|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 09 2004
Lokacja: GdaŃsk Zainteresowania: wędkarstwo Liczba postów: 2800 Specjalizacja: Połów ryb drapieżnych
![]() |
![]() Sam nie wiem co to ma być
![]() ![]()
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
|
![]() Hmm , musialbys z moim starym pogadać ;> . Jesli chodzi o mnie to w wakacje cos probowalem , ale jak sie zabiore to cos poplącze. Złapałęm kilka małych rybek
![]() *By moja mama
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N
Stan: Na Emeryturze
Imię: Komandor Tarkin
Świat: Secura
|
![]() O mnie to wiesz
![]() Wędkuje latem na wakacjach, tam gdzie mam wykupioną kartę, kiedyś jak byłem zielony to na stawach, potem przez dłuższy czas na grunt na sanie, a teraz spławik na sanie i czasami spinning. Może się pochwalićie swoimi sztukami ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 08 2004
Lokacja: nie rozumiem pytania
Stan: Aktywny gracz
Imię: Veneos
Profesja: Elite Knight
Gildia: Perly Lotry
Świat: Calmera
Poziom: 75
Skille: 82/81
Poziom mag.: 6
![]() |
![]() Lowie za pomoca fishing roda, mam 52 fishinga swoim druidem. Najwiekszy okaz jaki zlowilem mial 28 pixeli dlugosci. Jestem z tego dumny
![]() ![]() @topic nie lowie ![]()
![]() |
#5 |
Michail Fradkow
Data dołączenia: 05 06 2004
Lokacja: Kawal drogi, nikomu nie radze isć piechotą.
Imię: Bysiu
Profesja: Elite Knight
Gildia: Death Assassins
|
![]() Jak byłem miejszy to była wielka frajda, nałapać 10 cm płotki czy uklejie.
Teraz mi się to zbyt szybko nudzi. Lapałem zawszę na spławik. Chociaż i tak najwajniejsze podczas łowienia było jedzenie chipsów ![]()
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 08 2004
Lokacja: L-Przestrzeń
Stan: Niegrający
|
![]() Kiedyś jak maiłęm 7 lat to złowiłem 3 karpie nawet duże sztuki(jak na tamten lata). A teraz wędkuje dla przyjemności ^^
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 03 2004
Lokacja: Tam gdzie rosną bubki.
|
![]() hmmm..... tylko raz mialam stycznosc z tym kijem jakas ryba 27 cm...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2004
|
![]() ja znam ciekawy acz kolwiek chamski i podstępny sposób
![]() a teraz coś bardziej na poważnie ![]() ![]() ![]() sztuczki jakie znam: wędkarze pójdą na obiad to zabierasz im rybki z wiaderka ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 08 2004
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Sorcerer
|
![]() Oprócz styczności talerzowych z rybami, łowiłem kiedyś ryby [sztuk 3, okonie].
I który z was, wędkarze, złowił małża? Hm? ;P Zdarzyło mi się raz, to była moja ostatnia zdobycz, bo później jakoś okazji nie miałem od 4-5 lat. =] |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las
![]() |
![]() Cytuj:
W wakacje łowiłem. Pstrąg i parę karasi. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 03 2004
Lokacja: Wrocław
Profesja: Knight
Świat: Valoria
Poziom: 27
Poziom mag.: 4
|
![]() Ja łowie ryby od 7 roku życia. Najczęściej wędkuję na stawach w Leśnicy( nie hodowlańcach) na peryferiach Wrocławia. Preferuję spinning, co nie znaczy, iż tą metodą lowię niajczęściej. Od pewnego czasu wypuszczam złowione ryby(oprócz egzemplarzy źle ,,zaciętych" np. w gardło). Odnośnie łowisk komercyjnych: na początku października tego roku miałem okazję łowić na takim stawie. W 5 min ( słownie pięć, nie więcej) złowiłem 4 pstrągi( w czas wliczone jest zakładanie kukurydzy na leszczowy hak, hol, wyhaczanie ryby). Dla mnie to żadna przyjemność, powiem więcej, to mniej przyjemne niż zakup ryby w sklepie.
Podzielcie się waszymi odczuciami na temat łowisk komercyjnych.
![]() |
#12 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
@Joey Taa są takie przypały co na prąd łowią, fajnie się łapie dżdżownice na prąd, ktoś wie jak ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 08 2004
Stan: Aktywny Gracz
|
![]() [Off topic]
@up: a biorą przez dziurę w pancerzu? Bo ja tak złapałem =]. [koniec] A o tym, że na wiśnie biorą to nie wiedziałem. Jak? Wrzucasz wiśnie czy na wędkę? ;P. Wiem, jestem noobem/newbie jeśli chodzi o ryby, ale co tam. Uczyć się trzeba =]. [serio odpisz Dr. Unknown] @down: thx =] Ostatnio edytowany przez Hedroxx - 19-11-2004 o 09:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
|
![]() Kiedy wiśnie są(bodajże w lipcu)dojżałe, łowi się na nie, głównie klenie(można duuuże sztuki zaliczyć), a zakłada się je na kotwice, wymaga to wprawy(przyzanam, że często mam z tym problemy), gdyż lekko się trzyma, i ciężko zarzucić, żeby nie spadła, i trzeba dobrze zaciąć bo łatwo ją zdjąć z kotwicy. Ni mam pamięci do numerków, ale to taka kotwiczka jak na małego żywca(12?14?).
JEKIEGO NAJWIĘKSZEGO OKONIA WYDARLIŚCIE?? Ostatnio edytowany przez Dr.Unknown - 15-11-2004 o 22:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 09 2004
Lokacja: Ciemna uliczka, miedzy innymi cFaniakami =] Liczba postow: Sprzedam Ci te infromacje za... 5k
Stan: Aktywny gracz
Świat: Lunara
Poziom: 9
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() Tiaa... To ja mam 2 kije - splawikowy i spinigowy. Troske lowie, jak znajdzie sie miejsce, czas i checi =] Najwiekszy okonek? Chyba z 7cm (wbilem mu haczyk w gradlo, taki glodny byl). Wiem nieduza sztuka ale leszcza zlowilem z 14cm ^^
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
|
![]() @Up
hehe takie żguty biorą często, co do leszcza, to największy leszczi zarazem ryba jaką złowiłem-około 2.5 kilo Okoń około 30 cm |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 08 2004
Lokacja: Zgorzelec
Stan: Na emeryturze
Imię: Wez Nie Kozacz
Profesja: Knight
Świat: solera
Poziom: 8
Skille: zmienne
|
![]() A ja zloilem 160cm leszcza
![]() ![]() PS. to zloilem zamiast zlowilem jest specjalnie ![]()
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 03 2004
Lokacja: Opole
|
![]() 8 kilowy szczupak 90 cm w te wakacje "na zywca" zlapany (zywiec to taka metoda)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 08 2004
Lokacja: W DOMU!
|
![]() Moja przygoda z lowieniem byla dosc krótka
Poszlem kiedys z kumplami na ryby, spodobalo mi sie, zamuwilem se w necie(www.pirania.pl)wedke za 7 stów, poszlem z nia naryby, jak wracalem poplatalem se na maxa zylke >.< ***nolem ja na strych i sie skonczyla przygoda. Bylem jeszcze ostatnio dla przypomnienia starych czasów z kumplami ale to juz z innym kijem jakis shitowatym(tamta byla mikado). Kiedys nie znalem tibi do mi sie nudzilo tera ryby to.........choc moze sie wybiore bo zaczynam tesknic gdy cten temat zobaczylem ![]()
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
|
![]() @Up
Teraz już CHYBA Mikado nie ma, nie? @Ciemne Dropsy Musiałeś tego posta napisać'-.- @Raczeq Piękna sztuka, taa żywiec rox, największe sztuki to na żywca ![]() |
![]() |
![]() |