|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 07 2006
|
![]() Witam, otóż gdy mam włączony komputer [i nie jest włączona tibia] wszystko działa ok, lecz gdy włączam tibię to po czasie jakiś 10-25 minut komputer zawiesza się i muszę go resetować... Co może być tego przyczyną? Jak to naprawić?
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 02 2006
Lokacja: Łódź
Stan: Niegrający
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Memento Mori
Świat: Aldora/Celesta
|
![]() Zazwyczaj Tibia muli komputer, tak było, jest i będzie (chociaż przyznam szczerze - w takim stopniu mi nigdy kompa nie zmuliło)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 01 2008
Lokacja: Poznań
Wpisy bloga: 6
Stan: Niegrający
Profesja: Royal Paladin
Świat: Premia
|
![]() Wiesz kim był zawisza?
Cytuj:
@topic, ja sam też mam dziwne problemy z tibią, gdy jest włączona w trybie pełnoekranowym działa git, jak okno trochę zmniejszę to zaczynają mi rzęzić słuchawki ![]() zalecenia-nowe/stare sterowniki grafy, reinstal tibii, sprawdzenie zgodności z systemem, uruchomienie tibii w virtualboxie i sprawdzenie czy to system czy sprzęt. źle: reinstall systemu bardzo źle: wymiana części w kompie w ch*j źle: wywal kompa przez okno i po kłopocie... paparapampampa....., koniec postu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 06 2007
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Możesz spróbować:
- Ograniczyć ilość FPS do mniej więcej 25 w Tibii (options -> Graphics -> Advanced -> Adjust framerate limit), - Ustawić priorytet Tibii jako niski (poprzez menadżer zadań) - Powyłączać zbędne programy w czasie grania ( o ile ich nie masz wyłączonych) Edit: Zapomniałem dodać, że przyczyną zawieszania może być zbyt duże zużycie procesora, a powyższe przykłady mogą go odciążyć (bez potrzeby dokupywania lepszego chłodzenia). Ostatnio edytowany przez Satyros - 31-03-2008 o 21:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 01 2007
Lokacja: u ciebie
Stan: Zbanowany
Profesja: Elite Knight
|
![]() juz ci mowilem panie engie ze to najprawdopodobniej temp. daj nam jeszcze raz temperatuty z speedfan.
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 07 2006
|
![]() |
![]() |
![]() |