|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
|
![]() Witam. otoz mam maly problem chyba z komputerem... czy z tibai sam juz niewiem... Obecnie w tibi mam Dostepny 2 grafiki tzn 2x directx 5 i 9 OpenGL wygasniety... Otoz moj problem polega na tym ze odkad wprowadzili zmiane grafik tzn chodzi mi o to Directx5,9 i OpenGL, odkad t ozostalo wprowadzone gdy zbyt duzo ludzi mam na ekranie tibia zaczyna sie koszmarnie scinac, obraz zamiast plynnie chodzic porpsotu skacze co uniemozliwa gre to samo jest gdy gl zuci FireBomba. Zna ktos moze rozwiazanie? Na tibi 7.6 mzoe byc naweert 800 ludzi obok mnie wszedzie f bomby i chodzi dalej normalnie... Prosilbym o pomoc
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 04 2007
Lokacja: Port Hope
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Kolonazbaq
Profesja: Elite Knight
Gildia: Barnacles
Świat: Astera
Poziom: 116
Skille: 88/83
Poziom mag.: 7
|
![]() Cytuj:
1. Odinstaluj i zainstaluj ponownie sterowniki do karty graficznej a) Te co masz aktualnie b) Najnowsze c) Jakieś starsze 2. Format dysku i reinstalacja systemu 3. Naprawa narzędziem systemowym XP 4. Upewnij się, że nie masz np. kilku sterowników zainstalowanych. Mogłeś np. zamiast zaktualizować starsze po prostu zainstalować nowsze jako drugie. Pozdro^^
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 08 2006
Lokacja: Poznań/Dębiec
Wpisy bloga: 2
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() a jak masz to ustawione,bo to też ma związek z zacinkami(ludzkie oko jest w stanie wyłapać tylko 30 klatek na sec wiecej nie ma sensu):
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
|
![]() niestety to zadna z tych opcji :S mozna to przyczyna slabego procesora? mam 700... Na tibi 7.6 chodzilo elegancko odkad wprowadzili te grafiki to tak sie dzieje... :S zamowilem juz sobie lepszy mam nadzieje ze cos pomoze a mzoe ktos ejszcze ma jakis pomysl? sterowniki do karty graficznej sa dobre i dalej jest to samo ; )
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zbanowany
Data dołączenia: 25 09 2006
Lokacja: Włocławek
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Świat: Calmera
Poziom: 90+
|
![]() To na 100% nie jest wina procka.Moj kolega tez ma procesor 700Mhz i nie stwarza mu to zadnych problemow.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
|
![]() hmmm.... to juz sam niewiem co mzoe byc przyczyna ;/ sterowniki do karty fraficznej sa dobre ;/ moze to wina windowsa? mam windowsa mx obecnie wczesniej byl xp i tez byl ten problem... jedynie co to 7.6 dziala na obydwu tak samo... macie jakeis pomysly czego to mzoe byc tez wina? ;/ boto sie staje uciazliwe na warach ;/ wystarczy otworze battle a tam pelno ludzi i ledwo sie poruszac moge ;o zamiast widziec plynnej animacji psotaci (Tzn chodzenia czy cos w tym stylu) widze tylko jak kratki rpzeskakuja i caly ekran skacze...
|
![]() |
![]() |