasz raczej większe dmg i masz tarczę na dodatek.
2.Tu podam ci mój przykład, bo sam noszę bardzo ciężkie i mające dużo arm eq, dlatego, że jak idę gdzieś z kumplami bardzo często robię za blokera, to raz a dwa, że jak masz lagi przy takim eq mniejsze waste robisz jak cię potworek dogoni, ofc za cenę ilości spearów. 3. Polecał bym POH tylko na non-pvp trzeba uważać na lurerów itp, a tak to bardzo łatwo pójdzie. Imho to chyba był już nie jeden podobny temat.
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 05 2006
Lokacja: Rybnik
Profesja: Paladin
Świat: Pandoria
![]() |
![]() 1. Jeżeli idziesz na np. elder beholdery czy gs'y to lepiej ofc mieć bolty - trochę mniejszy atak, ale te 2 sq robią swoje. Na masowe hunty lepiej brać rs'y.
2. Ja mam 57 lvl, nosze eq w zależności od expienia - bk ciężkie (więcej arm ratuje tyłek), guardy/mint lekkie (każdy spear jest ważny). 3. Nie gram na n-pvp to Ci za bardzo nie mogę doradzić;/
![]() |
#5 | |
Now or never
Data dołączenia: 15 04 2006
Lokacja: Chorzów
Imię: Tytanowiec
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Masters of Dedaj
Świat: Refugia
Poziom: 87
Skille: 87/56
Poziom mag.: 18
|
![]() Cytuj:
![]() 2Polecam lekkie eq, ponieważ uciekając przed potworem zmniejszasz jego szanse na zadanie Tobie obrażeń fizycznych, które niweluje arm. Wyciągać go maksa polecam tylko w sytuacjach, w których bijąc potwora stoimy obok niego spokojnie. Swego czasu posiadałem trzy oddzielne sety, na każdy typ walki ![]() 3Nie wiemy czy jesteś posiadaczem płatnego konta, czy też nie. Załóżmy, że jesteś faccowcem... w tej sytuacji polecam Dragon lair obok Venore, Orc Fortec, Mintwalin (tutaj możesz kuszy używać, z minotaurów wypada mnóstwo bełtów) PoH (z gsami włącznie). @Edit W dziale "Magia"? ![]() @Down Odpowiedział ;<
Three days grace - Animal I have become Three days grace - Time of Dying Wstaw mi notkę Ostatnio edytowany przez Aroonia - 21-03-2008 o 10:40. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Cease & Sekkle
Data dołączenia: 27 10 2006
Lokacja: Warszawa
Imię: Snagoth
Profesja: Sorcerer
Świat: Eternia
Poziom: 70
![]() |
![]() gralem palkiem bardzo dlugo i dodam tylko cos do 2 punktu bo na 1 i 3 dobrze odpowiedziala Aroonia
![]() 2. co do eq to do lvlu 100+ powinienes nosic tylko i wylacznie lekkie eq... oczywiscie bez przesady.. na 100 lvlu mozesz zmienic crown helmet na royal ktory i tak jest ciezszy ale nie duzo a obrone ma wieksza. Staraj sie nosic jak najlzejsze mozliwe eq ale tak jak powidzialem, nie przejmuj sie jesli chodzi o 20oz a obrona bedzie wyzsza. Do 100+ lvlu nie powinienes nic silniejszego bloczyc wiec arm Ci nie potrzebny, nawet jakby Ci sie zdarzylo to zaraz bloker przejmie... dopiero na okolo 130+ ewentualnie jakiegos demona czy inny shit bedziesz musial przez chwile blokac.. ale mysle ze spokojnie wtedy dasz rade nawet majac to lzejsze eq... a moment, w ktorym bedziesz mogl wymienic eq na chociazby full seta albo demon armor i reszte znajdziesz sam, gdy zauwazysz ze masz sporo biorac duzo amunicji na hunt ![]()
Wybitne umysły są zawsze gwałtownie atakowane przez miernoty, którym trudno pojąć, że ktoś może odmówić ślepego hołdowania panującym przesądom, decydując się w zamian na odważne i uczciwe głoszenie własnych poglądów. ![]() ![]() ![]() ~Albert Einstein
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2007
Lokacja: Poland
Profesja: Knight
Poziom: 45
Poziom mag.: 5
|
![]() Wielkie dzięki wszystkim ale mało padło odpowiedzi o expowiska
w chwili obecnej jestem Facc i tutaj proszę o jakieś expowiska może być waste ale nieduże , ponieważ na Facc zamierzam dobić 60 lvl i kupuje znowu Pacca. Z góry THX ![]()
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 11 2007
Lokacja: Gostynin
Imię: Lavido
Profesja: Royal Paladin
Świat: Thoria
Poziom: 76
Poziom mag.: 17
![]() |
![]() Jak kupisz pacca osobiscie polecam brać loot baga z r spearami i na Banute (nikt nie powinien Ci go skroić na paccu większa kultura) koło 8k na godzine w samej kasie + ape fury+ kamienie+WOD+bana stuff a jeśli zajete to na barbariany na svarground po ostatnim up date bardzo opłacalne. A na faccu d lair mozesz orc fortes sprubować minosy w okolicach horhned fox tower (loot bagi można niezłe robić) dark cathedral i oczywiscie POH t ringa bierzesz i mozesz spokojnie lurowac sobie GS
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 09 2007
Profesja: Sorcerer
Świat: Titania
|
![]() Ja bym Ci poradził tak;
- Weź się za skille. Mam kumpla, który na 50 levelu ma 85 dista i jęczy, że z Royalek mu małe hity wchodzą. - Exp tam, gdzie Ci wygodniej i gdzie Ci się zwróci. - Sprawdzaj expowiska - jak padenisz to walnij matce krzesełkiem i możesz grać dalej! |
![]() |
![]() |